IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Impactul tratamentelor hidrotermice asupra texturii boabelor de năut

Show simple item record

dc.contributor.author GUTIUM, Olga
dc.contributor.author CIUMAC, Jorj
dc.contributor.author SIMINIUC, Rodica
dc.date.accessioned 2019-04-04T09:16:46Z
dc.date.available 2019-04-04T09:16:46Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation GUTIUM, Olga, CIUMAC, Jorj, SIMINIUC, Rodica. [Resursă electronică]. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 1-14 decembrie, 2016. Chișinău, 2017, vol. 1, pp. 404-407. ISBN 978-9975-45-500-8. ISBN 978-9975-45-501-5 (Vol.1). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-500-8
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/1518
dc.description Resursă electronică en_US
dc.description.abstract A fost studiat impactul tratamentelor hidrotermice asupra texturii boabele de năut. S-a constatat că tratamentele hidrotermice în apă distilată, soluții de săruri, acizi alimentari, zaharuri duc la înmuierea texturii, fermitatea boabelor de năut scade odată cu dutata fierberii şi depinde de compoziţia mediului de fierbere. Prezența sărurilor (KCl, NaHCO3), acidului oxalic și zaharozei în mediul de fierbere mărește rata de înmuiere a țesutului vegetal al boabelor și reduce durata de gătire a năutului. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject năut en_US
dc.subject textură en_US
dc.subject fermitate en_US
dc.subject tratamente hidrotermice en_US
dc.title Impactul tratamentelor hidrotermice asupra texturii boabelor de năut en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account