Browsing INFOINVENT by Title

Sort by: Order: Results:

  • SÎRBU, Tamara; ŞCERBACOVA, Tatiana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la agricultură, în particular la legumicultură, şi anume la un procedeu de cultivare a castraveţilor. Procedeul, conform invenţiei, prevede tratarea extra-radiculară a plantelor în timpul creşterii ...
  • RUDI, Ludmila; CHIRIAC, Tatiana; CEPOI, Liliana; RUDIC, Valeriu; DJUR, Svetlana; ROTARI, Ion; MISCU, Vera; VALUŢA, Ana; IAŢCO, Iulia; CODREANU, Liviu; ZINICOVSCAIA, Inga (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Se propune un procedeu de cultivare a cianobacteriei Spirulina platensis în ve-derea obţinerii materiei prime pentru fabricarea preparatelor pe bază de nanoparticule biofuncționalizate cu aplicare în medicină, farmaceutică ...
  • EFREMOVA, Nadejda; BESLIU, Alina; USATII, Agafia (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Invenția se referă la biotehnologie, în special la un procedeu de cultivare a levu-rilor Rhodotorula gracilis și poate fi utilizat pentru obținerea enzimelor antioxidante superoxid dismutaza (SOD) și catalaza (CAT) cu ...
  • EFREMOVA, Nadejda; BEȘLIU, Alina; USATII, Agafia (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Procedeu nou de cultivare a levurilor Rhodotorula gracilis cu aplicarea nanoparticulelor de zinc poate fi utilizat pentru obţinerea proteinelor cu potenţial înalt de aplicare în industria microbiologică, alimentară, ...
  • BEȘLIU, Alina; EFREMOVA, Nadejda; USATII, Agafia (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Invenția se referă la nanotehnologii și biotehnologii microbiene, în special la un procedeu de stimulare a conținutului de proteine și aminoacizi esențiali în biomasa levurilor Rhodotorula gracilis cu potenţial înalt de ...
  • BALAN, Valerian; POMPUŞ, Irina; DODICA, Dumitru; ŞARBAN, Vasilie; GUCI, Ivan (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la agricultură, în special la pomicultură, şi anume la un procedeu de cultivare a murului. Procedeul, conform invenţiei, include palisarea tulpinilor de rod pe spalier primăvara, după care de stâlpii ...
  • BALAN, Valerian; TÎRSINA, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Procedeul, conform invenţiei, include plantarea pomilor în formă de dreptunghi format din două triunghiuri dreptunghice, fiecare cu un unghi de 30° alăturat catetei care reprezintă distanţa dintre rânduri, cateta opusă ...
  • CILOCI, Alexandra; TIURINA, Janetta; GUȚUL, Tatiana; CLAPCO, Steliana; BIVOL, Cezara; LABLIUC, Svetlana; DVORNINA, Elena; DVORNICOV, Dmitrii (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Procedeul de cultivare submersă a tulpinii de fungi Rhizopus arrhizus CNMN FD 03 producătoare de lipaze include pregătirea suspensiei de spori a culturii de 30 de zile, crezcute pe suprafeţe înclinate de malţ-agar, inocularea ...
  • CILOCI, Alexandra; CLAPCO, Steliana; TIURINA, Janeta; DVORNINA, Elena; LABLIUC, Svetlana; BULHAC, Ion; URECHE, Dumitru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Esența invenției: procedeu de cultivare submersă a micromicetei Rhizopus ar-rhizus CNMN FD 03 – producătoare de lipaze, care prevede obținerea suspensiei de spo-ri prin spălarea cu apă distilată sterilă a tulpinii crescute ...
  • CILOCI, Alexandra; CLAPCO, Steliana; TIURINA, Janeta; DVORNINA, Elena; LABLIUC, Svetlana; BULHAC, Ion; URECHE, Dumitru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Procedeu de cultivare submersă a micromicetei Rhizopus arrhizus CNMN FD 03 – producătoare de lipaze, care prevede obţinerea suspensiei de spori prin spălarea cu apă distilată sterilă a tulpinii crescute pe mediu malţ-agar, ...
