IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "BAERLE, Alexei"

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "BAERLE, Alexei"

Sort by: Order: Results:

  • RADU, Oxana; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; POPOVICI, Cristina (Tehnica–Info, 2018)
    Phase diagrams of the state of a three-component emulsion – Walnut oil / Aqua / Ethanol were developed. It is shown that walnut oil is more prone to form A/O emulsion than O/A ones, that is possibly explains by the presence ...
  • CRISTEA, Elena; BULGARU, Viorica; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; POPESCU, Liliana; NETREBA, Natalia; SANDU, Iuliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; MACARI, Artur; GUREV, Angela; CEȘKO, Tatiana; DRAGANCEA, Veronica; BOEȘTEAN, Olga; HARITONOV, Svetlana; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; ȚISLINSCAIA, Natalia; IVANOV, Leonid; BALAN, Tatiana; MELENCIUC, Mihail; POPESCU, Victor; GÎDEI, Igor; SANDU, Andrei-Victor; ȚURCANU, Dinu; TURCULEȚ, Nadejda; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; DESEATNICOVA, Olga; DODON, Adelina; CUȘMENCO, Tatiana; ȚĂRNA, Ruslan; SANDULACHI, Elisaveta; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SUBOTIN, Iurie; DRUTA, Raisa; MAZUR, Mihail; COVACI, Ecaterina; BALANUȚĂ, Anatol; SCUTARU, Iurie; SCLIFOS, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea este destinată specialiștilor din industria alimentară, domeniul vitivinicol, operatorilor economici care se ocupă cu producerea și procesarea materiilor prime horticole, de promovare și marketing. Sunt analizate ...
  • SANDU, Dionisie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Alimentul, este cel mai important factor care influențează organismul, aceasta interdependenta strânsa, fiind condiționată în mod direct de salubritatea și calitatea sa trofico-biologica. Lucrarea are ca scop studiul ...
  • CUȘMENCO, Igor (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    În prezenta teză de master este studiată profund tehnologia de fabricare a ruladei din carne de pasăre, de găină şi pui conform metodei tradiţionale, cu analiza riscurilor calităţii microbiologice şi ameliorarea controlului ...
  • POTÎNGĂ, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    În lucrare este prezentată cercetarea vizând identificarea vitaminelor în probe de carne, realizată în cadrul laboratorului UTM, cu ajutorul instrumentelor și reactivilor de care dispune instituția. Inițial a fost selectată ...
  • STURZA, Rodica; VEREJAN, Ana; HARITONOV, Svetlana; MUNTEANU, Diana; COVACI, Ecaterina; SCUTARU, Iurie; DRUŢĂ, Raisa; SUBOTIN, Iurie; GUREV, Angela; DRAGANCEA, Veronica; DRUŢĂ, Vadim; BAERLE, Alexei (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Chimia este o știință fundamentală, care oferă cunoștințe aprofundate despre materie, energie și reacțiile dintre diferite substanțe, fiind asociată cu dezvoltarea unor industrii precum metalurgia, construcția de mașini, ...
  • DRUŢĂ, Raisa; BAERLE, Alexei; SUBOTIN, Iurie; HARITONOV, Svetlana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Indicaţiile metodice de faţă sunt destinate studenţilor facultăţilor Tehnologie şi Management în Industria Alimentară, Industrie Uşoară, Urbanism şi Arhitectură, pentru toate specializările, învăţământ cu frecvenţă la zi ...
  • POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOȘANU, Aliona; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Currently, there is a growing concern among consumers about the consumption of natural foods, because people aspire to a healthier lifestyle. Therefore, much interest has been given to safety food additives, namely natural ...
  • DIANU, Irina; MACARI, Artur; NETREBA, Natalia; BAERLE, Alexei; BOEȘTEAN, Olga; SANDU, Iuliana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.), is widely cultivated on the territory of the Republic of Moldova, is distinguished by a consistently high fruit yield and is of particular importance in the food industry. In ...
  • CANJA, Ana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Teza este prezentată sub formă de manuscris și constă din introducere, 4 capitole, concluzii, bibliografie și anexe. Textul de bază conține 80 pagini, 13 figuri, 26 tabele, 5 anexe. Bibliografia conține 146 de referințe. Scopul ...
  • BAERLE, Alexei; SANDU, Iuliana; MACARI, Artur (Technical University of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Rolul biologic al polizaharidelor formatoare de mucus din semințele de in este de a proteja endospermul uleios de cantități mici de apă, dar și de a reține și de a doza cantități mari de apă în timpul germinării. Arabinoxilanul ...
  • WENXUAN, Zhang (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Obiectivul tezei este stabilirea unei metode analitice pentru determinarea vitaminei C în cătină prin cromatografie lichidă de înaltă performanță cu detector cu diode (HPLC-PDA) pe baza exemplelor experimentale de diferiți ...
  • VEREJAN, Ana; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; MITINA, Tatiana (Tehnica–Info, 2018)
    Work deals with analysis of humidity values of the walnuts during storage and rehydration. Rehydration process contribute to delete oxidized polyphenols, and to diminished astringent taste, so directly rises walnuts safety ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    As known, entropy is a state function of the system, which characterizes its disorganization, chaos. Negentropy, ectropy or syntropy are various terminologically rare names for the system organization. The term of “negentropy”, ...
  • BAERLE, Alexei; SANDU, Iuliana (Technical Universiry of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Three-factor two-level fractional experimental design, FFE 23-1 was used in order to evaluate the influence of Ethyl Alcohol (X1), sodium carbonate / citric acid, H3Cit (X2) and polygalacturonase enzyme, PGU (X3) to the ...
  • OLARI, Silvia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Acest studiu include analiza bibliografică asupra compoziției chimice, valorii nutritive și calităților semințelor de in (Linum usitatissimum). Acestea conțin o cantitate mare de polizaharide. S - a elaborat o metodă de ...
  • BAERLE, Alexei; SANDU, Iuliana (Technical Universiry of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Pentru a evalua influența alcoolului etilic (X1), carbonatului de sodiu / acidului citric, H3Cit (X2) și enzimei poligalacturonază, PGU (X3), a fost planificat experimentul trifactorial binivelar, EFF 23-1. Probele de ...
  • MAGUREAN, Ilie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Scopul tezei: Obținerea fibrelor comestibile din deșeuri agroalimentare, material primă servind semințele de in și șrotul obținut din ele. Obiectivele lucrării: Evaluarea principalilor indicatori fizico-chimici, ai fibrelor ...
  • SURCHICEANU, Olga; BAERLE, Alexei; STURZA, Rodica (Tehnica–Info, 2018)
  • BAERLE, Alexei; SANDU, Iuliana; MACARI, Artur (Technical University of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    The biological role of mucus-forming polysaccharides in flax seeds is to protect the oily endosperm from small amounts of water, but also to retain and to dose large amounts of water during germination. Arabinoxylan is ...

Search DSpace


Browse

My Account