dc.contributor.author | POPESCU, Liliana | |
dc.contributor.author | DUPOUY, Eleonora | |
dc.contributor.author | CIUMAC, Jorj | |
dc.contributor.author | GHEORGHIEVA, Tatiana | |
dc.date.accessioned | 2019-04-10T08:21:21Z | |
dc.date.available | 2019-04-10T08:21:21Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.citation | POPESCU, Liliana, DUPOUY, Eleonora, CIUMAC, Jorj, GHEORGHIEVA, Tatiana. Influenţa adaosului de făină de soriz germinat asupra procesului de fermentare a iaurtului. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 15-17 noiembrie, 2012. Chișinău, 2013, vol. 2, pp. 43-46. ISBN 978-9975-45-249-6. ISBN 978-9975-45-251-9 (Vol.2). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-249-6 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/1763 | |
dc.description.abstract | Viteza fermentării iaurtului cu adaos de făina de soriz germinat (pînă la 2% din masa laptelui) creşte odată cu creşterea cantităţii de făină, iar durata de fermentare scade de la 5 pînă la 4 ore. În cursul termostatării (fermentării) populaţia totală a bacteriilor lactice se dezvoltă rapid. La sfîrşitul termostatării, populaţia bacteriană provenită din cultura starter este de 7,0·106 ufc/g în proba martor şi 2,6·108 ufc/g în proba de iaurt cu 1,5% făină. Aceeaşi legitate se observă şi în cazul populaţiei de bifidobacterii. Coeficientul de stimulare a creşterii bifidobacteriilor în cazul probei de iaurt cu 1,5% făină de soriz germinat constituie 1,17 ( >1). | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Tehnica UTM | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | iaurt | en_US |
dc.subject | făină de soriz germinat | en_US |
dc.subject | fermentare | en_US |
dc.title | Influenţa adaosului de făină de soriz germinat asupra procesului de fermentare a iaurtului | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: