dc.contributor.author | SÎRGHI, Rodica | |
dc.contributor.author | PARANDIUC, Oxana | |
dc.contributor.author | SANDULACHI, Luiza | |
dc.date.accessioned | 2019-07-28T13:16:50Z | |
dc.date.available | 2019-07-28T13:16:50Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.citation | SÎRGHI, Rodica, PARANDIUC, Oxana, SANDULACHI, Luiza. Fructele şi legumele – surse excelente de antioxidanţi. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 17 – 19 noiembrie, 2010. Chișinău, 2011, vol. 2, pp. 113-115. ISBN 978-9975-45-065-2. ISBN 978-9975-45-159-8 (Vol.2). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-065-2 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/3887 | |
dc.description.abstract | Alimentaţia pe bază de fructe şi legume asigură necesarul de vitamine, minerale, fibre şi alţi nutrimenţi esenţiali pentru o bună funcţionare a organismului, întăreşte sistemul imunitar, asigură protecţie împotriva efectelor îmbătrânirii, precum şi reduce riscul de apariţie a cancerului, a bolilor cardiovasculare şi a riscului oxidativ. Savanţii şi nutriţioniştii recomandă utilizarea zilnică în alimentaţie a fructelor şi legumelor proaspete de diferite culori, argumentând că ele sunt surse excelente de antioxidanţi. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Tehnica UTM | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | alimentaţie | en_US |
dc.subject | fructe | en_US |
dc.subject | legume | en_US |
dc.subject | antioxidanţi | en_US |
dc.subject | risc oxidativ | en_US |
dc.subject | risc cardiologic | en_US |
dc.subject | codul de culori | en_US |
dc.title | Fructele şi legumele – surse excelente de antioxidanţi | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: