Inventii: Recent submissions

  • BOSTAN, Viorel; BOSTAN, Ion; VACULENCO, Maxim (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la construcţia de mașini, şi anume la transmisiile planetare precesionale. Rezultatul tehnic este o creștere a capacităţii portante și a randamentului mecanic, precum și o lărgire a posibilităţilor ...
  • DULGHERU, Valeriu; DUMITRESCU, Cătălin; DUMITRESCU, Liliana; RĂDOI, Radu; CRISTESCU, Corneliu; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la sistemele de conversie a energiei eoliene, și în special la sistemele eoliene cu mai multe rotoare.
  • DULGHERU, Valeriu; ZAPOROJAN, Sergiu; LARIN, Vladimir; MANOLI, Ilie; MUNTEANU, Eugeniu; RABEI, Ivan; GUŢU, Marin; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la dispozitive de conversie a energiei eoliene în energie electrică, în special la turbinele eoliene cu ax vertical cu control al puterii.
  • BOSTAN, Viorel; BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; RABEI, Ivan; GUŢU, Marin; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la dispozitive de conversie a energiei eoliene în energie electrică, în special la turbinele eoliene cu ax vertical cu control al puterii.
  • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; VACULENCO, Maxim; BODNARIUC, Ion; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; MALCOCI, Iulian (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la construcţia de mașini, în special la transmisii planetare precesionale. Transmisia, conform invenţiei, conţine o carcasă, în care sunt amplasate un bloc satelit cu două coroane dinţate cu role conice, ...
  • BOSTAN, Ion; BOSTAN, Viorel; DULGHERU, Valeriu; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la construcţia de mașini, în special la tehnologiile de fabricare aditivă a roţilor dinţate ale transmisiilor planetare precesionale.
  • BOSTAN, Ion; BOSTAN, Viorel; DULGHERU, Valeriu; GUŢU, Marin; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la instalaţiile fotovoltaice de conversie a energiei solare, şi anume la instalaţiile fotovoltaice cu autoorientare în planurile meridional şi azimutal.
  • DANILESCU, Olga; BULHAC, Ion; COCU, Maria; BOUROȘ, Pavlina; CILOCI, Alexandra; CLAPCO, Steliana; LABLIUC, Svetlana; MATROI, Alexandra (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la chimia coordinativă și biotehnologie, în mod special la sinteza unui compus coordinativ nou al fierului(III), nitrat de 2,6-diacetilpiridin-bis(picolinoilhidrazon)-bis(aqua)fi er(III)–hidrat(1/2,5) ...
  • CILOCI, Alexandra; BULHAC, Ion; CLAPCO, Steliana; DANILESCU, Olga; DVORNINA, Elena; LABLIUC, Svetlana; MATROI, Alexandra; URECHE, Dumitru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la biotehnologii, în particular la un procedeu de cultivare submersă a micromicetei Rhizopus arrhizus CNMN FD 03 – producătoare de lipaze, care prevede obţinerea suspensiei de spori prin spălarea cu apă ...
  • CILOCI, Alexandra; CLAPCO, Steliana; TIURINA, Janeta; DVORNINA, Elena; LABLIUC, Svetlana; BULHAC, Ion; URECHE, Dumitru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Procedeu de cultivare submersă a micromicetei Rhizopus arrhizus CNMN FD 03 – producătoare de lipaze, care prevede obţinerea suspensiei de spori prin spălarea cu apă distilată sterilă a tulpinii crescute pe mediu malţ-agar, ...
  • CILOCI, Alexandra; DVORNINA, Elena; RUDIC, Valeriu; BULHAC, Ion; URECHE, Dumitru; COCU, Maria (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Se propune un procedeu de cultivare submersă a tulpinii de fungi Lentinus edodes (Berk) Sing CNMN-FB01 care prevede inocularea materialului semincer în cantitate de 10% v/v pe mediul nutritiv, care conţine, g/L: NH4NO3 - ...
  • RUDI, Ludmila; CHIRIAC, Tatiana; CEPOI, Liliana; RUDIC, Valeriu; VALUŢA, Ana; DJUR, Svetlana; DONI, Veronica; CODREANU, Liviu; MISCU, Vera; ROTARI, Ion; TAŞCA, Valentina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Se propune un procedeu de cultivare a microalgei Porphyridium cruentum în scopul obţinerii de biomasă cu conţinut sporit de lipide Omega-3. Lucrarea oferă obţinerea în cadrul unui circuit tehnologic ce poate fi realizat ...
  • BEŞLIU, Alina; CHISELIŢA, Natalia; CHISELIŢA, Oleg; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena; RUDIC, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Scopul acestei lucrări a fost elaborarea extractelor antioxidante noi pe bază de pigmenţi cu conţinut înalt de β-caroten, luteină, clorofi lă a, activităte antioxidantă și enzimatică din biomasa Arthrospira platensis, ...
  • MIGALATIEV, Olga; CARELINA, Marina; CARAGIA, Vavil (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Cercetările au fost axate pe crearea dressing-urilor pentru salată cu adaos de CO2-extract din deşeuri de tomate cu conţinut înalt de substanţe biologic active.
  • TARAN, Nicolae; SOLDATENCO, Eugenia; SOLDATENCO, Olga; BOSTAN, Victor; CHIOSA, Nicolae; CICHIR, Liusia; VASIUCOVICI, Svetlana (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la biotehnologii, în particular la o tulpină de levuri autohtonă, Saccharomyces cerevisiae, izolată în centrul vitivinicol ”Purcari” şi recomandată pentru producerea vinurilor roșii seci.
  • TARAN, Nicolae; SOLDATENCO, Eugenia; BOSTAN, Victor; CHIOSA, Nicolae; MORARI, Boris; SOLDATENCO, Olga; CICHIR, Liusia; VASIUCOVICI, Svetlana; RUDOI, Alexandru; TARAN, Natalia (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Procedeul, conform invenției, prevede zdrobirea și desciorchinarea strugurilor, care conțin minimum 22 % de zaharuri în must, cu obținerea mustuelii, eliminarea unei cantități de must din mustuială în cantitate de 10-20 ...
  • ŞLEAGUN, Galina; CUPCEA, Tatiana (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la domeniul industriei alimentare, şi anume la procedeul de preparare a gustărilor uscate din fructe, în particular batoanelor din prune uscate.
  • POPEL, Svetlana; DRAGANOVA, Elena; PÎRGARI, Elena; PUJAILO, Eudochia; PARŞACOVA, Lidia; COLESNICENCO, Alexandra; ZÎREANOVA, Elena (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Procedeul propus permite crearea unei băuturi funcţionale pe baza conţinutului înalt de antioxidanţi, inclusiv a substanţelor fenolice, datorită prelucrării termice moderate din contul conţinutului scăzut de fructe şi ...
  • CARTAȘEV, Anatoli; MIGALATIEV, Olga; BOGDAN, Nina; POPOVICI, Cristina; GOLUBI, Roman; GRUMEZA, Irina; CARAGIA, Vavil; COEV, Ghenadie (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenția se referă la industria laptelui și poate fi utilizată la fabricarea produselor lactate fermentate cu proprietăți probiotice și funcționale.
  • CARTAŞEV, Anatoli; NECRÎLOVA, Liudmila; BOGDAN, Nina; COEV, Ghenadie; GRUMEZA, Irina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la brânză în saramură din amestec de lapte de capră și de oaie în raport 1:1, și include pasteurizarea amestecului la 68 °С timp de 20 min, pregătirea amestecului pentru ...

Search DSpace


Browse

My Account