Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Title

Sort by: Order: Results:

  • POPERECHNYJ, Anatolii; BOROVKOV, Serghei; DIDENKO, Mihail (Tehnica UTM, 2012)
    The article is dedicated to theoretical justification and experimental studies intensification of the extraction process of vegetable raw materials using vibration exposure.
  • SLAVOV, Aleksander; DENKOVA, Zapryana; HADJIKINOVA, Mima; MIHALKOV, Nikolai (Tehnica UTM, 2012)
    15 strains bacteria and 3 strains yeasts are investigated for their ability to treat goose down washing wastewater. Bacterial strains 2, 3.1LBG, 3.2 LBG, 3.3LBG, 3.4LBG, 3.1.MRS, 3.2MRS, 3.3MRS, 3.5MRS, 3.7MRS, 4, 5, 7, ...
  • DUPOUY, E.; COŞCIUG, L. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Îndrumarul metodic pentru lucrările practice/seminare la disciplinele Bazele nutriției și Principiile nutriției umane este desinat studenţilor Facultăţii Tehnologia Alimentelor cu formele de studiu la zi şi cu frecvenţă redusă.
  • BALANUȚĂ, Anatol; SCLIFOS, Aliona; SCUTARU, Iurie; ZGARDAN, Dan; MITINA, Irina; NAZARIA, Aliona (Technical University of Moldova, 2023)
    Lucrarea didactico-metodică în cauză reprezintă un îndrumar pentruefectuarea lucrărilor de laborator la unitatea de curs Bazele științifice și tendințe noi în oenologie de către studenții ciclului II, studii superioare ...
  • LUPU, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2007)
    Bazele ştiinţifice şi aspectele practice ale acestei problematici a ştiinţei şi tehnologiei panificaţiei sunt prezentate în urma studierii unei largi bibliografii de specialitate, sintetizării şi interpretării datelor ...
  • TATAROV, P.; MACARI, A. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2013)
    Lucrarea este destinată studenţilor de la specialitatea 541.2. Tehnologia produselor alimentare, cu forma de învăţământ la zi şi cu frecvenţă redusă, pentru efectuarea lucrărilor de laborator la disciplina Bazele teoretice ...
  • MIJA, Nina; DESEATNICOV, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Notele de curs sunt destinate studenților specialității 721.1 Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice. Legităţile proceselor tehnologice respectate în întreprinderile de alimentaţie publică, modelele teoretice ale ...
  • MIJA, Nina; DESEATNICOV, Olga; BÎRCA, Adriana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Îndrumarul este destinat studenţilor specialităţii 541.1 Tehnologia și managementul produselor alimantaţiei publice pentru însuşirea disciplinei universitare la ciclul I, Licență – Bazele teoretice ale tehnologiei produselor ...
  • BULGARU, Viorica; VOLOSENCO, Liviu (Tehnica UTM, 2016)
    Zerul ob ț inut la fabricarea brînzeturilor reprezintă aproximativ 85-90% din volumul laptelui ș i re ț ine circa 55 % din nutrien ț ii laptelui. Aproximativ 50% din cantitatea de zer ob ț inută la nivel mondial este ...
  • COVACI, Ecaterina; SCLIFOS, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Fruit and vegetable losses and waste do not represent only the wasting of food commodities, but also indirectly include wasting of critical resources such as land, water, fertilizers, chemicals, energy, and labor. These ...
  • POPOVICI, Violina; COVALIOV, Eugenia; GUTIUM, Olga; SIMINIUC, Rodica; RESITCA, Vladislav (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Condimentary plants such as wild garlic (Allium Ursinum), sorrel (Rumex Acetosa L.) and nettle (Urtica Dioica) are rich in biologically active compounds and well known for their nutritional and nutraceutical properties. ...
  • COVALIOV, Victor; COVALIOVA, Olga; TASCA, Corina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    In addition to the medical importance of vitamin B12 (cyanocobalamin) preparations for people, B12-vitaminized forage additives play a major role in economy, given that this vitamin is not contained in the initial vegetable ...
  • VLADEI, Natalia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    La « Biochimie » est une discipline scientifique qui a une importance primordiale pour les futurs spécialistes du domaine agro-alimentaire. En connaissant la composition chimique des matières premières et des aliments, ...
  • MUSTEAŢĂ, Grigore; ZGARDAN, Dan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2015)
    Prezenta lucrare a fost concepută de către autori ca manual de biochimie care să vină în ajutorul studenţilor şi al specialiştilor din diferite ramuri ale industriei alimentare.
  • MUSTEAŢĂ, Grigore; ZGARDAN, Dan; FURTUNĂ, Natalia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2013)
    Dintre cele trei componente ale paradigmei educaţionale, predare – învăţare – evaluare, ultima este considerată un act didactic complex şi foarte important al învăţământului superior. Lucrarea îşi propune prezentarea ...
  • PALAMARCIUC, Liudmila; VRABIE, Tatiana; SCLIFOS, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2007)
    Îndrumarul este destinat studenţilor anilor 2(U) şi 3(U) a secţiilor de zi şi cu frecvenţă redusă pentru toate specialităţile tehnologice ale facultăţii TMIA care studiază cursul de "Biochimie".
  • VRABIE, Tatiana; PALAMARCIUC, Liudmila; SCLIFOS, Aliona; NECULĂ, Larisa (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2007)
    Studenţii cu specializările TP, TAP, TPFL şi opţiunile TP, TZ, TCr, TL efetuează două lucrări de control. Întrebările le alege profesorul cursului „Biochimie”. Prima lucrare de control include două întrebări din „Biochimia ...
  • COSCODAN, Mihail (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Confusion often exists in the consumers tendency between bio and biodegradable plastics and polymers from which they are sometimes confused under the term bioplastics Bio-based polymers or biopolymers such as cellulose, ...
  • VLADEI, Natalia; COVACI, Ecaterina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    In the current global circumstances, a sustainable approach needs to be adopted to ensure successful food production and supply chain. The majority of agro waste are untreated and are disposed-off by burning. Consequently, ...
  • GHENDOV-MOSANU, Aliona (Tehnica–Info, 2018)

Search DSpace


Browse

My Account