IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Colecția instituțională by Author "BALANUŢĂ, Anatol"

Browsing Colecția instituțională by Author "BALANUŢĂ, Anatol"

Sort by: Order: Results:

  • BALANUŢĂ, Anatol; NAZARIA, Aliona; CRUDU, Sorina (Institutul Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare, 2017)
    În articolul dat sunt prezentate rezultatele experienţelor referitoare la producerea vinurilor albe din struguri supracopţi cu utilizarea levurilor uscate activate EZFerm 44 izolate într-un sac confecţionat din ...
  • BALANUŢĂ, Anatol; PALAMARCIUC, Liudmila; SCLIFOS, Aliona; NECULA, Denis (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2010)
    In this work have been studied the optical density of hydro-alcoholic macerations cherry and birch buds and the prunes, hazelnuts, almonds and walnuts.
  • BALANUŢĂ, Anatol; PALAMARCIUC, Ludmila; ZGARDAN, Dan; CODREAN (SCLIFOS), Aliona; STĂNILĂ, Sergiu (Universitatea de Stat din Moldova, 2015)
    Pigmenții vegetali sunt compuși chimici naturali, care determină culoarea florilor, fructelor, a polenului, tuberculilor și a altor organe și țesuturi ale plantelor. Aceste substanțe iau parte la numeroase procese metabolice, ...
  • BALANUŢĂ, Anatol; SCUTARU, Andrei (Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, 2014)
    Encapsulated yeast are alginate beads (a natural polysaccharide extracted from seaweed) containing Saccharomyces or Schizosaccharomyces yeast cells. Encapsulation allows substrates and metabolites to diffuse easily ...
  • BALANUŢĂ, Anatol; PALAMARCIUC, Liudmila; SCLIFOS, Aliona; NECULA, Denis (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2010)
    In this work have been studied the intensity and hue of hydro-alcoholic macerates cherry and birch buds and the prunes, hazelnuts, almonds and walnuts.
  • ANTONOVICI, Anatol; BALANUŢĂ, Anatol; REŞITCO, Vladislav (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2008-05-31)
    Invenţia se referă la tehnologia şi utilajele pentru fabricile de vinuri, şi anume la un procedeu de contactare a gazului cu un component lichid cu dozarea şi încălzirea lor şi la un dispozitiv pentru realizarea acestuia ...
  • ANTONOVICI, Anatol; BALANUŢĂ, Anatol; MOGA, Georgeta; LAZAREV, Ion (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2007-10-31)
    Invenţia se referă la tehnologia şi la utilajele pentru fabricile de zahăr şi de vinuri, şi anume la un procedeu de contactare a gazului cu un component lichid şi la un dispozitiv pentru realizarea acestuia şi poate fi ...
  • BALANUŢĂ, Anatol; COVACI, Ecaterina; SCLIFOS, Aliona; SCUTARU, Iurie; ZGARDAN, Dan; PATRAŞ, Antoanela (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-03-31)
    Invenţia se referă la industria vinicolă, şi anume la un procedeu de fabricare a vinului. Procedeul, conform invenţiei, include recepţionarea strugurilor de soiuri albe sau roze, zdrobirea şi desciorchinarea acestora cu ...
  • BALANUŢĂ, Anatol; TARAN, Nicolae; COLIŞ, Ion; COSTANDACHI, Ştefan (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2004-07-31)
    Invenţia se referă la industria vinicolă, în special la un procedeu de fabricare a vinului roşu de masă. Procedeul, conform invenţiei, include zdrobirea şi desciorchinarea strugurilor cu obţinerea mustuielii, fermentareamacerarea ...
  • BALANUŢĂ, Anatol; TARAN, Nicolae; COLIŞ, Ion; MITIŞ, Feodor (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2004-09-30)
    Invenţia se referă la industria vinicolă, în special la un procedeu de fabricare a vinului roz. Procedeul, conform invenţiei, include zdrobirea şi desciorchinarea strugurilor roşii cu obţinerea mustuielii, administrarea ...
  • BALANUŢĂ, Anatol; COVACI, Ecaterina; SCLIFOS, Aliona; ZGARDAN, Dan; GHERDELESCU, Lucia (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-06-30)
    Invenţia se referă la industria vinicolă, şi anume la un procedeu de fabricare a vinului spumant în rezervoare sub presiune. Procedeul, conform invenţiei, include recepţia vinurilor materie primă, cupajarea acestora, ...
  • NAZARIA, Aliona (2017)
    Scopul și obiectivele lucrării sânt: studierea și aplicarea procesului de fermentație alcoolică combinată a mustului la producerea vinurilor albe seci, cu conținut corectat de alcool și din struguri supracopți. Obiectivele: ...
  • BALANUŢĂ, Anatol; PALAMARCIUC, Ludmila; SCLIFOS, Aliona; ARHIP, Vladimir; CRUCERESCU, Veronica (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2013)
    It has been investigated the absorption spectres by spectrophotometric method of hydro-alcoholic extracts from plums and apricots.
  • BALANUŢĂ, Anatol; ARHIP, Vladimir; COHANOVSCAIA, Stella (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2013)
    This article presents teh results of experiments on mineral substances contain in white raw material for distilates from autohtone sortes of grapes. These experiments can be used to characterize the place of origin of ...

Search DSpace


Browse

My Account