dc.contributor.author | GUTIUM, Olga | |
dc.contributor.author | CIUMAC, Jorj | |
dc.date.accessioned | 2019-04-10T09:16:14Z | |
dc.date.available | 2019-04-10T09:16:14Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.citation | GUTIUM, Olga, CIUMAC, Jorj . Compoziţia chimică şi valoarea nutritivă a boabelor de năut. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 15-17 noiembrie, 2012. Chișinău, 2013, vol. 2, pp. 39-42. ISBN 978-9975-45-249-6. ISBN 978-9975-45-251-9 (Vol.2). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-249-6 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/1797 | |
dc.description.abstract | A fost studiată compoziţia chimică şi valoarea nutritivă a boabelor de năut. S-a constatat că năutul este bogat în numeroşi nutrimenţi: proteine ( 23,81 %) de bună calitate, grăsimi ( 6,57 %), zaharuri ( 3,94 %), amidon ( 50,36 %), celuloză (9,01 %). Compoziţia în aminoacizi se caracterizează prin conţinutul relativ înalt de leucină, lizină, valină, izoleucina, aminoacizii limitanţi fiind: cisteina şi metionina. Scorul chimic al proteinei totale constituie 41%. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Tehnica UTM | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | năut | en_US |
dc.subject | compoziţie chimică | en_US |
dc.subject | valoare nutritivă | en_US |
dc.title | Compoziţia chimică şi valoarea nutritivă a boabelor de năut | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: