IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Subject "yogurt"

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Subject "yogurt"

Sort by: Order: Results:

  • CUȘMENCO, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    In this work, there were examined the rheological attributes of yogurt processed from a mixture of goat and cow milk (series I) and actual goat milk (series II) supplemented with black chokeberries (Aronia melanocarpa, ...
  • TINICU, Vilena (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    În teza de master are ca scop realizarea cercetărilor teoretice şi experimentale în vederea utlilizării şrotului de nuci la obţinerea produselor lactate acide. Evaluarea calităţii şi siguranţei iaurtului cu şrot de nuci, ...
  • MAGAZ, Pavel (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul tezei a fost cercetarea posibilității de utilizare a pectinei de mere în fabricarea iaurtului. A fost analizată gelificarea, stabilizarea și îngroșarea pectinei de mere în producerea iaurtului. De asemenea au ...
  • LIU, Cuilan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Yogurt is rich in nutrients and unique in flavor, and its quality and safety have become a major concern for consumers. The product quality of yogurt, like other food products, is affected by many factors such as raw and ...
  • POPESCU, Liliana; SORAN, Maria-Loredana; LUNG, Ildiko; OPRIŞ, Ocsana; KACSO, Irina; CIORÎŢĂ, Alexandra; GHENDOV-MOSANU, Aliona; MACARI, Artur; BARBAROȘ, Maria- Marcela; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    In this study, hydroethanolic extracts of three species of plants: basil (Ocimum basilicum), rosemary (Rosmarinus officinalis) and summer savory (Satureja hortensis) were encapsulated in sodium alginate using the drop ...
  • POPESCU, Liliana; BULGARU, Viorica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Yogurt is a dairy product obtained by fermenting milk appreciated for the benefits presented to the digestive and general consumers health and for the reduction of symptoms caused by inadequate lactose digestion. Therefore, ...
  • ZAMURCA, Adrian (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul tezei constă în evaluarea stabilității colorantului natural din safflower (Carthamus tinctorius L.) în procesul de depozitare a iaurtului. Probele de iaurt au arătat uniformitate în cele trei coordonate cromatice ...
  • GRIZA, Alina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Fructele și iaurtul au fost identificate individual ca indicatori ai modelelor de alimentaţie sănătoasă. Fructele au un aport energetic relativ mic și reprezintă o sursă excelentă de antioxidanți , fibre prebiotice și ...
  • APOSTOL, Anastasia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Mirocapsulele din extracte de plante aromatice sunt o inovație nouă care merită abordată. Iaurtul are o activitate antioxidantă limitată și în acest scop adăugarea microcapsulelor în iaurt ar putea fi folosită ca o alternativă ...
  • BOAGHI, Eugenia; RESITCA, Vladislav; CIUMAC, Jorj (Tehnica–Info, 2018)
    The purpose of the paper was to obtain the walnut milk fermented beverage using as addition kefir and yogurt. It has been demonstrated the possibility of producing fermented beverages based on walnut milk. The obtained ...
  • POPESCU, Liliana (Tehnica UTM, 2012)
    Yoghurt with and without the addition of germinated soriz flour and Danisco stabilizer has a behavior similar to that of rheological pseudoplastic nenewtoniene fluids. Soriz yogurt supplementation with germinated soriz ...
  • POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOSANU, Aliona; CESCO, Tatiana (Technical Universiry of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Apple pomace is an excellent source of phytochemicals and contains significant amounts of insoluble sugars, including cellulose 127.9 g/kg DW, hemicellulose 7.2 to 43.6 g/kg DW, lignin 15.3 to 23.5 g/kg DW and can therefore ...

Search DSpace


Browse

My Account