Browsing Inventii by Author "SAVCENCO, Alexandra"

Sort by: Order: Results:

  • SAVCENCO, Alexandra (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Scopul proiectului constă în elaborarea tehnologiei de obținere a colorantului natural galben din petale de Șofrănel, care va avea stabilitatea termică înaltă și va fi potrivit pentru o gamă largă de produse alimentare.
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2020)
    Invenția se referă la industria alimentară, în special la procedeul obținerii și înlocuirii coloranților sintetici (periculoși) cu coloranții naturali (inofensivi) din petalele plantei Șofrănel. ...
  • POPESCU, Liliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; GHENDOV-MOȘANU, Aliona; STURZA, Rodica; PATRAȘ, Antoanela (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeu de fabricare a iaurtului include amestecarea laptelui cu un conținut de grăsime de 2,6% cu lapte praf degresat și cu colorant galben din petale de șofrănel, filtrarea amestecului, omogenizarea la temperatura de ...
  • POPESCU, Liliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; PATRAŞ, Antoanela (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-06-30)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a iaurtului. Procedeul, conform invenției, include amestecarea laptelui cu lapte praf degresat și cu colorant galben din petale de șofrănel, ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul constă în extracția, purificarea și separarea coloranților chalconici naturali, cartamină și precartamină. Acești coloranți biologic activi pot fi utilizați pentru a substitui unii azo-coloranți sintetici toxici. ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-03-31)
    Invenția se referă la industria alimentară, și anume la un procedeu de obţinere a colorantului roşu cartamină în formă de pulbere din petale de Şofrănel, care poate fi utilizat pentru corecţia culorii produselor lactate ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2020-08-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a coloranţilor din petale de șofrănel. Procedeul, conform invenţiei, include tratarea petalelor cu soluţie de carbonat de sodiu de 3...5% şi ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2020)
    Procedeu de separare a coloranților roșu și galben din petale de Șofrănel se referă la industria alimentară, în special la obținerea coloranților naturali, pentru utilizarea lor în producerea alimentelor, produselor cosmetic ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Procedeu de obținere a colorantului roșu cartamină sub formă de pulbere se referă la industria alimentară, în special la obținerea colorantului cartamină, destinat pentru corecția culorii produselor lactate și din carne. ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Romanian Inventors Forum, 2021)
    Process for producing dyes from Safflower petals relates to the food industry, namely, to the extraction, purification and separation of natural chalconic colorants: carthamin and precarthamin. These biologically active ...

Search DSpace


Browse

My Account