Browsing Inventii by Author "MACARI, Artur"

Sort by: Order: Results:

  • BOESTEAN, Olga; NETREBA, Natalia; MACARI, Artur (Romanian Inventors Forum, 2022)
    The invention relates to the food industry, in particular to a composition for the production of biscuits with high biological value. The result is the use of grape seed flour and / or flour from apricot kernels, obtained ...
  • BOESTEAN, Olga; NETREBA, Natalia; MACARI, Artur (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea biscuiților сu utilizare făinii din semințe de struguri și/sau din miezul sâmburilor de caise, fiind o materie primă ieftina în cantități mici, cu proprietăți funcționale, având ...
  • BOEŞTEAN, Olga; NETREBA, Natalia; MACARI, Artur (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-02-28)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la o compoziţie pentru fabricarea biscuiţilor cu valoare biologică ridicată. Compoziţia, conform invenţiei, include, în părţi de masă: făină de grâu 1,0-2,5, faină din ...
  • CIUMAC, Jorj; BOAGHI, Eugenia; REŞITCA, Vladislav; MACARI, Artur (Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2018-05-31)
    Invenția se referă la industria alimentară, și anume la un procedeu de albire a nucilor Juglans regia L. Procedeul, conform invenției, include curățarea nucilor de mezocarp, spălarea cu apă potabilă, imersarea nucilor ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; SANDU, Iuliana; STURZA, Rodica; MACARI, Artur (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeu de obținere a fibrelor alimentare din șrotul de semințe de in (Linum Usitatissimum) se referă la industria alimentară. Conform Procedeului, fibrele alimentare din șrotul de semințe de in (Linum Usitatissimum) sunt ...
  • CUȘMENCO, Tatiana; MACARI, Artur; BULGARU, Viorica; SANDULACHI, Elisaveta (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea unui iaurt cu fructe, realizat din amestec de lapte de capră și de vacă, grație compoziţiei chimice echilibrate a laptelui de capră care este mai uşor digestibil decât laptele de ...
  • GRUMEZA, Irina; GUDIMA, Angela; MACARI, Artur; COEV, Ghenadii; CARTAŞEV, Anatoli (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Procedeul, conform invenției, prevede pregătirea materiei prime prin mărunțirea cărnii de ovină și pasăre la mașina de tocat, amestecarea cărnii tocate de ovină și pasăre într-un malaxor cu șrotul de nuci, sare de uz ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; SIMINIUC, Rodica; MACARI, Artur (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul de obținere a sosului funcțional din fructe de cătină albă, are loc prin prelucrarea primară a fructelor de cătină (sortare, spălare, pasare). Pireul de cătină se trece printr-o sită pentru a înlătura semințele ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; SANDU, Iuliana; STURZA, Rodica; MACARI, Artur (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2021-03-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la obţinerea fibrelor alimentare biologic active din şrot de seminţe de in Linum usitatissimum L. Conform invenţiei, procedeul de obţinere a fibrelor alimentare din ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; PALADI, Daniela; FLOREA, Diana; MACARI, Artur; TĂRÎŢĂ, Vasile; TATAROV, Pavel (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2008-02-29)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la tehnologia de producere a gemului şi confiturei din fructe şi pomuşoare. Procedeul de obţinere a gemului şi confiturei cu un conţinut redus de zaharoză include ...
  • CUŞMENCO, Tatiana; MACARI, Artur; BULGARU, Viorica; SANDULACHI, Elisaveta (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-03-31)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de obţinere a iaurtului din amestec de lapte de capră şi lapte de vacă cu adaos de fructe. Procedeul, conform invenţiei, include norma-lizarea laptelui ...
  • SCRIPCARI, Ion; MACARI, Artur; TATAROV, Pavel; GUDIMA, Angela (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2015-09-30)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a pâinii de carne. Procedeul, conform invenţiei, prevede pregătirea materiei prime prin fierberea cărnii de bovină timp de 20…25 min, blanşarea ...
  • SCRIPCARI, Ion; GRUMEZA, Irina; MACARI, Artur; GUDIMA, Angela; COEV, Ghenadie (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a semifabricatelor din carne tocată de ovină. Procedeul, conform invenţiei, include mărunţirea cărnii de ovină cu o maşină de tocat cu diametrul ...
  • SCRIPCARI, Ion; GRUMEZA, Irina; MACARI, Artur; GUDIMA, Angela; COEV, Ghenadie (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a semifabricatelor din carne tocată de ovină. Procedeul, conform invenţiei, include mărunţirea cărnii de ovină cu o maşină de tocatcu diametrul ...
  • SCRIPCARI, Ion; GRUMEZA, Irina; MACARI, Artur; GUDIMA, Angela; COEV, Ghenadie (Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2016-08-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a semi-fabricatelor din carne tocată de ovină. Procedeul, conform invenţiei, include mărunţirea cărnii de ovină cu o maşină de tocat cu ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; SIMINIUC, Rodica; MACARI, Artur (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-03-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a sosului funcţional din fructe de cătină albă. Procedeul, conform invenţiei, include sortarea, spălarea şi pasarea fructelor de cătină, ...
  • TATAROV, Pavel; MACARI, Artur; PALADI, Daniela (Romanian Inventors Forum, 2009)
    The procedure includes the preparation of fruit and saccharose compound, boiling, packaging and pasteurization. The plums compound is prepared in a 1: 0.2…0.4 ratio for chokeberry and the antiradical activity of antioxidants ...
  • TATAROV, Pavel; SANDULACHI, Elizaveta; PALADI, Daniela; TARÎTA, Vasile; MACARI, Artur; FLOREA, Diana (Romanian Inventors Forum, 2009)
    The procedure includes the preparation, partial dehydration of raw material (16…22% of dry soluble substances), adding 30…50 parts of saccharose mass to 100 parts of dehydrated raw material mass, jellification substances ...
  • CIUMAC, Jorj; REŞITCA, Vladislav; MACARI, Artur; BOAGHI, Eugenia (Romanian Inventors Forum, 2019)
    The invention relates to the food industry, in particular to a process for bleaching nuts Juglans regia L.
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; SIMINIUC, Rodica; MACARI, Artur (Romanian Inventors Forum, 2023)
    The process of obtaining the functional sauce from sea buckthorn berries takes place through the primary processing of the sea buckthorn berries (sorting, washing, straining). The sea buckthorn puree is passed through a ...

Search DSpace


Browse

My Account