dc.contributor.advisor | CAZAC, Viorica | |
dc.contributor.author | AȘTEFĂNOAE, Valentina | |
dc.contributor.author | BĂLUȚĂ, Vlada | |
dc.contributor.author | ADASCALIȚA, Lucia | |
dc.date.accessioned | 2024-10-29T13:47:26Z | |
dc.date.available | 2024-10-29T13:47:26Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | AȘTEFĂNOAE, Valentina; Vlada BĂLUȚĂ și Lucia ADASCALIȚA. Ambalaje inteligente pentru produsele din carne, repere ale creşterii competitivităţii produselor autohtone. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students, Universitatea Tehnică a Moldovei, 27-29 martie 2024. Chișinău, 2024, vol. 4, pp. 2229-2233. ISBN 978-9975-64-458-7, ISBN 978-9975-64-462-4 (Vol. 4). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-64-458-7 | |
dc.identifier.isbn | 978-9975-64-462-4 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/28400 | |
dc.description.abstract | În contextul global al digitalizării și al creșterii competitivității produselor pe piaţă, a exigenţelor pentru transparență, și inofensivitate, etichetele inteligente au devenit o soluție promițătoare. Ambalajele inteligente prezintă o evoluție semnificativă în raport cu accepţiunea percepției tradiționale a conceptului de ambalaj, oferind avantaje practice prin furnizarea de informații în timp real despre starea produsului. Pornind de la cele menţionate, lucrare prezintă rezultatele analizei posibilităţilor de implementarea a ambalajelor inteligente pe piața autohtonă destinate produselor din carne, precum și evaluarea provocărilor aferente procesului de implementare a acestora pe piața din Republica Moldova. Studiul are la bază un cadru de cercetare mixt, care include analiza literaturii de specialitate, cercetarea pieței direcţionată spre cunoaşterea atitudinii consumatorilor în raport cu ambalajele inteligente. Prin integrarea etichetelor inteligente în domeniul produselor din carne din Republica Moldova, se poate îmbunătăți relația dintre producători și consumatori, conducând la o creștere a satisfacției consumatorilor și la asumarea responsabilităţii sociale și ecologice în sectorul alimentar. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.relation.ispartofseries | Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students: Chişinău, 27-29 martie 2024. Vol. 4; | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | ambalaj inteligent | en_US |
dc.subject | indicator de prospețime | en_US |
dc.subject | produse de carne | en_US |
dc.title | Ambalaje inteligente pentru produsele din carne, repere ale creşterii competitivităţii produselor autohtone | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: