Conferințe: Recent submissions

  • CHIPERI, Lilia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Tema abordată se referă la modul în care tehnologia poate fi utilizată pentru a îmbunătăți designul interior al spațiilor, prin integrarea dispozitivelor tehnologice, a roboților și a senzorilor, pentru a îmbunătăți ...
  • IVANOV, Dmytro (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    The report contains the introduction of the system of forecasting the technical condition of an internal combustion engine, the task of which is to adapt the service intervals prescribed by the manufacturer to the real ...
  • BELIBOV, Sandu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Se prezintă soluția ecuației termice la încălzirea produselor congelate în timp de microunde, care permite calculul câmpului de temperatura n fazele de defrostare și de pregătire a bucatelor calde.
  • PANĂ, Andreea Mădălina; ȚURCAN, Mihai; HRIȚUC, Adelina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Abaterea de la forma circulară a corpurilor de revoluție reprezintă un subiect de interes pentru practica industrială, deoarece calitatea pieselor ce încorporează suprafețe de revoluție este determinată de respectarea ...
  • DÎRȚU, Sorin (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În baza analizelor proceselor cu sursă punctiformă de energie la prelucrarea diferitor metale și rezolvării ecuației hiperbolice de conductivitate termică am primit trei soluții: când discriminantul este mai mic decât 0, ...
  • GRINIUC, Cristi (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În această lucrare sunt prezentate unele aspecte ce țin de fabricarea dozelor de aluminiu. A fost efectuat un studiu privind situația actuală a utilizării aluminiului în industria ambalării. Au fost analizate etapele ...
  • ȚURCAN, Mihai; PANĂ, Andreea Mădălina; OLARU, Sergiu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În lucrare, este abordată o problemă referitoare la realizarea ajustajelor cu strângere. Problema urmărește să formuleze un răspuns la unele întrebări legate de dimensiunile pe care trebuie să le aibă un alezaj într-o piesă ...
  • NISTOR, Mihaela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Turismul este disponibil pentru orice persoană doritoare de vacanță și este accesibil indiferent de categoria sa socială. Articolul dat cuprinde un interes asupra persoanelor care disting nevoile de evadare din propria sa ...
  • DONICA, Laura; DERENCOVA, Eteri (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În urma analizei bibliografice efectuate s-a constata că nutriția copiilor și adolescenților sportivi este într-o oarecare măsură diferită de a celorlalți copii. Ea are la baza elementele alimentaţiei sănătoase, la care ...
  • ULAȘ, Liliana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Încă de la primele momente ale nașterii, regimul alimentar trebuie să ofere o dezvoltare optima a sugarului născut la termen, sănătos, alaptat la sân, varianta cea mai sigura până la momentul actual. Studiile realizate au ...
  • СИТНИК, Юлия (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Рассматриваются органолептические и некоторые физические свойства плодов китайского финика Ziziphus jujuba Mill, урожая 2022 года, выращенных в Дэнченском районе. За основные органолептические критерии были взяты вкус, ...
  • LUCHIANOV, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În Republica Moldova se observă o tendință tot mai mare de valorificare a deșeurilor, iar compartimentul vinificație nu rămîne în urmă la acest capitol. Datorită producție mare de vinuri, se atestă o cantitate mare de ...
  • MANEA, Andreea Rafaela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În urma studiului efectuat s-a demonstrat că făina de banane are o valoare nutritivă importantă, ce reflectă un conținut ridicat de fibre alimentare, un conținut redus de zahăr și o valoare nulă în gluten. Ea poate fi ...
  • DAMASCHIN, Valeria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Republica Moldova este o țară agrară cu pământuri bogate, iar printre cele mai vechi îndeletniciri ale străbunilor noștri se numără și vinificația. În prezent țara noastră dispune de nenumărate întreprinderi vitivinicole ...
  • CIURSIN, Andrei (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Tiosemicarbazonele sunt substanțe organice, care manifestă un șir vast de proprietățile biologice, care sunt în strânsă dependență cu toxicitatea acestora, în mare corelație de natura substituenților folosiți. Perspectivă ...
  • MĂRÎI, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Dans notre article on tend de présenter une étude sur la plante – le sureau, ses propriétés bioactives et bienfaits pour le corps humain. On met l’accent sur le sureau et de la façon dont elles peuvent être exploitées en ...
  • ДОНЕЦ, Ольга (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Рассмотрены сравнительные характеристики пектина из различного растительного сырья – яблочного, цитрусового, тыквенного и свекловичного. Представлена их классификация, определены основные термины, рассмотрены органолептические ...
  • SURDU, Adelina; ZAHARIA, Mihaela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Efectele pozitive ale fibrelor alimentare asupra sănătății sunt recunoscute pe scară largă. Fibrele alimentare pot avea efecte multiple asupra funcției gastro-intestinale (GI), inclusiv timpul de tranzit GI și vâscozitatea ...
  • КРУЧЕРИК, Яна (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Данная статья посвящена изучению влияния антипищевых химических элементов на здоровье различных категорий населения. В некоторых природных пищевых продуктах содержатся соединения, не обладающие токсичностью, но блокирующие ...
  • ZAHARIA, Mihaela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Neurotoxinele botulinice (BoNT) produse de Clostridiaspeciile sunt cele mai puternice toxine naturale identificate. În mod clasic, sindromul neurologic toxic se caracterizează printr-o paralizie flască descendentă acută ...

Search DSpace


Browse

My Account