dc.contributor.author | Mesager Universitar | |
dc.date.accessioned | 2020-11-23T10:28:26Z | |
dc.date.available | 2020-11-23T10:28:26Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.citation | Şcoala de somelieri. In: Mesager Universitar. 2014, nr 3, p. 5. | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/11653 | |
dc.description.abstract | Termenul „somelier” provine din franceză, unde se ortografiază cu două litere „m” (sommelier) şi înseamnă „chelar, pivnicer”. Astăzi termenii „chelar”, „pivnicer” nu circulă în limbă, ei vin din istoria neamului şi înseamnau, după cum atestă dicţionarul, „un titlu dat boierului care avea în grijă viile şi pivniţele domneşti din Ţara Românească şi din Moldova (medievală)” sau, în accepţia contemporană, - „Persoană care supraveghează o pivniţă cu vinuri”. Astăzi intră tot mai accentuat în uz termenul francez „somelier”, acceptat în nomenclatura specialităţilor ca denumire a angajatului în domeniul „Horeca” (hotel-restaurant-cafenea), care se ocupă de administrarea şi servirea vinurilor. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Universitatea Tehnica a Moldovei | en_US |
dc.subject | Şcoala somelierilor | en_US |
dc.subject | somelieri | en_US |
dc.subject | administrarea şi servirea vinurilor | en_US |
dc.subject | formare profesională | en_US |
dc.title | Şcoala de somelieri | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: