Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a desertului de brânză funcţional.
Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea brânzei cu un conţinut de grăsimi de 0...9% cu sirop de zahăr de 65...85% şi smântână dulce pasteurizată cu un conţinut de grăsimi de 20...35%, pasteurizarea amestecului la temperatura de 72...77°C, adăugarea unui stabilizator, răcirea până la temperatura de 50...55°C, adăugarea extractului hidroalcoolic de aronia sau de cătină albă, sau de măceş, sau de păducel cu conţinut de substanţe uscate de 40...85% în cantitate de 0,4...3,0%, amestecarea şi răcirea până la temperatura de 2...6°C.
The invention relates to the dairy industry, namely to a process for producing a functional curd dessert.
The process, according to the invention, comprises mixing the curds with a fat content of 0…9% with sugar syrup of 65…85% and pasteurized cream with a fat content of 20…35%, pasteurizing the mixture at a temperature of 72…77°C, adding a stabilizer, cooling to a temperature of 50…55°C, adding a hydroalcoholic extract of black chokeberry or sea buckthorn, or hips, or haws with a dry substance content of 40…85%, in an amount of 0.4…3.0%, stirring and cooling to a temperature of 2…6°C.