IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Procedeu de fabricare a desertului de brânză funcţional

Show simple item record

dc.contributor Universitatea Tehnică a Moldovei
dc.contributor.author GHENDOV-MOŞANU, Aliona
dc.contributor.author POPESCU, Liliana
dc.contributor.author STURZA, Rodica
dc.contributor.author LUNG, Ildiko
dc.contributor.author OPRIŞ, Ocsana-Ileana
dc.contributor.author SORAN, Maria-Loredana
dc.contributor.author STAN, Manuela Cristina
dc.date.accessioned 2021-04-28T21:07:28Z
dc.date.available 2021-04-28T21:07:28Z
dc.date.issued 2018-11-30
dc.identifier.citation GHENDOV-MOŞANU, Aliona, POPESCU, Liliana, STURZA, Rodica [et al.]. Procedeu de fabricare a desertului de brânză funcţional. Brevet MD 1289, CIB A23C 23/00, A23L 29/00, A23L 33/105. Universitatea Tehnică a Moldovei. Nr. depozit: s 2017 0121. Data depozit: 2017.11.22. Data public.: 2018.11.30. In: BOPI. 2018, nr. 11. en_US
dc.identifier.other Nr. depozit: s 2017 0121
dc.identifier.uri http://www.db.agepi.md/Inventions/details/s%202017%200121
dc.identifier.uri http://81.180.74.21:8080/xmlui/handle/123456789/14623
dc.description.abstract Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a desertului de brânză funcţional. Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea brânzei cu un conţinut de grăsimi de 0...9% cu sirop de zahăr de 65...85% şi smântână dulce pasteurizată cu un conţinut de grăsimi de 20...35%, pasteurizarea amestecului la temperatura de 72...77°C, adăugarea unui stabilizator, răcirea până la temperatura de 50...55°C, adăugarea extractului hidroalcoolic de aronia sau de cătină albă, sau de măceş, sau de păducel cu conţinut de substanţe uscate de 40...85% în cantitate de 0,4...3,0%, amestecarea şi răcirea până la temperatura de 2...6°C. en_US
dc.description.abstract The invention relates to the dairy industry, namely to a process for producing a functional curd dessert. The process, according to the invention, comprises mixing the curds with a fat content of 0…9% with sugar syrup of 65…85% and pasteurized cream with a fat content of 20…35%, pasteurizing the mixture at a temperature of 72…77°C, adding a stabilizer, cooling to a temperature of 50…55°C, adding a hydroalcoholic extract of black chokeberry or sea buckthorn, or hips, or haws with a dry substance content of 40…85%, in an amount of 0.4…3.0%, stirring and cooling to a temperature of 2…6°C. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova en_US
dc.rights Statut: Brevet valabil. Data expirării brevetului: 2023.11.22. en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject deserturi de brânză en_US
dc.subject extracte din plante en_US
dc.subject alimente sănătoase en_US
dc.subject curd desserts en_US
dc.subject plant extracts en_US
dc.subject healthy food en_US
dc.subject brevete de invenție en_US
dc.subject invenții en_US
dc.subject.classification IPC: A23C 23/00 (2006.01) en_US
dc.subject.classification IPC: A23L 29/00 (2016.01)
dc.subject.classification IPC: A23L 33/105 (2016.01)
dc.title Procedeu de fabricare a desertului de brânză funcţional en_US
dc.type Patent en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Statut: Brevet valabil. Data expirării brevetului: 2023.11.22. Except where otherwise noted, this item's license is described as Statut: Brevet valabil. Data expirării brevetului: 2023.11.22.

Search DSpace


Browse

My Account