Inventii: Recent submissions

  • DANILA, Victoria; CURTEZA, Antonela; BALAN, Stela (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Elaborarea sistemelor vestimentare funcțional-inteligente pentru copii cu nevoi speciale pe grupe de vârstă, în vederea creșterii calității vieții prin detectarea și monitorizarea informațiilor privind starea sănătății ...
  • CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; GUȘTIUC, Victor; NISTREAN, Mario; AXENTE, Ion; TUTUNARU, Vladina; BOȚA, Maria; SLOBODEANIUC, Stanislav; RUSNAC, Mihai; CEBAN, Vladimir; POPOVICI, Octavian (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Procedeul de fabricaţie a roţii dinţate include depunerea printr-o duză cu geometria deschiderii variată a unui strat subțire de material polimeric pe o suprafață deja formată. Problema, pe care o rezolvă invenția, este ...
  • CIOBANU, Oleg; CIOBANU, Radu; GUȚU, Marin; RABEI, Ivan; ODAINÂI, Valeriu; TOACĂ, Alexandru; PLATON, Andrei; CREȚU, Daniel; SPÎNU, Dan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Invenția se referă la energetică, și anume, la turbine eoliene cu ax vertical, și poate fi utilizată pentru transformarea energiei eoliene în energie electrică, cu controlul puterii.
  • CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; BOTEZ, Alexei; SLOBODEANIUC, Stanislav; NISTREAN, Mario; RUSNAC, Mihai; BUJOR, Simion; POPOVICI, Octavian (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Răzuitorul cu acționare vibromecanică conține trei ansambluri: I – Electromagnetul (acționarea); II – Mecanismul intermediar (de transmisie); III – Mecanismul de răzuit (tehnologic).
  • DUMITRESCU, Liliana; DUMITRESCU, Cătălin; RĂDOI, Radu; ȘEFU, Ștefan; DULGHERU, Valeriu; CIOBANU, Oleg; CIOBANU, Radu (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Minihidrocentrala de flux este destinată pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, și anume, pentru transformarea energiei de curgere a apei în energie electrică. Problema pe care o rezolvă invenția este ...
  • CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; VACULENCO, Maxim; MALCOCI, Iulian; BODNARIUC, Ion; SLOBODEANIUC, Stanislav; GUȘTIUC, Victor; CAZAC, Florin; DOGARU, Dinu; RUSNAC, Mihai; BUJOR, Simion; POPOVICI, Octavian (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Transmisia planetară precesională include carcasa, în care sunt amplasate blocul satelit cu coroanele cu role conice și, roțile dințate centrale fixă, legată rigid cu capacul reductorului, și mobilă legată rigid cu arborele ...
  • CAPCANARI, Tatiana; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Cercetarea este dedicată creării de noi produse funcționale folosind compuși bioactivi extrași din materiale vegetale autohtone. A fost dezvoltată tehnologia unui sos de cofetărie funcțional pe bază de Carob (Ceratonia ...
  • CAPCANARI, Tatiana; CHIRSANOVA, Aurica; STURZA, Rodica (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Cercetarea este dedicată creării de noi produse funcționale folosind compuși bioactivi extrași din materiale vegetale autohtone. A fost dezvoltată tehnologia unui hummus funcțional pe bază de semințe de Cannabis sativa L.
  • ZUBCU, Mircea; PODBORSCHI, Valeriu (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Automobil electric, destinat persoanelor cu dizabilități locomotorii pentru a facilita procedura de îmbarcare-debarcare a șoferului în condiții urbane.
  • JECHIU, Maxim; STAMATI, Mihail (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Punctul inteligent de colectare a deșeurilor menajere îi motivează în primul rând pe oameni să sorteze deșeurile menajere în mai multe categorii - metal, sticlă, plastic, hârtie și carton etc.
  • GORIȚĂ, Sandu; PODBORSCHI, Valeriu (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Proiectul prezintă jucăria cinetică, realizată din material lemnos (placaj), destinată copiilor de vârstă preșcolară în scopuri distractive și educative.
  • GOLUBEVA, Ecaterina; PODBORSCHI, Valeriu (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Proiectul prezintă o stație de transport public concepută pentru a eficientiza traficul rutier în timpul orelor de vârf, pentru a reduce accidentele, pentru a crea condiții confortabile pentru pietoni și pasageri.
  • EMELINA, Iulia; CEBOTARI, Iurii; PODBORSCHI, Valeriu (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Set de accesorii de bucătărie care ar facilita orientarea spațială a persoanelor cu deficiențe de vedere.
  • DURNEA, Tatiana; PODBORSCHI, Valeriu (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Proiectul prezintă mobilier de parc (bancă și masă), dotat cu panou fotovoltaic pe acoperiș, situat în spații publice universitare, dotat cu WIFI.
  • BOGDEVICI, Ana; STAMATI, Mihail (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Mobilier transformabil, destinat copiilor de la vârsta sugarului până la vârsta de 10-12 ani, realizat pentru a prelungi durata de viață a produsului și a economisi spațiu.
  • PLATON, Andrei; MAZURU, Alexandru; BÎCIOC, Mihail (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Invenţia se referă la tehnologia construcţiei de maşini, în special la prelucrarea pieselor din metal cu forme geometrice greu prelucrabile prin aşchiere. Scula abrazivă este executată în formă de disc şi conţine sectoare ...
  • CALUGHIN, Alisa; ADASCALIȚA, Lucia (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Proiectul a avut obiectivul, de a prezenta elaborarea unei ediții de carte ce va contribui la dezvoltarea gândirii creative prin intermediul exercițiilor practice de desen. Copilul va fi încurajat să vadă lucrurile dintr-o ...
  • LUPAN, Cristian; TROFIM, Viorel (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Problema, pe care o rezolvă invenția propusă, constă în confecționarea unui senzor de hidrogen cu o sensibilitate mai mare la concentrații mici a gazului la temperature camerei printr-o tehnologie cost-efectivă și reproductibilă.
  • MAGARIU, Nicolae; LUPAN, Oleg; TROFIM, Viorel (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Problema, pe care o rezolvă invenția propusă, constă în confecționarea unui sensor de n-Butanol cu o sensibilitate mai mare la concentrații mici a gazului, reproductibilitate a parametrilor mai înaltă și o tehnologie de ...
  • STAMATIN, Andrei; CAZAC, Viorica (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Proiectul a avut obiectivul, de a prezintă elaborarea unei ediții de carte axată pe descoperirea contextului cultural, ecologic, turistic al țării, printr-un concept grafic prietenos cu mediul, prietenoc cu modul de percepție ...

Search DSpace


Browse

My Account