Browsing 2021 by Issue Date

Sort by: Order: Results:

  • MIGALATIEV, Olga; CARELINA, Marina; GOLOVCO, Iurii; IUȘAN, Larisa; GORDEEVA, Valentina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2021)
    La scară industrială se fabrică produse alimentare în care condimentele sunt încorporate direct, în stare nativă, însă utilizarea industrială a condimentelor uscate este uneori dificilă, un exemplu în acest sens poate servi ...
  • DĂNILĂ, Victoria; ROTARU, Dorina; BĂLAN, Stela; CURTEZA, Antonela (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2021)
    Articolele funcționale sunt concepute pentru fixarea confortabilă a copiilor cu vârste cuprinse între nou-născuți și 24 de luni în timpul examinărilor cu raze X și a altor investigații medicale.
  • DULGHERU, Valeriu; DUMITRESCU, Cătălin; DUMITRESCU, Liliana; RĂDOI, Radu Iulian; CRISTESCU, Corneliu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2021)
    Invenția se referă la ambarcațiunile acționate electric, și anume, la ambarcațiunile cu acționare electrică din energii regenerabile. Problema pe care o rezolvă invenția este majorarea eficienței de conversie a energiilor ...
  • TARAN, Nicolae; SOLDATENCO, Olga; SOLDATENCO, Eugenia; RUDOI, Alexandru; SANDU, Vasile; GLAVAN, Pavel (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2021)
    Invenţiile se referă la oenologie şi biotehnologie, în particular la o tulpină de levuri autohtonă, izolată în centrul vitivinicol „Trifeşti”. Tulpina de levuri Saccharomyces cerevisiae este depozitată în Colecţia Naţională ...
  • COJUCARI, Ludmila; IUŞAN, Larisa; TERENTIEVA, Galina; GORDEEVA, Valentina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2021)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la sosuri de fructe, pomuşoare şi legume. Creşterea interesului consumatorilor în aprovizionarea cu alimente sănătoase, extinderea gamei de produse şi optimizarea calităţii ...
  • IUŞAN, Larisa; TERENTIEVA, Galina; MIGALATIEV, Olga (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2021)
    Invenția se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor extrudate destinate pentru consum în calitate de dejun uscat. La realizarea procedeului se pregătește amestecul în baza boabelor de soriz, la ...
  • IUŞAN, Larisa; TERENTIEVA, Galina; COJUCARI, Ludmila (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2021)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor extrudate din cereale, care pot fi utilizate pentru fabricarea produselor fără gluten.

Search DSpace


Browse

My Account