IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Influenţa unor factori tehnologici asupra procesului de coagulare a laptelui în fabricarea brânzeturilor

Show simple item record

dc.contributor.author SLIVINSCHII, Cristina
dc.contributor.author POPESCU, Liliana
dc.contributor.author REŞITCA, Vladislav
dc.date.accessioned 2019-04-04T09:25:04Z
dc.date.available 2019-04-04T09:25:04Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation SLIVINSCHII, Cristina, POPESCU, Liliana, REŞITCA, Vladislav. Influenţa unor factori tehnologici asupra procesului de coagulare a laptelui în fabricarea brânzeturilor [Resursă electronică]. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 1-14 decembrie, 2016. Chișinău, 2017, vol. 1, pp. 411-414. ISBN 978-9975-45-500-8. ISBN 978-9975-45-501-5 (Vol.1). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-500-8
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/1538
dc.description Resursă electronică en_US
dc.description.abstract Impactul naturii laptelui asupra puterii de coagulare a chimozinei, a arătat că puterea de coagulare a laptelui de capră este mai mică cu cca 40% în comparație cu puterea de coagulare a laptelui de oaie, fapt determinat de compoziția chimică a acestor tipuri de lapte. Puterea de coagulare a pepsinei și chimozinei a înregistrat valori înalte, cea mai mică putere de coagulare înregistrând cheagul de stână, valori cuprinse între 574,00-720,72. Tratamentului termic aplicat laptelui de asemenea influenţează puterea de coagulare, astfel tratamentul termic prealabil al laptelui conduce la reducerea puterii de coagulare pentru toate tipurile de lapte și cheag utilizat: în cazul laptelui de oaie puterea de coagulare a laptelui tratat termic se reduce cu cca 48% în cazul pepsinei, cu 8% în cazul chimozinei și cu 7% în cazul cheagului de stână. Calciul solubil adăugat a condus la majorarea puterea de coagulare a laptelui pentru toate tipurile de lapte. en_US
dc.language.iso en en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject lapte de oaie en_US
dc.subject lapte de capra en_US
dc.subject coagulare en_US
dc.subject putere de coagulare en_US
dc.subject cheag en_US
dc.subject tăria coagulului en_US
dc.title Influenţa unor factori tehnologici asupra procesului de coagulare a laptelui în fabricarea brânzeturilor en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account