  • CILOCI, Alexandra; BULHAC, Ion; CLAPCO, Steliana; DANILESCU, Olga; DVORNINA, Elena; LABLIUC, Svetlana; MATROI, Alexandra; URECHE, Dumitru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la biotehnologii, în particular la un procedeu de cultivare submersă a micromicetei Rhizopus arrhizus CNMN FD 03 – producătoare de lipaze, care prevede obţinerea suspensiei de spori prin spălarea cu apă ...
  • CILOCI, Alexandra; DVORNINA, Elena; RUDIC, Valeriu; BULHAC, Ion; URECHE, Dumitru; COCU, Maria (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Se propune un procedeu de cultivare submersă a tulpinii de fungi Lentinus edodes (Berk) Sing CNMN-FB01 care prevede inocularea materialului semincer în cantitate de 10% v/v pe mediul nutritiv, care conţine, g/L: NH4NO3 - ...
  • BERNIC, Mircea; LUPAŞCO, Andrei; ŢISLINSCAIA, Natalia; TARLEV, Vasile; BALEA, Vitalie; RĂDUCAN, Marcel; MOŞANU, Aliona; CAZACU, Olesea; ROTARI, Oxana; ZANOSIEV, Olesea (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2007)
    Procedeul propus de deshidratare a tomatelor şi vinetelor permite obţinerea produsului uscat în felii sau pulbere de calitate superioară la un consum redus de energie datorită condiţionării optime a direcţiei şi valorii ...
  • MAZURU, Sergiu; TOCA, Alexei; TRIFAN, Nicolae; PLATON, Andrei; MAZURU, Alexandru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul, include prelucrarea termică, deformarea plastică şi nitrurarea. Totodată, înainte de nitrurare produsul se încălzeşte până la temperatura de 490-540°C, cu menţinerea în atmosfera inertă timp de 20-30 min. Procesul ...
  • BEȘLIU, Alina; CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena; LOZAN, Ana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul, conform invenţiei, prevede utilizarea biomasei de levuri din deşeurile industriei de bere (30 g) care se amestecă cu 30 ml soluţie tampon fosfat de sodiu (raport 1:1), apoi se supune autolizei la +37°C sau +45°C ...
  • GHENDOV-MOŞANU, Aliona; POPESCU, Liliana; STURZA, Rodica; LUNG, Ildiko; OPRIŞ, Ocsana-Ileana; SORAN, Maria-Loredana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a cremei de brânză funcţionale. Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea brânzei cu un conţinut de grăsimi de 0…5% cu smântână dulce ...
  • POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; BULGARU, Viorica (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a îngheţatei. Procedeul, conform invenţiei, include prepararea mixului din lapte normalizat, smântână dulce, lapte degresat praf, zahăr, dextroză, ...
  • BALAN, Valerian; IVANOV, Igor; TÎRSINA, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Procedeul include scurtarea pomului după plantare şi suprimarea mugurilor de pe trunchi la înălţimea de 40…50 cm cu orbirea a 2…3 muguri axiali situaţi sub doi muguri terminali, suprimarea lăstarului de prelungire a axului ...
  • BALAN, Valerian; BALAN, Petru; BÎLICI, Inna (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la pomicultură, şi anume la un procedeu de formare a coroanei pomului de măr în formă de fus zvelt. Procedeul, conform invenţiei, include arcuirea axului puternic şi negarnisit cu fixarea lui în poziţie ...
  • EREMIA, Nicolae; MACAEV, Fliur; KOMLAȚSKI, Vasile; POGREBNOI, Serghei; ZNAGOVAN, Alexandru; NEICOVCENA, Iulia; COȘELEVA, Olga; CATARAGA, Ivan; SARÎ, Nellea; EREMIA, Maria (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeu de hrănire a albinelor, care include hrănirea acestora toamna cu un amestec din sirop de zahăr cu concentrația de 1,5:1 și 2,0.....4,0 ml/L de bioregulator natural care reprezintă o soluție apoasă de chitosan ...

Search DSpace


Browse

My Account