Browsing Inventii by Author "SIMINIUC, Rodica"

Sort by: Order: Results:

  • DUPOUY, Eleonora; BULGARU, Viorica; COȘCIUG, Lidia; SIMINIUC, Rodica; POPESCU, Liliana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară și anume la o băutură răcoritoare și la procedeul de obţinere a acesteia. Băutura răcoritoare, conform invenţiei, conţine în % masă: zer de brânză de vaci 60...80, apă 10...20, ...
  • SIMINIUC, Rodica; COȘCIUG, Lidia (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2019)
    Invenția este destinată pentru aplicare în industria alimentară, domeniul produselor de patiserie, în particular pentru fabricarea biscuiților fără gluten.Biscuiții fără gluten, conform invenției, sunt fabricați ...
  • SIMINIUC, Rodica; COŞCIUG, Lidia; BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana; DUPOUY, Eleonora (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenția este destinată pentru aplicare în industria alimentară, domeniul produselor de patiserie, în particular pentru fabricarea biscuiților fără gluten. Biscuiții fără gluten, conform invenției, sunt fabricați din făină ...
  • SIMINIUC, Rodica; COŞCIUG, Lidia; BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana; DUPOUY, Eleonora (Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2012-02-29)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la fabricarea produselor de patiserie, în particular a biscuiţilor aglutenici. Biscuiţii aglutenici, conform invenţiei, sunt fabricaţi din făină de soriz, zahăr, ouă, ...
  • SIMINIUC, Rodica; ȚURCANU, Dinu (CORNELIUGROUP research-innovation Association, 2022)
    Elaborating spontaneous flora sourdough powder from wheat flour or sorghum flour (Sorghum Oryzoidum), with a stable texture of the finished product, higher nutritional and sensory characteristics (especially for cozonac ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la industria de panificaţie şi poate fi utilizată pentru asigurarea securităţii alimentare şi nutriţionale a persoanelor cu tulburări asociate consumului de gluten.
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-12-31)
    Invenţia se referă la industria de panificaţie şi poate fi utilizată pentru asigurarea securităţii alimentare şi nutriţionale a persoanelor cu tulburări asociate consumului de gluten. Compoziţia pentru obţinerea pâinii ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-12-31)
    Invenţia se referă la industria de panificaţie şi poate fi utilizată pentru asigurarea securităţii alimentare şi nutriţionale a persoanelor cu tulburări asociate consumului de gluten. Compoziţia pentru obţinerea pâinii ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-12-31)
    Invenţia se referă la industria de panificaţie şi poate fi utilizată pentru asigurarea securităţii alimentare şi nutriţionale a persoanelor cu tulburări asociate consumului de gluten. Compoziţia pentru obţinerea pâinii ...
  • SIMINIUC, Rodica; ȚURCANU, Dinu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Invenţia se referă la industria de panificaţie şi patiserie, şi anume la compoziţii şi procedee de fabricare a cozonacului cu maia cu floră spontană. Compoziţiile conţin făină de grâu, zahăr, unt, lapte, ...
  • SIMINIUC, Rodica; ȚURCANU, Dinu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenţia se referă la industria de panificaţie şi patiserie, şi anume la compoziţii şi procedee de fabricare a cozonacului cu maia cu floră spontană. Compoziţiile conţin făină de grâu, zahăr, unt, lapte, gălbenuş de ou, ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2021-09-30)
    Invenţia se referă la industria de panificaţie şi patiserie, şi anume la compoziţii şi procedee de fabricare a cozonacului cu maia cu floră spontană. Compoziţiile conţin făină de grâu, zahăr, unt, lapte, gălbenuş de ou, ...
  • SIMINIUC, Rodica; ȚURCANU, Dinu (CORNELIUGROUP research-innovation Association, 2022)
    Today we are facing a rising epidemic of gluten-related disorders: celiac disease, herpetiform dermatitis and gluten ataxia, gluten allergy and gluten sensitivity. The project tends to solve a major problem, especially for ...
  • CAPCANARI, Tatiana; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Romanian Inventors Forum, 2021)
    The research is devoted to create new functional products using bioactive compounds extracted from local plant materials. The technology of a pastry sauce based on Carob pods with no added sugar has been developed.
  • POPESCU, Liliana; CIUMAC, Jorj; DUPOUY, Eleonora; BULGARU, Viorica; SIMINIUC, Rodica (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la tehnologia de producere a iaurtului cu adaos de făină de soriz germinat. Iaurtul cu soriz germinat conţine lapte cu conţinutul de grăsime 3,8% 65,0...70,0% mas., lapte degresat 20,5...24,0% mas., lapte ...
  • CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Problema pe care o rezolvă invenția constă în extinderea bazei de produse lactate fermentate fără lactoză prin fermentarea laptelui de vacă și de capră; ameliorarea compoziției chimice și a valorii biologice a iaurtului ...
  • CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Problema pe care o rezolvă invenția constă în extinderea bazei de produse lactate fermentate fără lactoză prin fermentarea laptelui de vacă și de capră; ameliorarea compoziției chimice și a valorii biologice a iaurtului ...
  • SIMINIUC, Rodica; ȚURCANU, Dinu; REȘITCA, Vladislav; CHIRSANOVA, Aurica; POJAR, Daniela; CUJBA, Rodica (CORNELIUGROUP research-innovation Association, 2022)
    As a result of triggering of the obesogenic food style, resulting from the global adoption of the Western diet and the sedentary way of life, mankind is experiencing a nutritional transition. Noncommunicable diseases such ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SIMINIUC, Rodica; GROSU, Carolina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Invenția se referă la industria produselor de morărit și panificație și poate fi utilizată în producția de alimente funționale şi anume la fabricarea produselor de panificație. Problema pe care o rezolvă invenţia constă ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SIMINIUC, Rodica; GROSU, Carolina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenția se referă la industria produselor de morărit și panificație și poate fi utilizată în producția de alimente funționale şi anume la fabricarea produselor de panificație. Problema pe care o rezolvă invenţia constă ...

Search DSpace


Browse

My Account