IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Evaluarea potențialului de elemente minerale continute in verdeturile culinare aromatice

Show simple item record

dc.contributor.advisor MIJA, Nina
dc.contributor.author CARAUȘ, Dumitru
dc.date.accessioned 2024-12-11T14:34:52Z
dc.date.available 2024-12-11T14:34:52Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation CARAUȘ, Dumitru. Evaluarea potențialului de elemente minerale conținute în verdețurile culinare aromatice: tz. de master: Programul de studiu: Managementul Restaurantelor şi a Serviciilor de Catering. Coord. MIJA Nina, 2024. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/28843
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Abstract, Cuprins, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Teza de licență cu tema ’’ Evaluarea potențialului de elemente minerale continute in verdeturile culinare aromatice „ este constituită din 4 capitole, în care este argumentată și detaliată importanța culinară a verdeței condimentare, a rolului mineralelor Fe, Ca, Mn, în organismul uman. Studiul documentar a oferit informație despre descrierea merceologică, originea, distribuția și utilizarea a 8 tipuri de verdeață condimentară ( mentă, țelină, mărar, pătrunjel, busuioc, ceapă verde, leustean ). În capitolul 2 și 3 au fost selectate metode de cercetare pentru determinarea conținutului de minerale, si rezultalele lor. În capitolul 4 au fost propuse 4 rețete culinare ce conțin verdeață și au fost propuse condimente potrivite pentru fiecare grup de produse în parte. Date ilustrative, cantitative și descriptive ale tezei vin să contribuie la o mai bună înțelegere a legităților obiective a tehnologiei de preparare a produselor culinare pe bază de verdeață și beneficiilor acestora în viața cotidiană. en_US
dc.description.abstract The bachelor's thesis with the theme "Evaluation of the potential of mineral elements contained in aromatic culinary greens" consists of 4 chapters, in which the culinary importance of seasoning greens, the role of the minerals Fe, Ca, Mn, in the human body is argued and detailed. The documentary study provided information on the product description, origin, distribution and use of 8 types of herbs (mint, celery, dill, parsley, basil, green onion, leustean). In chapter 2 and 3, research methods for determining the mineral content and their results were selected. In chapter 4, 4 culinary recipes containing greens were proposed and spices suitable for each group of products were proposed. Illustrative, quantitative and descriptive data of the thesis contribute to a better understanding of the objective legalities of the technology of preparing culinary products based on greens and their benefits in everyday life. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject elemente minerale en_US
dc.subject verdețuri culinare aromatice en_US
dc.subject descriere merceologică en_US
dc.title Evaluarea potențialului de elemente minerale continute in verdeturile culinare aromatice en_US
dc.title.alternative Evaluation of the potential of mineral elements contained in aromatic culinary greens en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account