dc.contributor.author | BERNIC, Ina | |
dc.contributor.author | POPOVICI, Cristina | |
dc.contributor.author | CAPCANARI, Tatiana | |
dc.contributor.author | DESEATNICOVA, Olga | |
dc.date.accessioned | 2019-07-10T13:12:14Z | |
dc.date.available | 2019-07-10T13:12:14Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.citation | BERNIC, Ina, POPOVICI, Cristina, CAPCANARI, Tatiana, DESEATNICOVA, Olga. Cercetarea influienţei factorilor tehnologici asupra stabilităţii oxidative a uleiurilor vegetale cu adaos de extracte naturale din ardei dulce. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 8 – 10 decembrie, 2011. Chișinău, 2012, vol. 2, pp. 17-19. ISBN 978-9975-45-208-3 (Vol.2). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-208-3 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/3406 | |
dc.description.abstract | Uleiurile şi grăsimile vegetale au un rol important atît în alimentaţie, cît şi ca materie primă pentru diferite ramuri industriale. În prezent tendinţele actuale în dezvoltarea şi performanţele alimentaţiei publice sînt crearea produselor alimentare cu proprietăţi funcţionale şi indici organoleptici înalţi. În R.M. se produc o gamă largă de uleiuri vegetale şi toate diferă prin compoziţia acizilor graşi, şi anume a acizilor graşi polinesaturaţi: omega 3 şi omega 6. Uleiurile vegetale sînt uşor supuse degradarii oxidative, datorită influenţei energiei solare sau temperaturii, metalelor grele, astfel are loc formarea produşilor primari şi secundari ale oxidării. Pentru prevenirea proceselor de oxidare ale uleiurilor utilizăm încorporarea antioxidanţilor. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Tehnica UTM | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | ulei de floarea-soarelui | en_US |
dc.subject | ulei din seminţe de struguri | en_US |
dc.subject | ardei dulce | en_US |
dc.subject | antioxidanţi | en_US |
dc.subject | uleiuri vegetale | en_US |
dc.title | Cercetarea influienţei factorilor tehnologici asupra stabilităţii oxidative a uleiurilor vegetale cu adaos de extracte naturale din ardei dulce | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: