Browsing INFOINVENT by Title

Sort by: Order: Results:

  • CILOCI, Alexandra; CLAPCO, Steliana; TIURINA, Janeta; DVORNINA, Elena; LABLIUC, Svetlana; BULHAC, Ion; URECHE, Dumitru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Procedeu de cultivare submersă a micromicetei Rhizopus arrhizus CNMN FD 03 – producătoare de lipaze, care prevede obţinerea suspensiei de spori prin spălarea cu apă distilată sterilă a tulpinii crescute pe mediu malţ-agar, ...
  • CILOCI, Alexandra; BULHAC, Ion; CLAPCO, Steliana; DANILESCU, Olga; DVORNINA, Elena; LABLIUC, Svetlana; MATROI, Alexandra; URECHE, Dumitru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la biotehnologii, în particular la un procedeu de cultivare submersă a micromicetei Rhizopus arrhizus CNMN FD 03 – producătoare de lipaze, care prevede obţinerea suspensiei de spori prin spălarea cu apă ...
  • CILOCI, Alexandra; DVORNINA, Elena; RUDIC, Valeriu; BULHAC, Ion; URECHE, Dumitru; COCU, Maria (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Se propune un procedeu de cultivare submersă a tulpinii de fungi Lentinus edodes (Berk) Sing CNMN-FB01 care prevede inocularea materialului semincer în cantitate de 10% v/v pe mediul nutritiv, care conţine, g/L: NH4NO3 - ...
  • BERNIC, Mircea; LUPAŞCO, Andrei; ŢISLINSCAIA, Natalia; TARLEV, Vasile; BALEA, Vitalie; RĂDUCAN, Marcel; MOŞANU, Aliona; CAZACU, Olesea; ROTARI, Oxana; ZANOSIEV, Olesea (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Procedeul propus de deshidratare a tomatelor şi vinetelor permite obţinerea produsului uscat în felii sau pulbere de calitate superioară la un consum redus de energie datorită condiţionării optime a direcţiei şi valorii ...
  • MAZURU, Sergiu; TOCA, Alexei; TRIFAN, Nicolae; PLATON, Andrei; MAZURU, Alexandru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul, include prelucrarea termică, deformarea plastică şi nitrurarea. Totodată, înainte de nitrurare produsul se încălzeşte până la temperatura de 490-540°C, cu menţinerea în atmosfera inertă timp de 20-30 min. Procesul ...
  • BEȘLIU, Alina; CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena; LOZAN, Ana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul, conform invenţiei, prevede utilizarea biomasei de levuri din deşeurile industriei de bere (30 g) care se amestecă cu 30 ml soluţie tampon fosfat de sodiu (raport 1:1), apoi se supune autolizei la +37°C sau +45°C ...
  • GHENDOV-MOŞANU, Aliona; POPESCU, Liliana; STURZA, Rodica; LUNG, Ildiko; OPRIŞ, Ocsana-Ileana; SORAN, Maria-Loredana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a cremei de brânză funcţionale. Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea brânzei cu un conţinut de grăsimi de 0…5% cu smântână dulce ...
  • POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; BULGARU, Viorica (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a îngheţatei. Procedeul, conform invenţiei, include prepararea mixului din lapte normalizat, smântână dulce, lapte degresat praf, zahăr, dextroză, ...
  • BALAN, Valerian; IVANOV, Igor; TÎRSINA, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Procedeul include scurtarea pomului după plantare şi suprimarea mugurilor de pe trunchi la înălţimea de 40…50 cm cu orbirea a 2…3 muguri axiali situaţi sub doi muguri terminali, suprimarea lăstarului de prelungire a axului ...
  • BALAN, Valerian; BALAN, Petru; BÎLICI, Inna (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la pomicultură, şi anume la un procedeu de formare a coroanei pomului de măr în formă de fus zvelt. Procedeul, conform invenţiei, include arcuirea axului puternic şi negarnisit cu fixarea lui în poziţie ...
  • EREMIA, Nicolae; MACAEV, Fliur; KOMLAȚSKI, Vasile; POGREBNOI, Serghei; ZNAGOVAN, Alexandru; NEICOVCENA, Iulia; COȘELEVA, Olga; CATARAGA, Ivan; SARÎ, Nellea; EREMIA, Maria (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeu de hrănire a albinelor, care include hrănirea acestora toamna cu un amestec din sirop de zahăr cu concentrația de 1,5:1 și 2,0.....4,0 ml/L de bioregulator natural care reprezintă o soluție apoasă de chitosan ...
  • EREMIA, Nicolae; MACAEV, Fliur; KRASOCIRO, Petru; POGREBNOI, Serghei; ZNAGOVAN, Alexandru; NEICOVCENA, Iulia; COȘELEVA, Olga; EREMIA, Igor; SARÎ, Andrei (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeu de hrănire a albinelor, care include hrănirea acestora în perioada de primăvara cu un amestec din sirop de zahăr cu concentrația de 1:1 și 1,0.....3,0 ml/L de bi- oregulator natural care reprezintă o soluție ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; KRASOCIKO, P.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, Iu.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M. (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de porumb invertit de 60% și 1,0-3,0 ml/L de soluţie apoasă de 3% de rebaudiozida A, în cantitate de 2,0 L la o familie de albine, și primăvara cu amestec ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; MODVALA, S.; MARDARI, T.; EREMIA, I.; SARÎ, N. (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de porumb invertit de 60% și 1,5-4,0 ml/L de soluţie apoasă de 3% de steviozidă, în cantitate de 2,0 L la o familie de albine, și primăvara cu amestec de ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, Iu.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M.; JEREGHI, V. (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de zahăr de 60% și 1,5-4,0 ml/L de soluţie apoasă de 3% de steviozidă, în cantitate de 3,0 L la o familie de albine și primăvara cu amestec de sirop de ...
  • MACAEV, F.; EREMIA, N.; SUCMAN, N.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; COȘELEVA, O.; JEREGHI, V. (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Procedeul include hrănirea albinelor în perioada de primăvară cu un amestec de sirop de zahăr de 50% și 1,25-3,5 ml/L de soluţie apoasă de 2% de clorură de hexaamincobalt(III), în cantitate de 1,0 L de amestec la o familie ...
  • EREMIA, Nicolae (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Procedeul include hrănirea albinelor primăvara cu un amestec de sirop de zahăr de 50% și 1,0-3,0 ml/L de soluţie apoasă ce conţine acid dihidroabietinic 4,91 g, KOH 1,08 g și apă distilată până la 200 ml, în cantitate de ...
  • EREMIA, Nicolae; CHIRIAC, Angela; CAISIN, Larisa; IVANOVA, Raisa; MAȘCENCO, Natalia; NEICOVCENA, Iulia; MARDARI, Tatiana; CATARAGA, Ivan; SARÎ, Nellea (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la apicultură, şi anume la un procedeu de hrănire a albinelor. Procedeul, include hrănirea albinelor cu un amestec din sirop de zahar şi extract glucozide dehidroconiferil alcool-9’-O-β-D-glucopiranozidă ...
  • BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana; DUDUSH, Veaceslav (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la industria cărnii, și anume la procedeul de obţinere a cărnii de bovină maturate prin uscare. Procedeul include obţinerea secţiunilor distincte din carcase / semicarcase de bovină.
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul constă în extracția, purificarea și separarea coloranților chalconici naturali, cartamină și precartamină. Acești coloranți biologic activi pot fi utilizați pentru a substitui unii azo-coloranți sintetici toxici. ...

Search DSpace


Browse

My Account