Browsing Colecția instituțională by Title

Sort by: Order: Results:

  • GUŢU, Aurel; RADJBHANDARI, Eduard (Institutul de Energetică al AȘM, 2008)
    Este prezentată o încercare de apreciere a gradului de eficienţă a utilizării suprafeţei solului prin diferite metode de valorificare a radiaţiei solare incidente. Sunt analizate metode tehnice (colectoare solare, baterii ...
  • BALAN, Petru; DEVIZA, Vasile (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2022)
    Scopul lucrării constă în studiul soiurilor şi argumentarea metodei de tăiere a coroanei pomilor de măr Golden Delicious, Gala Delicious și Granny Smith, altoite pe potaltoiul M9 în sistem superintensiv în vederea creșterii ...
  • BALAN, Mihail (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2007)
    The essential increase in productivity a tomato occurs at local entering N20-60 before crop. Quality of fruits of a tomato in the greater degree was defined by conditions of year, than dozes, terms and methods of entering ...
  • CEPOI, Liliana; CHIRIAC, Tatiana; ROTARI, Ion; RUDI, Ludmila; ZINICOVSCAIA, Inga; IUSHIN, Nikita; VALUȚA, Ana; MISCU, Vera; CODREANU, Svetlana (Academia de Ştiinţe a Moldovei, Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie, 2018)
    It was studied biological effect of AuNPs on cyanobacterium Spirulina platensis growth and established the level of biomass accumulation. According to the obtained results, the effect of gold nanoparticles on spirulina ...
  • CALESTRU, Oleg (University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest - Faculty of Horticulture, 2023)
    The experimental plot is placed in the orchard “Codru-ST” Ltd. founded in 2006. The study subject of the experience was Idared apple variety grafted on M 9 rootstock. The plant spacing is 3.5 x 1.2 m. The research was ...
  • BANDALAC, Valeria (Tehnica UTM, 2020)
    Dans l'article, les produits fonctionnels à base d'extraits de caroténoïdes ont été analysés. L'analyse visait à évaluer les produits fonctionnels sur le marché de la République de Moldavie à base d'extraits de caroténoïdes. ...
  • IUŞAN, Larisa; TERENTIEVA, Galina; MIGALATIEV, Olga (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2021)
    Invenția se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor extrudate destinate pentru consum în calitate de dejun uscat. La realizarea procedeului se pregătește amestecul în baza boabelor de soriz, la ...
  • SERGHEEVA, Elena; NETREBA, Natalia (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2024)
    În acest studiu a fost elaborat un produs de cofetărie spumos – marshmallow pe bază de sirop de topinambur, îmbogățit cu făină de dovleac în proporții de 10, 15, 20, 25 și 30% din masa materiei prime, și au fost investigate ...
  • SCRIPCENCO, Angela; SUGAC, Olga; GĂINĂ, Viorica; CIUMAC, Irina; BOTEZATU, Violeta (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Scopul lucrării constă în dezvoltarea bazelor metodologice de proiectare a produselor adaptive pentru pacienţi și fabricarea eficientă în condiţii industriale. Metodele de cercetare s-au bazat pe o analiză morfologică a ...
  • RABEI, Anastasia (Tehnica UTM, 2019)
    Pornind de la piramida celor 5 nevoi fundamentale ale omului, emisă de A. Maslow, nevoia primordială, psihologică, a omului este mâncarea. Abia după ce se consideră că este satisfăcută, se poate trece la acordarea atenţiei ...
  • SAMOILĂ, Olga (Tehnica UTM, 2019)
    Lucrarea prezintă analiza sortimetului de produse compresive moderne utilizate în scop profilactic sau terapeutic în domeniul medical și în diferite activități ale sportului. În funcție de clasa compresiei, tipul afecțiunii, ...
  • SUGAC, Olga; PLUGARU, Olesea; TOCARCIUC, Alina; CERCAȘIN, Marina; COTELEA-CONDREA, Ludmila (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2017)
    Produsele de îmbrăcăminte reprezintă modele de autor ecologice realizate în tehnica de împîslire din fibre de lîna, ce a asigurat proprietățile de consum sporite ale modelelor obținute. În elaborarea modelelor au fost ...
  • DANILA, Victoria; IROVAN, Marcela; BALAN, Stela; TUTUNARU, Irina; ISCHIMJI, Ana (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2018)
    Produse de îmbrăcăminte funcțională pentru copii născuți prematur, destinate pentru îmbrăcarea copilului aflat în incubator. Produsele sunt confecționate din materiale naturale și prezintă soluții constructive și tehnologice ...
  • FLOREA-BURDUJA, Elena; RARU, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități este o problemă foarte importantă a societății, atât la nivel național, cât și internațional. Lucrarea prezintă rezultatele studiului de sinteză a literaturii din ...
  • DANILA, Victoria; CURTEZA, Antonela (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Elaborarea prezintă o soluție a problemei asigurării confortului termic copilului prematur aflat în incubator prin produse adecvate, funcționale și corespunzătoare caracteristicilor morfometrice, necesare desfășurării unor ...
  • DANILA, Victoria; IROVAN, Marcela (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Articolele de îmbrăcăminte funcționale pentru copiii născuți prematur sunt destinate îmbrăcării copilului aflat în incubator. Produsele sunt confecționate din materiale naturale și prezintă soluții constructive și tehnologice ...
  • ENCIU, Valeriu; DIDORUC, Serghei; MACARI, Vasile; BUZA, Vasile; CIOBANU, Nicolai; MAȚENCU, Dumitru (Academy of Science of Moldova, Institute of Zoology, 2017)
    Pentru profilaxia și tratamentul coccidiozelor la iepuri compania Euro Prime Farmaceuticals SRL, Chișinău, Republica Moldova a înregistrat trei produse. Testarea medicamentelor Cocciged-D, Cocciged-S și Toltraged s-a ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; RADU, Oxana; POPESCU, Adelina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Scopul proiectului constă în dezvoltarea şi aprofundarea cercetărilor fundamentale şi aplicative cu impact major în domeniul tehnologiei produselor alimentare, valorifi cării surselor agroalimentare în scopul obţinerii a ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; COVALIOV (BOAGHI), Eugenia; POPOVICI, Violina; RADU, Oxana (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Proiectul are ca scop utilizarea agenţilor naturali de textură şi a carotenoidelor extrase din surse agroalimentare indigene în fabricarea produselor cu potenţial funcţional sporit. În timpul desfăşurării Proiectului sunt ...
  • COLȚA, Corina; ROȘU, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    The development of clothing products with an emphasis on the safety and security of the wearer represents a problem in the current environment and society, a current problem in our society as well, determined by the increase ...

Search DSpace


Browse

My Account