Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Title

Sort by: Order: Results:

  • POPESCU, Liliana (Tehnica UTM, 2012)
    Yoghurt with and without the addition of germinated soriz flour and Danisco stabilizer has a behavior similar to that of rheological pseudoplastic nenewtoniene fluids. Soriz yogurt supplementation with germinated soriz ...
  • VLADIMIROV, Lyubomir (Tehnica UTM, 2012)
    Dust contamination is a risk factor for the population of the town of Ruse. It is very strongly expressed during the heating period. The paper presents the results from long-lasting investigations of dust content in the ...
  • SANDU, Iuliana; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANIŠOVA, Eva (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The walnut kernel is a natural concentrate of biologically active substances, including polyunsaturated fatty acids, polyphenols and proteins. In addition to the white core rich in lipids and proteins, nut kernels are ...
  • ILI, Vasile; CRUCERESCU, Vladimir; ȘENDREA, Lilia; CEBOTARI, Corina; MACARI, Artur (Tehnica UTM, 2014)
    Salamurile fermentate fac parte din categoria salamurilor de durată, prețioase prin valoarea sa nutritivă și caracteristici senzoriale. În lucrarea dată s-au studiat parametrii regimului de tratare termică a salamurilor ...
  • DEDIU, Sergiu; ILI, Vasile; GUDIMA, Angela (Tehnica UTM, 2011)
    În lucrare este prezentată clasificarea grupului sortimental de salamuri crud-zvîntate cu mucegai , sunt prezentate efectele pozitive de întrebuinţare a culturilor nobile de fungi şi a drojdiilor, atît din punct de vedere ...
  • BOLOGA, M.; VRABIE, E. (Technical University of Moldova, 2014)
    The mineral composition of milk and whey is analyzed. The significance of the main macroelements (calcium, phosphor, magnesium) and microelements for vital functions of the organism is noted. The importance of the balanced ...
  • MACARI, A.; LUNGU, L.; CARABAJAC, E. (Tehnica–Info, 2018)
    This article represents an experimental and bibliographic scientific study of meat products for children nutrition with a low content of fat. With physical and chemical methods have been analyzed fat content in the raw ...
  • BILETSKY, E. (Technical University of Moldova, 2014)
    On the basis of the research made, the method of calculating the hydraulic characteristics of non–Newtonian fluid flows in the processing equipment with basic geometry channels.
  • MIJA, N.; DUPOUY, E.; BERNIC, D.; LIVCUTNIC, M. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2008)
    Îndrumarul de laborator include metode-expres, îndeplinite în condiţii de producere, şi metode de laborator, îndeplinite în condiţii de laborator igienic, necesare pentru controlul igienic al întreprinderilor de alimentaţie ...
  • GROZMAN, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    În lucrare este prezentată analiza bibliografică, privind influența diferitor factori asupra calității și inofensivitații produselor din carne tocată. Este prezentat sortimentul de semifabricate din carne tocată și este ...
  • NANU, Andrei (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Teza de master dată este elaborată în baza documentelor şi materialelor obținute în baza cercetării bibliogragice şi are drept scop efectuarea analizei ce ține de securitatea vinului, impactul ionilor metalelor, cît și ...
  • Vladimirov, L. (Technical University of Moldova, 2014)
    An analytical apparatus and procedure to justify the protective actions and decisions in the management of cross-border environmental security is proposed. The approval is in justifying the managerial actions in the border ...
  • BALAN, Mihail (Technical Universiry of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    În urma prelucrării primare a strugurilor, în Republica Moldova se obțin anual 2,0-2,5 mii tone de seminţe de struguri. În dependenţă de soi şi regiunea de cultivare a strugurilor, conţinutul de ulei în seminţe (calculat ...
  • TABAN, Andrian (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul tezei: studierea și analiza pieței de lactate din Republica Moldova, a siguranței și inofensivității alimentare a produselor lactate autohtone, dar și cele de import plasate în rețelele de magazine din mun. ...
  • CRUDU, Valerii (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Teza de master include rezultatele cercetării referitoarea la siguranţa produselor vinicole ca fiind punctul forte în promovarea vinurilor moldoveneşti pe piaţa externă. Lucrarea se bazează pe studierea raporturilor de ...
  • BUJOR, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    În lucrarea expusă sunt studiate tehnologiile de producere a semifabricatelor din carne de la producerea lor la fabrici de carne și pîna la prepararea acestor produse alimentare și pregătirea preparatelor culinare la ...
  • MIRILA, Diana-Carmen; RADUCANU, Dumitra; ELHABIRI, Sid Ahmed; PLATON, Nicoleta; DIDI, Mohamed Amine; NISTOR, Ileana Denisa; AZZOUZ, Abdelkrim (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Wastewaters contain a wide variety of organic compounds, such as organochlorine pesticides, organophosphorus peptides, chlorophenols, fuels, polycyclic aromatic hydrocarbons, polychlorinated biphenyls, dyes, among others. ...
  • Cârlescu, P. M.; Dobre, V.; Țenu, I.; Roşca, R. (Tehnica UTM, 2016)
    Obținerea unui gradient de temperatură și umiditate cât mai uniform în timpul uscării este importantă în obținerea unui malț de calitate superioară. În acest sens a fost proiectată o casetă multifuncțională de obținere a ...
  • ŢISLINSCAIA, Natalia; BERNIC, Mircea; LUPAŞCO, Andrei; RĂDUCAN, Marcel; DODON, Adelina (Tehnica UTM, 2012)
    As the food moisture has different forms of communication, requiring large amounts of energy for their destruction, we attempted to simulate the optimization of energy supply and to present it as a function of the energy ...
  • GUSINA, Liudmila; DRAGANCEA, Diana; BULHAC, Ion; VEREJAN, Ana (Tehnica UTM, 2011)
    La interacţiunea [MoO2(acac)2] cu izonicotinoilhidrazona-2-hidroxi-3-metoxi-benzaldeidei (H2L1) ori izonicotinoilhidrazona-2-hidroxi-1-naftaldehidei (H2L2) au fost sintetizaţi complecşii noi ai dioxomolibdenului(VI) ...

Search DSpace


Browse

My Account