dc.contributor.advisor | CAPCANARI, Tatiana | |
dc.contributor.author | MADAN, Iuvelina | |
dc.date.accessioned | 2024-12-11T14:47:41Z | |
dc.date.available | 2024-12-11T14:47:41Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | MADAN, Iuvelina. Valorificarea deșeurilor agro-industriale în scopul obținerii produselor alimentare noi: tz. de master: Programul de studiu: Managementul Restaurantelor şi a Serviciilor de Catering. Coord. CAPCANARI Tatiana, 2024. | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/28845 | |
dc.description | Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Abstract, Cuprins, Bibliografie. | en_US |
dc.description.abstract | In această lucrare a fost studiat beneficiile și efectele proteinei din șrot din semințe de cânepă ,la fel s-au studiat tipurile de proteină din diverse surse alternative,la fel a fost stuadiat și perspectivele de utilizare a șrotului de cânepă.Tot în cadrul acestei lucrări a fost studiat tehnologia de pregătire a eclerelor și imbogătirea cu izolat proteic. În cadrul lucrării au fost elaborate 7 tipuri de eclere, doua probe martor,una cu un tip de făină de 10,3% iar alta cu un amestec dintre 10,3% și 14%,la fel sau efectuat 5 probe cu inlocuirea făinii cu izolat proteic în cantități de 1-20%. Pe baza acestor probe sau făcut determinări cum ar fi determinarea pierderilor de greutate, parametric de culoare ,la fel conform GOST-ului a fost efectuată și analiza organoleptică a produsului analizând culoar, gust, miros, porozitate. | en_US |
dc.description.abstract | In this work, the benefits and effects of protein from hemp seed meal were studied, the types of protein from various alternative sources were also studied, and the prospects for the use of hemp meal were also studied. Also in this work the technology of preparation of eclairs and enrichment with protein isolate was studied. Within the work, 7 types of eclairs were developed, two control samples, one with a type of flour of 10.3% and another with a mixture between 10.3% and 14%, the same or carried out 5 samples with the replacement of flour with protein isolate in amounts of 1-20%. Based on these samples, determinations were made, such as the determination of weight loss, color parameters, as well as according to GOST, the organoleptic analysis of the product was carried out, analyzing color, taste, smell, porosity. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | izolat proteic | en_US |
dc.subject | proteină | en_US |
dc.subject | șrot | en_US |
dc.subject | protein | en_US |
dc.subject | meal | en_US |
dc.subject | hemp | en_US |
dc.title | Valorificarea deșeurilor agro-industriale în scopul obținerii produselor alimentare noi | en_US |
dc.title.alternative | The recovery of agro-industrial waste in order to obtain new food products | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
The following license files are associated with this item: