Browsing INFOINVENT by Title

Sort by: Order: Results:

  • BALAN, Valerian; TÎRSINA, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la agricultură, şi anume la un procedeu de producere a puieţilor de nuc prin altoire cu ramură detaşată în crestătură oblică. Procedeul, conform invenţiei, include executarea pe portaltoi în zona coletului ...
  • BALAN, Valerian; DODICA, Dumitru; POMPUŞ, Irina; ŞARBAN, Vasile; GUCI, Ivan (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Rezultatul tehnic al invenţiei constă în crearea condițiilor optime pentru ramificarea tulpinilor, formarea ramurilor fructifere rezistente la frig, care asigură producerea unor cantităţi mari de fructe de calitate superioară.
  • BALAN, Valerian; VĂMĂŞESCU, Sergiu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la pomicultură, şi anume la un procedeu de rărire a florilor pomului de măr. Procedeul, conform invenţiei, include stropirea pomilor cu o soluţie apoasă de 0,5…0,6% de uree, cu un consum de 1000 l/ha, ...
  • KONOPKO, Leonid; NIKOLAEVA, Albina; PARA, Gheorghe (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la domeniul materialelor termoelectrice, şi anume la procedee de recristalizare a microfirelor din materiale anizotrope în izolaţie de sticlă.
  • PÎRLOG, Alisa; CARAPIREA, Anatol; DARIE, Grigorie; CIBOTARU, Elena; MATVIENCO, Natalia; BEȘLIU, Alina; CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    : Invenția se referă la zootehnie, în special la reglarea funcției de reproducție la scroafe și poate fi utilizată pentru reglarea indicilor reproductivi și productivi la scroafe în scopul folosirii eficiente a genofondului ...
  • BOSTAN, Ion; MAZURU, Sergiu; TOCA, Alexei; CASIAN, Maxim; LEALIN, Stanislav; PLATON, Andrei; PETCO, Andrei (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul include calcularea valorii compensării erorii şi determinarea numărului treptelor unui compensator, format dintr-un inel auxiliar (3) cu cel puţin trei trepte şi dintr-un inel de bază (4), pe partea frontală a ...
  • PRIDA, Ivan; IALOVAIA, Antonina; KRAJEVSKAIA, Alla; STURZA, Rodica; COVACI, Ecaterina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul brevetat de sulfitare a produselor vinicole cu utilizarea sărurilor acidului sulfuros – sulfiților de potassium (săruri destul de stabile, sub formă de cristale și tablete efervescente). Soluțiile utilizate sunt: ...
  • BALAN, Valerian; IVANOV, Igor; BALAN, Petru; BÎLICI, Inna (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la pomicultură, şi anume la un procedeu de tăiere a ramurilor pomilor fructiferi. Procedeul, conform invenţiei, include reînnoirea ramurii de semischelet în lemn de 3…4 ani prin tăiere la cep deasupra ...
  • BALAN, Valerian; DODICA, Dumitru; ŞARBAN, Vasile; GUCI, Ivan; POMPUŞ, Irina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la agricultură, în special la pomicultură, şi anume la un procedeu de tăiere a zmeurului în primul an după plantare.
  • SÎRBU, Tamara; MASLOBROD, Serghei (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la un procedeu de tratare a seminţelor de cereale înainte de semănat. Procedeul include înmuierea seminţelor într-un amestec de lichid cultural al tulpinii Penicillium verrucosum CNMN-FD-19 și apă, luate ...
  • BERNIC, Mircea; ȚISLINSCAIA, Natalia; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; MELENCIUC, Mihail; SANDU, Andrei-Victor; PATRAȘ, Antoanela; ȚURCANU, Dinu; GÎDEI, Igor (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Scopul invenției constă în aplicarea procedeului de uscare în strat suspendat cu pentru produsele granulare umede cu aplicarea microundelor, și optimizarea duratei de tratare termică a particulelor de produs. Procedeul de ...
  • BERNIC, Mircea; ȚISLINSCAIA, Natalia; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; MELENCIUC, Mihail; GÎDEI, Igor; ȚURCANU, Dinu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Scopul invenției constă în aplicarea procedeului de uscare prin metodă combinată în strat suspendat pentru produsele granulare umede cu aplicarea microundelor și convecției cu aer cald, prin optimizarea duratei de tratare ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la industria produselor de morărit și panificaţie și poate fi utilizată în asigurarea securităţii alimentare și nutriţionale a persoanelor cu tulburări asociate consumului de gluten.
  • VIȘANU, Vitali; ŢISLINSCAIA, Natalia; BALAN, Mihail; MELENCIUC, Mihail; GÎDEI, Igor; VOLCONOVICI, Onorin-Irinel (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Scopul invenţiei constă în aplicarea procedeului de deshidratare a piersicilor cu utilizarea curenţilor de frecvenţă supraînaltă cu obţinerea produsului finit, uscat calitativ.
  • VIȘANU, Vitali; ŢISLINSCAIA, Natalia; BALAN, Mihail; MELENCIUC, Mihail; ŢURCANU, Dinu; POPESCU, Victor (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Scopul invenţiei constă în aplicarea procedeului de deshidratare a piersicilor prin metoda convecţiei forţate și reducerea consumului de energie prin optimizarea duratei de tratare termică a produsului.
  • SCRIPCENCO, Angela; SUGAC, Olga; GĂINĂ, Viorica; CIUMAC, Irina; BOTEZATU, Violeta (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Scopul lucrării constă în dezvoltarea bazelor metodologice de proiectare a produselor adaptive pentru pacienţi și fabricarea eficientă în condiţii industriale. Metodele de cercetare s-au bazat pe o analiză morfologică a ...
  • DANILA, Victoria; IROVAN, Marcela (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Articolele de îmbrăcăminte funcționale pentru copiii născuți prematur sunt destinate îmbrăcării copilului aflat în incubator. Produsele sunt confecționate din materiale naturale și prezintă soluții constructive și tehnologice ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; RADU, Oxana; POPESCU, Adelina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Scopul proiectului constă în dezvoltarea şi aprofundarea cercetărilor fundamentale şi aplicative cu impact major în domeniul tehnologiei produselor alimentare, valorifi cării surselor agroalimentare în scopul obţinerii a ...
  • DANILA, Victoria; IROVAN, Marcela; BALAN, Stela; TUTUNARU, Irina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2017)
    Produsele vestimentare funcţionale sunt reprezentate de: body, sac și combinezon. Funcţionalitatea produselor constă în sistemul de înfășurare care generează forma produsului, deoarece acest sistem permite să asigure ...
  • MUSTEAȚĂ, Elena; RACCEEVA, Elena; COINAC, Valeria (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Model vestimentar pentru femei tip rochie cu soluționare inovativă de proiectare constructiv-tehnologică a mânecilor.

Search DSpace


Browse

My Account