Inventii: Recent submissions

  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-03-31)
    Invenția se referă la industria alimentară, și anume la un procedeu de obţinere a colorantului roşu cartamină în formă de pulbere din petale de Şofrănel, care poate fi utilizat pentru corecţia culorii produselor lactate ...
  • CUŞMENCO, Tatiana; MACARI, Artur; BULGARU, Viorica; SANDULACHI, Elisaveta (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-03-31)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de obţinere a iaurtului din amestec de lapte de capră şi lapte de vacă cu adaos de fructe. Procedeul, conform invenţiei, include norma-lizarea laptelui ...
  • SUHODOL, Natalia; COVALIOV, Eugenia; DESEATNICOVA, Olga; CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; BOIŞTEAN, Alina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-03-31)
    Invenţia se referă la industria de panificaţie şi poate fi utilizată în producţia de alimente funcţionale, şi anume la fabricarea produselor de panificaţie acloride, în special a beţişoarelor (grisinelor) fără sare. ...
  • PETROV, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-07-30)
    Invenţia se referă la construcţia de maşini, şi anume, la transmisii electrice pentru vehicule hibride. Transmisia, conform invenţiei, conţine un motor-generator sincron (1), care este unit cu un motor cu ardere internă ...
  • DULGHERU, Valeriu; RABEI, Ivan; GUŢU, Marin (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-04-30)
    Invenţia se referă la dispozitive de conversie a energiei eoliene în energie electrică, în special la turbinele eoliene cu ax vertical cu control al puterii. Turbina eoliană, conform invenţiei, conţine un turn-suport (1), ...
  • POPOVICI, Violina; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; PATRAŞ, Antoanela; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-05-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la industria uleiurilor şi grăsimilor, în particular la un procedeu de obţinere a sosului funcţional. Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea extractului ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; NETREBA, Natalia (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-06-30)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în particular la produsele de cofetărie, şi anume la un procedeu de obţinere a bomboanelor glazurate pe bază de fructe uscate. Procedeul, conform invenţiei, include inspec-tarea ...
  • BALANUŢĂ, Anatol; COVACI, Ecaterina; SCLIFOS, Aliona; SCUTARU, Iurie; ZGARDAN, Dan; PATRAŞ, Antoanela (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-03-31)
    Invenţia se referă la industria vinicolă, şi anume la un procedeu de fabricare a vinului. Procedeul, conform invenţiei, include recepţionarea strugurilor de soiuri albe sau roze, zdrobirea şi desciorchinarea acestora cu ...
  • BALANUŢĂ, Anatol; COVACI, Ecaterina; SCLIFOS, Aliona; ZGARDAN, Dan; GHERDELESCU, Lucia (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-06-30)
    Invenţia se referă la industria vinicolă, şi anume la un procedeu de fabricare a vinului spumant în rezervoare sub presiune. Procedeul, conform invenţiei, include recepţia vinurilor materie primă, cupajarea acestora, ...
  • BALAN, Mihail; ŢISLINSCAIA, Natalia; VIŞANU, Vitali; MELENCIUC, Mihail; ŢURCANU, Dinu; POPESCU, Victor (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-08-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la instalaţii modulare de uscare a fructelor şi legumelor. Instalaţia, conform invenţiei, conţine o cameră de uscare, constituită din trei module (A, B, C), unite ...
  • POPESCU, Liliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; PATRAŞ, Antoanela (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-06-30)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a iaurtului. Procedeul, conform invenției, include amestecarea laptelui cu lapte praf degresat și cu colorant galben din petale de șofrănel, ...
  • BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana; DUDUŞ, Veaceslav (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-11-30)
    Invenţia se referă la industria cărnii, şi anume la un procedeu de maturare prin uscare a cărnii de bovină. Procedeul, conform invenţiei, include obţine-rea secţiunilor distincte de carne, plasarea acestora în camera de ...
  • CEŞCO, Tatiana; STURZA, Rodica; GUREV, Angela; GHENDOV-MOŞANU, Aliona (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-12-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de fabricare a batoanelor din fructe uscate, glasate cu suspensie de pectină. Procedeul, conform invenţiei, include iradie-rea fructelor uscate şi a ...
  • SUHODOL, Natalia; CEŞCO, Tatiana; DESEATNICOVA, Olga; RUSEVA, Olga; REŞITCA, Vladislav; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-01-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de fabricare a produselor gelatinoase dulci. Procedeul, conform invenției, include hidratarea gelatinei, amestecarea acesteia cu o soluţie de zahăr, ...
  • DULGHERU, Valeriu; ZAPOROJAN, Sergiu; LARIN, Vladimir; MANOLI, Ilie; MUNTEANU, Eugeniu; RABEI, Ivan (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-06-30)
    Invenţia se referă la energetica eoliană, în special la dispozitive şi metode de monitorizare predictivă a stării turbinei eoliene şi de implementare a contramăsurilor. Dispozitivul, conform invenţiei, conţine un turn (1), ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; SIMINIUC, Rodica; MACARI, Artur (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-03-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a sosului funcţional din fructe de cătină albă. Procedeul, conform invenţiei, include sortarea, spălarea şi pasarea fructelor de cătină, ...
  • POPESCU, Liliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; GHENDOV-MOȘANU, Aliona; STURZA, Rodica; PATRAȘ, Antoanela (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeu de fabricare a iaurtului include amestecarea laptelui cu un conținut de grăsime de 2,6% cu lapte praf degresat și cu colorant galben din petale de șofrănel, filtrarea amestecului, omogenizarea la temperatura de ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; SANDU, Iuliana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procesul de îndepărtare a compușilor fenolici și a naftochinonelor din pelicula nucilor aparține industriei alimentare. Pelicula miezului de nucă este tratată cu etanol alimentar, carbonat de sodiu și o enzimă. Extracția ...
  • POPOVICI, Violina; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; PATRAȘ, Antoanela; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul de obținere a sosurilor funcționale, caracterizat prin aceea că se obține din lapte praf 9,0%; acid acetic 80% - 0,58%; bicarbonat de sodiu 0,06%; praf de ouă 4,8%; zahar tos 1,8%; sare 0,9%; muștar praf 0,37%; ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; SIMINIUC, Rodica; MACARI, Artur (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul de obținere a sosului funcțional din fructe de cătină albă, are loc prin prelucrarea primară a fructelor de cătină (sortare, spălare, pasare). Pireul de cătină se trece printr-o sită pentru a înlătura semințele ...

Search DSpace


Browse

My Account