Show simple item record

dc.contributor.author SIMINIUC, Rodica
dc.contributor.author ŢURCANU, Dinu
dc.date.accessioned 2023-09-27T09:28:11Z
dc.date.available 2023-09-27T09:28:11Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Perspective economice. In: Siminiuc, Rodica, Ţurcanu, Dinu. Provocări şi tendinţe în dezvoltarea produselor fără gluten: Monografie. Chişinău: [S.n.], 2023, cap. 2.2., pp. 35-36. ISBN 978-9975-3595-3-5. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-3595-3-5
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/24295
dc.description.abstract Sortimentul de alimente fără gluten în Republica Moldova este extrem de scăzut. Cu toate acestea, rezultatele cercetărilor au arătat că produsele locale (cereale, leguminoase și derivatele acestora etc.), etichetate ca produse fără gluten, nu prezintă riscuri pentru celiaci. Produsele FG locale neambalate (dezvoltate și puse la dispoziția consumatorilor de către supermarketurile în cauză) prezintă un risc crescut de contaminare. Lipsa politicilor de certificare pentru această categorie de produse reduce încrederea în siguranța produselor fără gluten locale. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.relation.ispartof Provocări şi tendinţe în dezvoltarea produselor fără gluten
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject produse fără gluten en_US
dc.subject piaţa fără gluten en_US
dc.title Piaţa produselor fără gluten en_US
dc.type Book chapter en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account