dc.contributor.author | GRUMEZA, Irina | |
dc.contributor.author | MACARI, Artur | |
dc.contributor.author | GUDIMA, Angela | |
dc.contributor.author | COEV, Ghenadii | |
dc.date.accessioned | 2019-04-04T09:51:22Z | |
dc.date.available | 2019-04-04T09:51:22Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.citation | GRUMEZA, Irina, MACARI, Artur, GUDIMA, Angela, COEV, Ghenadii. Calitatea şi stabilitatea microbiologică a semifabricatelor din carne de ovină conservate prin frig [Resursă electronică]. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 1-14 decembrie, 2016. Chișinău, 2017, vol. 1, pp. 436-439. ISBN 978-9975-45-500-8. ISBN 978-9975-45-501-5 (Vol.1). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-500-8 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/1596 | |
dc.description | Resursă electronică | en_US |
dc.description.abstract | în lucrare sunt prezentate rezultatele cercetărilor privind calitatea şi siguranţa semifabricatelor tocate din carne de ovină – mici cu adaos de şrot din diferite seminţe pe parcursul păstrării în stare refrigerată la 0…+4 ºC, timp de 5 zile. Ca adaos funcţional s-a utilizat şrot de nuci, din seminţe de dovleac, in şi struguri în cantitate de 10 %. Au fost determinate modificarea fracţiei masice, grăsime, proteine. S-a studiat stabilitatea microbiologică a mostrelor experimentale şi caracteristicile organoleptice. S-a constatat că adaosul funcţional de şrot din diferite seminţe în tocătura micilor din carne de ovine modifică conținutul de grăsime și proteine şi caractersiticile microbiologice pe parcursul păstrării; îmbunătăţeşte caracteristicile senzoriale a produsului finit şi majorează valoarea nutritivă și energetică pierderilor de masă după tratamentul termic. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Tehnica UTM | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | semifabricate tocate | en_US |
dc.subject | şrot | en_US |
dc.subject | păstrarea în stare refrigerată | en_US |
dc.subject | proteine | en_US |
dc.subject | caracteristicile microbiologice | en_US |
dc.subject | valoarea nutritivă | en_US |
dc.title | Calitatea şi stabilitatea microbiologică a semifabricatelor din carne de ovină conservate prin frig | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: