IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Valorificarea gutuiului în obținerea unor lichioruri

Show simple item record

dc.contributor.advisor CHIRSANOVA, Aurica
dc.contributor.author ALEXEI, Irina
dc.date.accessioned 2023-12-01T10:38:45Z
dc.date.available 2023-12-01T10:38:45Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation ALEXEI, Irina. Valorificarea gutuiului în obținerea unor lichioruri: tz. de master: Programul de studiu: Managementul Restaurantelor şi a Serviciilor de Catering. Cond. Aurica CHIRSANOVA, 2023. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/25125
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Résumé, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul tezei de master a fost de a studia posibilitatea de valorificare a gutuiului în obținerea unor băuturi de tip lichioruri. Pentru atingerea acestui scop au fost trasate următoarele obiective: de a realiza un studiu bibliografic în vederea scoaterii în evidență a celor mai valoroase surse bibliografice axate pe valorificarea fructelor pentru fabricarea lichiorurilor, identificarea metodelor de lucru și de cercetare, realizarea unui sondaj în vederea elucidării preferințelor utilizării gutuilui și consumului de lichior a consumatorilor din Republica Moldova, obținerea lichiorurilor din sucul de gutui, caracteristica indicilor de calitate a lichiorului elaborat. en_US
dc.description.abstract The purpose of the master's thesis was to study the possibility of valorizing quince in obtaining liquor-type beverages. In order to achieve this goal, the following objectives were drawn: to carry out a bibliographic study in order to highlight the most valuable bibliographic sources focused on the exploitation of fruits for the manufacture of liqueurs, to identify working and research methods, to carry out a survey in order to elucidate preferences the use of quince and the consumption of liquor by consumers from the Republic of Moldova, the obtaining of liquors from quince juice, the characteristics of the quality indicators of the prepared liquor. en_US
dc.description.abstract Le but du mémoire de maîtrise était d'étudier la possibilité de valoriser le coing dans l'obtention de boissons de type spiritueux. Pour atteindre cet objectif, les objectifs suivants ont été retenus : réaliser une étude bibliographique afin de mettre en évidence les sources bibliographiques les plus précieuses axées sur l'exploitation des fruits pour la fabrication de liqueurs, identifier les méthodes de travail et de recherche, réaliser une enquête afin d'élucider les préférences l'utilisation de coing et la consommation d'alcool par les consommateurs de la République de Moldova, l'obtention d'alcools à partir de jus de coing, les caractéristiques des indicateurs de qualité de l'alcool préparé. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject lichioruri en_US
dc.subject gutui en_US
dc.subject liquors en_US
dc.subject quince fruits en_US
dc.subject liqueur en_US
dc.subject coing en_US
dc.title Valorificarea gutuiului în obținerea unor lichioruri en_US
dc.title.alternative Utilization of quince in the production of liquors en_US
dc.title.alternative Utilisation du coing dans la production de liqueurs en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account