Browsing 2009 by Issue Date

Sort by: Order: Results:

 • GONTA, Volodymyr; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Proiectul reprezintă un design-concept al unui cărucior mobil pentru persoanele cu handicap locomotor care are o serie de însuşiri menite să faciliteze mobilitatea celor care depind de acest gen de cărucioare.
 • MÎRZA, Oleg; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Proiectul reprezintă un mijloc de transport electric cu două locuri la care se poate remorca o rulotă.
 • MARTÎNIUC, Nicolai; ŞKILIOV, Vladimir; CLICHICI, Serghei; BELOUSOV, Iurii (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Principiul de lucru este bazat pe folosirea roţilor dinţate cu distanţă între ele rotindu-se sincron.
 • CRIJANOVSCHI, Iurie; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Proiectul reprezintă un bloc medico-sanitar tip autobuz, care este dotat cu un echipament medical performant destinat acţiunilor medicale în teritoriu.
 • MARTÎNIUC, Nicolai; ŞKILIOV, Vladimir; BELOUSOV, Iurie; TODERAŞ, Mihai; POTAPOV, Semion; RUŞICA, Ivan (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Principiul de lucru este bazat pe folosirea centrifugii. Pe axa rotorului sunt fixate rigid discuri.
 • BIVOL, Victor; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Proiectul reprezintă un design-concept de automobil destinat serviciilor de poliţie, grăniceri şi securitate. Este dotat cu o serie de atribute necesare acestor servicii şi este un proiect de inspiraţie bionică.
 • STAMATI, Mihail; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Proiectul reprezintă un mijloc de transport compactibil şi uşor de manevrat în traficul aglomerat şi în ambuteiaje. Un alt avantaj este ocuparea a cât mai puţin spaţiu în parcări.
 • STAMATI, Mihail; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Proiectul reprezintă un mijloc de transport destinat spaţiilor aglomerate ale oraşelor şi are ca avantaj ocuparea a cât mai puţin spaţiu în parcări.
 • COBÎLEANSCHI, Leonid; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Proiectul reprezintă un design-concept de automobil cu tendinţe şi stil Bugatti.
 • Automobil 
  OBLEŢOV, Gleb; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Proiectul reprezintă un automobil de prestigiu cu dublă destinaţie.
 • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; BOSTAN, Viorel; SOCHIREANU, Anatol; CIOBANU, Oleg; CIOBANU, Radu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Microhidrocentrala este destinată pentru conversia energiei cinetice a apei curgătoare a râului fără construirea barajelor. Eficienţa înaltă de conversie este asigurată de profilul hidrodinamic al palelor şi de reglarea ...
 • BOSTAN, Ion; IONESCU, Florin; DULGHERU, Valeriu; CIOBANU, Radu; MALCOCI, Iulian (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Aparatele de zbor necesită mecanisme de acţionare cu precizie înaltă de poziţionare, care funcţionează eficient în condiţii de vid, posedă dimensiuni de gabarit şi masă reduse. Multiplicitatea înaltă a angrenajului precesional ...
 • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; CIUPERCĂ, Rodion (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Angrenajul precesional elaborat este multipar (până la 100% perechi de dinţi se află simultan în angrenaj). Capacitatea portantă ridicată, precizia cinematică şi durata de viaţă înalte, asigurate de multiplicitatea ...
 • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; DICUSARĂ, Ion; BODNARIUC, Ion (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Ciclul de invenţii se referă la domeniul transmisiilor precesionale şi tehnologiile de fabricare a lor. Pentru fabricarea roţilor dinţate cu profi l convex-concav a fost elaborată o teorie nouă, folosind o sculă cu mişcare ...
 • BOSTAN, Ion; VIŞA, Ion; DULGHERU, Valeriu; DICUSARĂ, Ion; CIOBANU, Oleg; CIOBANU, Radu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Invenţia se referă la instalaţiile termoenergetice fără arderea combustibilului şi emisia de CO2, şi anume la instalaţiile de conversiune a energiei solare fără elemente fotovoltaice. Instalaţia solară cu motor Stirling ...
 • BOSTAN, Ion; VIŞA, Ion; DULGHERU, Valeriu; CIUPERCĂ, Rodion (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Pentru a mări eficienţa de conversie a energiei eoliene la viteze V=2...5 m/s a fost elaborat un organ de lucru nou bazat pe acţiunea combinată a turbinelor Darreus şi elicoidală. Palele turbinei Darreus au profil aerodinamic ...
 • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; SOBOR, Ion; CIUPERCĂ, Radu; SOCHIREANU, Anatol (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Turbina eoliană include un rotor cu trei pale cu profi l aerodinamic asimetric. Orientarea la vânt se efectuează prin intermediul unui servomotor. Puterea produsă la viteza nominală a vântului de 11 m/s este de 10 kW.
 • CARABULEA, Boris; CARABULEA, Octavian; MOTRIUC, Svetlana; CARABULEA, Vera (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Colorant roşu natural pentru utilizare în industria alimentară la fabricarea produselor solide şi lichide cu valoarea pH-ului mai mică de 4. Redă produselor alimentare o culoare roşie aprinsă. Se păstrează în stare lichidă ...
 • NASTAS, Vitalie; NICOLAEV, Pavel (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Ciclul conţine zece invenţii, între care: trei convertoare de impedanţă şi admitanţă pentru reproducerea impedanţelor etalon cu diferite caractere, două metode şi un dispozitiv pentru măsurarea componentelor impedanţei, ...
 • STURZA, Rodica; DESEATNICOV, Olga; CURCHI, Diana; CIOBANU, Corina; MOTRUC, Natalia; CIUMAC, Jorj; REŞITCA, Vlad; HARITONOV, Svetlana; POPOVICI, Cristina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
  Tehnologii industriale noi de fabricare a produselor alimentare, fortificate cu micronutrimente deficitare: iod, fi er şi calciu.

Search DSpace


Browse

My Account