IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Calitatea şi stabilitatea microbiologică a semifabricatelor din carne de ovină conservate prin frig

Show simple item record

dc.contributor.author GRUMEZA, Irina
dc.contributor.author MACARI, Artur
dc.contributor.author GUDIMA, Angela
dc.contributor.author COEV, Ghenadii
dc.date.accessioned 2019-04-04T09:51:22Z
dc.date.available 2019-04-04T09:51:22Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation GRUMEZA, Irina, MACARI, Artur, GUDIMA, Angela, COEV, Ghenadii. Calitatea şi stabilitatea microbiologică a semifabricatelor din carne de ovină conservate prin frig [Resursă electronică]. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 1-14 decembrie, 2016. Chișinău, 2017, vol. 1, pp. 436-439. ISBN 978-9975-45-500-8. ISBN 978-9975-45-501-5 (Vol.1). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-500-8
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/1596
dc.description Resursă electronică en_US
dc.description.abstract în lucrare sunt prezentate rezultatele cercetărilor privind calitatea şi siguranţa semifabricatelor tocate din carne de ovină – mici cu adaos de şrot din diferite seminţe pe parcursul păstrării în stare refrigerată la 0…+4 ºC, timp de 5 zile. Ca adaos funcţional s-a utilizat şrot de nuci, din seminţe de dovleac, in şi struguri în cantitate de 10 %. Au fost determinate modificarea fracţiei masice, grăsime, proteine. S-a studiat stabilitatea microbiologică a mostrelor experimentale şi caracteristicile organoleptice. S-a constatat că adaosul funcţional de şrot din diferite seminţe în tocătura micilor din carne de ovine modifică conținutul de grăsime și proteine şi caractersiticile microbiologice pe parcursul păstrării; îmbunătăţeşte caracteristicile senzoriale a produsului finit şi majorează valoarea nutritivă și energetică pierderilor de masă după tratamentul termic. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject semifabricate tocate en_US
dc.subject şrot en_US
dc.subject păstrarea în stare refrigerată en_US
dc.subject proteine en_US
dc.subject caracteristicile microbiologice en_US
dc.subject valoarea nutritivă en_US
dc.title Calitatea şi stabilitatea microbiologică a semifabricatelor din carne de ovină conservate prin frig en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account