Colecția instituțională: Recent submissions

  • EMELINA, Iulia; CEBOTARI, Iurii; PODBORSCHI, Valeriu (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Set de accesorii de bucătărie care ar facilita orientarea spațială a persoanelor cu deficiențe de vedere.
  • DURNEA, Tatiana; PODBORSCHI, Valeriu (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Proiectul prezintă mobilier de parc (bancă și masă), dotat cu panou fotovoltaic pe acoperiș, situat în spații publice universitare, dotat cu WIFI.
  • BOGDEVICI, Ana; STAMATI, Mihail (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Mobilier transformabil, destinat copiilor de la vârsta sugarului până la vârsta de 10-12 ani, realizat pentru a prelungi durata de viață a produsului și a economisi spațiu.
  • PLATON, Andrei; MAZURU, Alexandru; BÎCIOC, Mihail (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Invenţia se referă la tehnologia construcţiei de maşini, în special la prelucrarea pieselor din metal cu forme geometrice greu prelucrabile prin aşchiere. Scula abrazivă este executată în formă de disc şi conţine sectoare ...
  • CALUGHIN, Alisa; ADASCALIȚA, Lucia (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Proiectul a avut obiectivul, de a prezenta elaborarea unei ediții de carte ce va contribui la dezvoltarea gândirii creative prin intermediul exercițiilor practice de desen. Copilul va fi încurajat să vadă lucrurile dintr-o ...
  • LUPAN, Cristian; TROFIM, Viorel (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Problema, pe care o rezolvă invenția propusă, constă în confecționarea unui senzor de hidrogen cu o sensibilitate mai mare la concentrații mici a gazului la temperature camerei printr-o tehnologie cost-efectivă și reproductibilă.
  • MAGARIU, Nicolae; LUPAN, Oleg; TROFIM, Viorel (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Problema, pe care o rezolvă invenția propusă, constă în confecționarea unui sensor de n-Butanol cu o sensibilitate mai mare la concentrații mici a gazului, reproductibilitate a parametrilor mai înaltă și o tehnologie de ...
  • STAMATIN, Andrei; CAZAC, Viorica (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Proiectul a avut obiectivul, de a prezintă elaborarea unei ediții de carte axată pe descoperirea contextului cultural, ecologic, turistic al țării, printr-un concept grafic prietenos cu mediul, prietenoc cu modul de percepție ...
  • MUNTEAN, Cristian; CAZAC, Viorica (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Proiectul a avut drept obiectiv materializarea moștenirei culturale într-un model modern de abordare a narațiunilor ce constituie subiecte de studiu al programelor liceale în vederea pregătirii pentru examenul de capacitate ...
  • BULGARU, Viorica; NETREBA, Natalia (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Proiectul se concentrează în principal pe parametri specifici, incluzând maturarea prin uscare (durata, temperatura, umiditatea relativă și circulația aerului), calitatea organoleptică (aroma, frăgezime și suculența), ...
  • BALAN, Mihail; JELIMALAI, Anatolie (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Invenția se referă la o instalație de verificare a injectoarelor pentru combustibil gazos, și poate fi aplicată la toate unitățile economice din domeniul industriei auto, service auto, cît și individual în condiții de casă.
  • BERNIC, Mircea; ȚISLINSCAIA, Natalia; VIȘANU, Vitali; BALAN, Mihail; MELENCIUC, Mihail (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Invenția se referă la un procedeu de deshidratare a piersicilor prin metoda convecției forțate, care poate fi aplicată la întreprinderile din industria alimentară, în laboratoarele și centrele de cercetare care au legătură ...
  • MUNTEANU, Silvia; ABABII, Victor; SUDACEVSCHI, Viorica; BOROZAN, Olesea; LAȘCO, Victor ("Alma Mater" Publishing House, Bacau, 2023)
    The objectives of the research presented in this paper are the development of a methodology for implementing membrane computing models in reconfigurable hardware architectures oriented towards processing data flow that can ...
  • GHENDOV-MOSANU, Aliona; STURZA, Rodica ("Alma Mater" Publishing House, Bacau, 2023)
    The aim of the scientific research was to develop the manufacturing technology of glazed sweet gingerbreads with the use of rosehip fruit (Rosa canina L.) powder additions to diversify the range of functional products. The ...
  • Ecaterina COVACI, Ecaterina ("Alma Mater" Publishing House, Bacau, 2023)
    The purpose of this paper is to carry out a detailed study of sulfur dioxide (SO2), copper (Cu2+) and iron (Fe3+) ions distribution and concentrations in wine throughout different stages of the winemaking process.
  • COVACI, Ecaterina ("Alma Mater" Publishing House, Bacau, 2023)
    The purpose of this paper relies on the quantification and selection of indigenous flora from the Ștefan Vodă wine-growing region in order to produce experimental dry white and red wines. For scientific purposes, the study ...
  • STURZA, Rodica; SCUTARU, Iurie ("Alma Mater" Publishing House, Bacau, 2023)
    Wine is a dynamic system whose redox balance evolves throughout production and maturation. One of the main factors regulating the balance of this system is the presence of oxygen; the redox potential makes it possible to ...
  • SCLIFOS, Aliona ("Alma Mater" Publishing House, Bacau, 2023)
    The research was focused on the analysis of the local white grape variety Viorica from the Purcari area, which analysed the grapes and wine obtained from the 2020 and 2022 harvests. Orange wines are produced according to ...
  • IANUS, Gelu; ISTRATE, Bogdan; MUNTEANU, Corneliu; MALUTAN, Teodor; CIOLACU, Florin; GRIGORE, Marian ("Alma Mater" Publishing House, Bacau, 2023)
    This article focuses on examining the morphological structure and characteristics of three typically cultivated biomasses in Moldova, on both the left and right banks of the Prut River: lean, white buckthorn, and miscanthus. ...
  • SAVCENCO, Alexandra; NETREBA, Natalia; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina (Galaţi University Press, 2023)
    The main physico-chemical parameters of fruits of jujube varieties Ta-Yang-Zao and Ya-Zao, selected in the course of research on an experimental plot of gardening in the Denchen district, the Republic of Moldova, were ...

Search DSpace


Browse

My Account