dc.contributor.author | OSELSCHI, Alexandra | |
dc.date.accessioned | 2019-04-10T09:14:35Z | |
dc.date.available | 2019-04-10T09:14:35Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.citation | OSELSCHI, Alexandra. Ingineria reologică a produselor din carne.In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 15-17 noiembrie, 2012. Chișinău, 2013, vol. 2, pp. 89-92. ISBN 978-9975-45-249-6. ISBN 978-9975-45-251-9 (Vol.2). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-249-6 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/1794 | |
dc.description.abstract | Proprietaţile structural-mecanice (reologice) ale produselor din carne nu sunt valori constante şi în timpul proceselor tehnologice se pot modifica esenţial în dependenţă de diferiţi factori tehnologici ca de exemplu: temperatura, conţinutul de apă, presiunea, gradul de mărunţire, durata de mărunţire, etc. În lucrare se studiază posibilitatea de a schimba proprietăţile reologice în dependenţă de diferiţi factori tehnologici pe exemplul pregătirii tocăturii din carne. Astfel, cunoaşterea modificărilor parametrilor reologici la diferite etape ale fluxului tehnologic, ne permit dirijarea procesului, şi chiar obţinerea unor produse finite cu proprietătăţi prestabilite. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Tehnica UTM | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | reologie | en_US |
dc.subject | carne | en_US |
dc.subject | tocătură | en_US |
dc.subject | produs finit | en_US |
dc.subject | parametri tehnologici | en_US |
dc.title | Ingineria reologică a produselor din carne | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: