IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Potențialul turismului rural din raionul Cahul, Republica Moldova

Show simple item record

dc.contributor.advisor PALADI, Daniela
dc.contributor.author CERVONNAIA, Vladlena
dc.contributor.author LUCA, Valentina
dc.date.accessioned 2024-10-17T07:01:55Z
dc.date.available 2024-10-17T07:01:55Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation CERVONNAIA, Vladlena și Valentina LUCA. Potențialul turismului rural din raionul Cahul, Republica Moldova. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students, Universitatea Tehnică a Moldovei, 27-29 martie 2024. Chișinău, 2024, vol. 2, pp. 1202-1206. ISBN 978-9975-64-458-7, ISBN 978 9975-64-460-0 (Vol.2). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-64-458-7
dc.identifier.isbn 978 9975-64-460-0
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/28112
dc.description.abstract În urma efectuării lucrării date, a fost analizată zona cu potențial turistic rural enorm, și anume raionul Cahul, situat în sudul Republicii Moldova. S-a stabilit că raionul Cahul este gazda nenumăratelor pensiuni (Casa Bunicului, Eco-Village Văleni), case rurale (La Bunica Clava, La Savetuca) etc., care au fost întemeiate de familii locale pentru a promova frumusețea turismului rural și bucatele tradiționale moldovenești preparate din ingrediente proaspete și ecologice cultivate local. S-a apreciat că gastronomia Cahulului este diversă, oferind cele mai de bază bucate moldovenești, dar și bucate specifice sudului. Localitatea Slobozia Mare din raionul Cahul, Moldova, se distinge prin renumitele rețete inedite de dulceață și boia de la sud. În timpul pandemiei, a fost deschisă o pensiune în casa rurală, cu bucate deosebite specifice regiunii. În satul Roșu din același raion, o rețetă tradițională de colțunași cu struguri a popularizat regiunea. În sudul Moldovei, plachia de pește reprezintă o mâncare tradițională, preparată cu pește proaspăt, roșii, ceapă și verdețuri, iar iahnia de pui este o altă delicatesă apreciată în bucătăria moldovenească,servită cu diverse garnituri. Aceste rețete autentice reflectă bogăția și diversitatea culinară a regiunii, păstrând tradițiile și aromele locale. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.relation.ispartofseries Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students: Chişinău, 27-29 martie 2024. Vol. 2;
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject pensiune turistică en_US
dc.subject casă rurală en_US
dc.subject gastronomie en_US
dc.subject alimente tradiționale en_US
dc.title Potențialul turismului rural din raionul Cahul, Republica Moldova en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account