IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Colecția instituțională by Author "BAERLE, Alexei"

Browsing Colecția instituțională by Author "BAERLE, Alexei"

Sort by: Order: Results:

  • POPESCU, Liliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; PATRAŞ, Antoanela (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-06-30)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a iaurtului. Procedeul, conform invenției, include amestecarea laptelui cu lapte praf degresat și cu colorant galben din petale de șofrănel, ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; DIMOVA, Olga; COJOHARI, Crestina (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2017)
    Micro-încapsulare a compoziţiilor alimentare şi cosmetice uleioase protejează ulee de degradarea oxidativă şi menţine în stare naturală substanţele biologic active liposolubile. Procedeul, conform invenţiei, include ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul constă în extracția, purificarea și separarea coloranților chalconici naturali, cartamină și precartamină. Acești coloranți biologic activi pot fi utilizați pentru a substitui unii azo-coloranți sintetici toxici. ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; SANDU, Iuliana; STURZA, Rodica; MACARI, Artur (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeu de obținere a fibrelor alimentare din șrotul de semințe de in (Linum Usitatissimum) se referă la industria alimentară. Conform Procedeului, fibrele alimentare din șrotul de semințe de in (Linum Usitatissimum) sunt ...
  • RADU, Oxana; POPESCU, Liliana; TATAROV, Pavel; BAERLE, Alexei (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Procedeul de obţinere a untului de tip spread pe bază de smântână dulce presupune formarea emulsiei din lipide lactice și vegetale cu un conţinut de grăsime 73,0±0,5%, care include 19...46% de acizi grași ω-3 și ω-6 și ...
  • RADU, Oxana; POPESCU, Liliana; TATAROV, Pavel; BAERLE, Alexei (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2019)
    Invenția se referă la industria alimentară, și anume la un procedeu de obţinere a amestecului de grăsimi tartinabile cu un conținut ridicat de acizi grași ω3 și ω6. Procedeu, conform invenției, presupune formarea emulsiei ...
  • RADU, Oxana; POPESCU, Liliana; TATAROV, Pavel; BAERLE, Alexei (Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2018-09-30)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a amestecului de grăsimi tartinabile pe bază de smântână dulce. Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea grăsimii vegetale cu un ...
  • BAERLE, Alexei; GUŢANU, Vasile (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2005-06-30)
    Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a colorantului natural glucozidă de cianidină, care poate fi utilizat în industriile alimentară şi farmaceutică. Procedeul, conform invenţiei, include extragerea colorantului ...
  • BAERLE, Alexei; GUŢANU, Vasile (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2005-05-31)
    Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a colorantului roşu din materie primă vegetală şi poate fi aplicată în industria alimentară şi cosmetică. Procedeul, conform invenţiei, include mărunţirea materiei prime vegetale, ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-03-31)
    Invenția se referă la industria alimentară, și anume la un procedeu de obţinere a colorantului roşu cartamină în formă de pulbere din petale de Şofrănel, care poate fi utilizat pentru corecţia culorii produselor lactate ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2020-08-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a coloranţilor din petale de șofrănel. Procedeul, conform invenţiei, include tratarea petalelor cu soluţie de carbonat de sodiu de 3...5% şi ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; SANDU, Iuliana; STURZA, Rodica; MACARI, Artur (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2021-03-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la obţinerea fibrelor alimentare biologic active din şrot de seminţe de in Linum usitatissimum L. Conform invenţiei, procedeul de obţinere a fibrelor alimentare din ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2020)
    Procedeu de separare a coloranților roșu și galben din petale de Șofrănel se referă la industria alimentară, în special la obținerea coloranților naturali, pentru utilizarea lor în producerea alimentelor, produselor cosmetic ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; DIMOVA, Olga; COJOHARI, Cristina (Romanian Inventors Forum, 2017)
    The microencapsulation of food and cosmetic oil compositions protects them from oxidative degradation and to maintain the oil-soluble biologically active substances in the natural state.
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; SANDU, Iuliana; STURZA, Rodica; MACARI, Artur (Romanian Inventors Forum, 2021)
    Flaxseed pomace, resulting by cold pressing of oil, contains significant amounts of biologically active dietary fibers. The main macromolecular compounds from Flaxseed form two fractions: the water-soluble polysaccharides ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Procedeu de obținere a colorantului roșu cartamină sub formă de pulbere se referă la industria alimentară, în special la obținerea colorantului cartamină, destinat pentru corecția culorii produselor lactate și din carne. ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Romanian Inventors Forum, 2021)
    Process for producing dyes from Safflower petals relates to the food industry, namely, to the extraction, purification and separation of natural chalconic colorants: carthamin and precarthamin. These biologically active ...
  • DIMOVA, Olga; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; VEREJAN, Ana (Romanian Inventors Forum, 2018)
    The invention can be used to produce food grade alginates in its native form, without partial hydrolysis. These dietary fibers possess famous biological properties and can to have waste applications in the food industry.
  • RADU, Oxana; POPESCU, Lilia; TATAROV, Pavel; BAERLE, Alexei (Romanian Inventors Forum, 2018)
    The process of obtaining a butter-like spread based on sweet cream refers to the food industry, especially to butterlike spreads with a high content of ω-3 and ω-6 essential fatty acids.
  • GUREV, Angela; DRAGANCEA, Veronica; BAERLE, Alexei; NETREBA, Natalia; BOESTEAN, Olga; HARITONOV, Svetlana; GAINA, Boris (Institute of Chemistry, Academy of Sciences of Moldova, 2022)
    The aim of this study was to perform a quantitative and qualitative assessment of the biologically active compounds in winemaking by-products. The properties of the lipophilic and hydrophilic extracts from the seeds recovered ...

Search DSpace


Browse

My Account