INFOINVENT: Recent submissions

  • BOSTAN, Viorel; BOSTAN, Ion; VACULENCO, Maxim (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la construcţia de mașini, şi anume la transmisiile planetare precesionale. Rezultatul tehnic este o creștere a capacităţii portante și a randamentului mecanic, precum și o lărgire a posibilităţilor ...
  • DULGHERU, Valeriu; DUMITRESCU, Cătălin; DUMITRESCU, Liliana; RĂDOI, Radu; CRISTESCU, Corneliu; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la sistemele de conversie a energiei eoliene, și în special la sistemele eoliene cu mai multe rotoare.
  • DULGHERU, Valeriu; ZAPOROJAN, Sergiu; LARIN, Vladimir; MANOLI, Ilie; MUNTEANU, Eugeniu; RABEI, Ivan; GUŢU, Marin; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la dispozitive de conversie a energiei eoliene în energie electrică, în special la turbinele eoliene cu ax vertical cu control al puterii.
  • BOSTAN, Viorel; BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; RABEI, Ivan; GUŢU, Marin; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la dispozitive de conversie a energiei eoliene în energie electrică, în special la turbinele eoliene cu ax vertical cu control al puterii.
  • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; VACULENCO, Maxim; BODNARIUC, Ion; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; MALCOCI, Iulian (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la construcţia de mașini, în special la transmisii planetare precesionale. Transmisia, conform invenţiei, conţine o carcasă, în care sunt amplasate un bloc satelit cu două coroane dinţate cu role conice, ...
  • BOSTAN, Ion; BOSTAN, Viorel; DULGHERU, Valeriu; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la construcţia de mașini, în special la tehnologiile de fabricare aditivă a roţilor dinţate ale transmisiilor planetare precesionale.
  • BOSTAN, Ion; BOSTAN, Viorel; DULGHERU, Valeriu; GUŢU, Marin; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la instalaţiile fotovoltaice de conversie a energiei solare, şi anume la instalaţiile fotovoltaice cu autoorientare în planurile meridional şi azimutal.
  • DANILESCU, Olga; BULHAC, Ion; COCU, Maria; BOUROȘ, Pavlina; CILOCI, Alexandra; CLAPCO, Steliana; LABLIUC, Svetlana; MATROI, Alexandra (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la chimia coordinativă și biotehnologie, în mod special la sinteza unui compus coordinativ nou al fierului(III), nitrat de 2,6-diacetilpiridin-bis(picolinoilhidrazon)-bis(aqua)fi er(III)–hidrat(1/2,5) ...
  • CILOCI, Alexandra; BULHAC, Ion; CLAPCO, Steliana; DANILESCU, Olga; DVORNINA, Elena; LABLIUC, Svetlana; MATROI, Alexandra; URECHE, Dumitru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la biotehnologii, în particular la un procedeu de cultivare submersă a micromicetei Rhizopus arrhizus CNMN FD 03 – producătoare de lipaze, care prevede obţinerea suspensiei de spori prin spălarea cu apă ...
  • CILOCI, Alexandra; CLAPCO, Steliana; TIURINA, Janeta; DVORNINA, Elena; LABLIUC, Svetlana; BULHAC, Ion; URECHE, Dumitru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Procedeu de cultivare submersă a micromicetei Rhizopus arrhizus CNMN FD 03 – producătoare de lipaze, care prevede obţinerea suspensiei de spori prin spălarea cu apă distilată sterilă a tulpinii crescute pe mediu malţ-agar, ...
  • CILOCI, Alexandra; DVORNINA, Elena; RUDIC, Valeriu; BULHAC, Ion; URECHE, Dumitru; COCU, Maria (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Se propune un procedeu de cultivare submersă a tulpinii de fungi Lentinus edodes (Berk) Sing CNMN-FB01 care prevede inocularea materialului semincer în cantitate de 10% v/v pe mediul nutritiv, care conţine, g/L: NH4NO3 - ...
  • RUDI, Ludmila; CHIRIAC, Tatiana; CEPOI, Liliana; RUDIC, Valeriu; VALUŢA, Ana; DJUR, Svetlana; DONI, Veronica; CODREANU, Liviu; MISCU, Vera; ROTARI, Ion; TAŞCA, Valentina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Se propune un procedeu de cultivare a microalgei Porphyridium cruentum în scopul obţinerii de biomasă cu conţinut sporit de lipide Omega-3. Lucrarea oferă obţinerea în cadrul unui circuit tehnologic ce poate fi realizat ...
  • BEŞLIU, Alina; CHISELIŢA, Natalia; CHISELIŢA, Oleg; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena; RUDIC, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Scopul acestei lucrări a fost elaborarea extractelor antioxidante noi pe bază de pigmenţi cu conţinut înalt de β-caroten, luteină, clorofi lă a, activităte antioxidantă și enzimatică din biomasa Arthrospira platensis, ...
  • GOLUBI, Roman; IORGA, Eugen; BUCARCIUC, Victor; ARNĂUT, Svetlana; CRUCIRESCU, Diana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară. Procedeul, include prelucrarea primară a merelor, zdrobire, încălzire până la temperatura de 50°C şi tratarea cu enzime pectolitice+amilotice timp de 1 oră, presare, deburbare, ...
  • LUŞMANSCHI, Dorina; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Elaborarea design-conceptului unui stand expoziţional modular transformabil, preconizat pentru expunerea atât a obiectelor volumetrice, cât şi a afişelor informaţionale. Construcţia modulelor componente permite adaptarea ...
  • APETROAE, Ludmila (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Design vestimentar novator şi abordare neordinară a modelării.
  • PERJU, Veaceslav (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Invenţia se referă la tehnica de calcul, în special la cibernetica tehnică şi poate fi utilizată în sistemele de percepţie şi de prelucrare a informaţiei vizuale. Metoda de stabilire a dimensiunii matricei de procesoare ...
  • PERJU, Veaceslav (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Invenţia se referă la prelucrarea imaginilor şi poate fi utilizată în sistemele de analiză a imaginilor şi de recunoaştere a formelor. Dispozitivul de calculare a pasului de discretizare a imaginii conţine: sursă colimată ...
  • NASTAS, Vitalie; NASTAS, Alexandru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Ciclul conţine şase invenţii, între care: patru convertoare de impedanţă şi admitanţă pentru reproducerea impedanţelor-etalon cu diferite caractere, un defazor utilizat în structura convertoarelor şi un măsurător de ...
  • DOROGAN, Valerian; VIERU, Stanislav; VIERU, Tatiana; SECRIERU, Vitalie; DOROGAN, Andrei; MUNTEANU, Eugen; BALICA, Ştefan (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Dispozitivul cuantic pentru fizioterapie este realizat în baza diodelor laser şi a diodelor ultraviolete superluminescente. Dispozitivul este dotat cu două terminale de emisie cu dirijare şi control separat. Datorită ...

Search DSpace


Browse

My Account