IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Profilul calitativ al aminoacizilor miezului şi şrotului de nuci

Show simple item record

dc.contributor.author GROSU, Carolina
dc.contributor.author BOAGHI, Eugenia
dc.contributor.author DESEATNICOVA, Olga
dc.contributor.author REŞITCA, Vladislav
dc.date.accessioned 2019-04-10T08:54:31Z
dc.date.available 2019-04-10T08:54:31Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation GROSU, Carolina, BOAGHI, Eugenia, DESEATNICOVA, Olga, REŞITCA, Vladislav. Profilul calitativ al aminoacizilor miezului şi şrotului de nuci. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 15-17 noiembrie, 2012. Chișinău, 2013, vol. 2, pp. 57-58. ISBN 978-9975-45-249-6. ISBN 978-9975-45-251-9 (Vol.2). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-249-6
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/1778
dc.description.abstract Nucile sunt o sursă importantă de proteine vegetale, bogate în aminoacizi esențiali. În lucrarea dată s-a studiat conținutul aminoacizilor în miezul de nuci şi şrot. Astfel s-a stabilit că conținutul aminoacizilor în şrot are o valoare de 15,91 mg/100mg, iar în miezul de nuci acesta reprezintă 15,32 mg/100mg produs. Conținutul de aminoacizi este caracterizat printr-un nivel înalt de leucină, izoleucina şi valina, aminoacidul limitant fiind triptofanul cu un scor de 40 % în şrot şi 60 % în nuci. Valoarea alimentară a nucilor, creează un interes deosebit pentru consumul lor în stare proaspătă în vederea refacerii potenţialului biologic al populaţiei, dar şi ca materie primă pentru dezvoltarea în continuare a industriei alimentare a ţării noastre. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject şrot en_US
dc.subject miez de nuci en_US
dc.subject aminoacizi esenţiali en_US
dc.subject aminoacid limitant en_US
dc.subject metoda cromatografică en_US
dc.title Profilul calitativ al aminoacizilor miezului şi şrotului de nuci en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account