Browsing 2007 by Subject "invenţii"

Sort by: Order: Results:

  • BERNIC, Mircea; LUPAŞCO, Andrei; ŢISLINSCAIA, Natalia; TARLEV, Vasile; BANTEA, Valentina; STOICEV, Petru; ISTRATI, Oleg; OŢEL, Victor; MAŢCO, Marcel; VACARCIUC, Mihail (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Agregatul pentru pregătirea aluatului în minibrutării permite reducerea spaţiului de producţie prin plasarea cuvelor cu aluatul pentru fermentare sub tavan şi prin eliminarea malaxorului şi a mecanismului de răsturnare a ...
  • STAMATI, Mihail; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Elaborarea design-conceptului unui automobil urban ecologic pentru familie. Automobilul este dotat cu construcţie spaţial-volumetrică transformabilă.
  • ŞEPELEV, Ştefan; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Elaborarea design-conceptului unui automobil de clasa lux destinat turismului, excursiilor.
  • NASTAS, Vitalie; NASTAS, Alexandru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Ciclul conţine şase invenţii, între care: patru convertoare de impedanţă şi admitanţă pentru reproducerea impedanţelor-etalon cu diferite caractere, un defazor utilizat în structura convertoarelor şi un măsurător de ...
  • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; SOCHIREANU, Anatol (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Invenţia se referă la domeniul transmisiilor planetare precesionale cinematice şi poate fi utilizată în construcţia automobilelor în mecanisme de acţionare (a sticlei uşilor, a banchetelor etc.). De asemenea, poate fi ...
  • DOROGAN, Valerian; VIERU, Stanislav; VIERU, Tatiana; SECRIERU, Vitalie; DOROGAN, Andrei; MUNTEANU, Eugen; BALICA, Ştefan (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Dispozitivul cuantic pentru fizioterapie este realizat în baza diodelor laser şi a diodelor ultraviolete superluminescente. Dispozitivul este dotat cu două terminale de emisie cu dirijare şi control separat. Datorită ...
  • MALCOCI, Iulian; TARLEŢCHI, Anatol (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Invenţia se referă la un dispozitiv de acţionare care transformă mişcarea de rotaţie a rolelor în mişcare continuă de translaţie în plan vertical a unei bare de oţel, care alimentează la rândul său cu aliaje feroase microbaia ...
  • PERJU, Veaceslav (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Invenţia se referă la prelucrarea imaginilor şi poate fi utilizată în sistemele de analiză a imaginilor şi de recunoaştere a formelor. Dispozitivul de calculare a pasului de discretizare a imaginii conţine: sursă colimată ...
  • MARTÎNIUC, Nicolae; POTAPOV, Semion; TODERAŞ, Mihail; COJUHARI, Ion (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    În hidroschema dispozitivului între rezervorul cu lichid lucrativ şi pompa circulară este amenajat termogeneratorul de tip disc. Cavitatea de compresiune a pompei circulare este unită cu radiatorul sistemului de răcire.
  • MARTÎNIUC, Nicolae; POTAPOV, Semion; CONDRIUC, Alexandru; TODERAŞ, Mihail; COJUHARI, Ion (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Axul secundar al cutiei de transmisie cinematic este unit cu compresoare, iar tubul Rance cu pulverizatoarele în mecanismul de frânare al mijlocului de transport şi al tubului amortizator.
  • DOROGAN, Valerian; TIGHINEANU, Ion; VIERU, Stanislav; VIERU, Tatiana; DOROGAN, Andrei; SECRIERU, Vitalie (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Este prezentat un set de dispozitive optoelectronice (fotorezistori, fotodiode, celule solare) confecţionate pe baza peliculelor nanostructurate din GaP, InP şi Si. Fotoreceptorii funcţionează pe baza purtătorilor de sarcină ...
  • PALAMARCIUC, Tatiana; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Elaborarea design-conceptului unui minielectromobil urban pentru o singură persoană. Construcţia specifică a caroseriei automobilului permite transformarea spaţial-volumetrică a acestuia şi asigură deplasarea şi practicarea ...
  • LUPAŞCO, Andrei; ŢISLINSCAIA, Natalia; TARLEV, Vasile; BALEA, Vitalie; ŢĂRNĂ, Ruslan; STOICEV, Petru; TERZI, Ilie; CAZACU, Olesea; ROTARI, Oxana; BERNIC, Daniela (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    În instalaţia de zdrobire propusă s-au folosit suprafeţe conice de sprijin care dau posibilitatea de a păstra miezul întreg şi de a reduce efortul aplicat la spargere.
  • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; DICUSARĂ, Ion (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Invenţia se referă la domeniul sistemelor de conversiune a energiei solare (termice sau fotovoltaice). Instalaţia solară cu autoorientare are la bază un sistem de mecanisme de acţionare, care permit instalaţiei să urmărească ...
  • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; BOSTAN, Viorel; SOCHIREANU, Anatol; CIOBANU, Oleg; CIOBANU, Radu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Autorii propun două instalaţii, în care corpul plutitor este legat articulat prin intermediul unor bare cu structura fixă. Arborele de ieşire al mecanismului de transformare a mişcării este legat prin intermediul unui ...
  • LUPAŞCO, Andrei; ŢISLINSCAIA, Natalia; TARLEV, Vasile; RĂDUCAN, Marcel; ŢĂRNĂ, Ruslan; DODON, Adelina; TERZI, Ilie; CAZACU, Olesea; ROTARI, Oxana; BERNIC, Daniela (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Linia de prelucrare a nucilor propusă permite automatizarea operaţiilor tehnologice principale ale procesului de prelucrare a nucilor ca: zdrobirea, separarea de coajă şi prelucrarea termică.
  • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; DICUSARĂ, Ion; OLEVSCHI, Alexandru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Invenţia se referă la domeniul mecanismelor de acţionare a sistemelor de urmărire a obiectelor cosmice. Mecanismul de acţionare elaborat permite obţinerea unui raport de transmitere foarte mare (i=14.000.000) în dimensiuni ...
  • PERJU, Veaceslav (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Invenţia se referă la tehnica de calcul, în special la cibernetica tehnică şi poate fi utilizată în sistemele de percepţie şi de prelucrare a informaţiei vizuale. Metoda de stabilire a dimensiunii matricei de procesoare ...
  • CURTEV, Denis; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Elaborarea design-conceptului unui mijloc de transport pentru persoane cu handicap locomotor. Mijlocul de transport se bazează pe utilizarea unui sistem de echilibrare giroscopic.
  • CRÎJANOVSCHI, Iurie; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Elaborarea design-conceptului unui mijloc de transport pentru o singură persoană bazat pe utilizarea unui sistem de echilibrare giroscopic.

Search DSpace


Browse

My Account