IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Procedeu de obţinere a halvalei din miez de nucă ( Juglans regia L.)

Show simple item record

dc.contributor Universitatea Tehnică a Moldovei
dc.contributor.author GROSU, Carolina
dc.contributor.author TATAROV, Pavel
dc.contributor.author DESEATNICOV, Olga
dc.contributor.author REŞITCA, Vladislav
dc.date.accessioned 2021-04-22T06:48:42Z
dc.date.available 2021-04-22T06:48:42Z
dc.date.issued 2015-04-30
dc.identifier.citation GROSU, Carolina, TATAROV, Pavel, DESEATNICOV, Olga, REŞITCA, Vladislav. Procedeu de obţinere a halvalei din miez de nucă ( Juglans regia L.). Brevet MD 896, CIB A23G 3/00, A23G 3/36, A23G 3/48, A23L 1/36. Universitatea Tehnică a Moldovei. Nr. depozit: s 2014 0078. Data depozit: 2014.06.02. Data public.: 2015.04.30. In: BOPI. 2015, nr. 4. 4 p. en_US
dc.identifier.other Nr. depozit: s 2014 0078
dc.identifier.uri http://www.db.agepi.md/Inventions/details/s%202014%200078
dc.identifier.uri http://81.180.74.21:8080/xmlui/handle/123456789/14352
dc.description.abstract Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a halvalei din nucă (Juglans regia L.). Procedeul, conform invenţiei, include separarea parţială a uleiului din miezul de nucă până la un conţinut de lipide în miez de 30…35%, mărunţirea miezului parţial degresat la temperatura de 50…60°C cu obţinerea unei mase omogene, amestecarea acesteia cu o masă de caramel cu umiditatea de 3…5%, în raport de (40…50):(50…60)%, respectiv, tratarea termică la temperatura de 80…90°C timp de 20…30 min şi presarea produsului finit. en_US
dc.description.abstract The invention relates to the food industry, namely to a process for producing halvah from walnut (Juglans regia L.). The process, according to the invention, comprises the partial separation of oil from the walnut kernel up to a lipid content in the kernel of 30…35%, grinding of partially defatted kernel at a temperature of 50…60°C with the obtaining of a homogeneous mass, mixing thereof with a caramel mass of a humidity of 3…5%, in the ratio of (40…50):(50…60)%, respectively, heat treatment at a temperature of 80…90°C for 20…30 min and pressing of the final product. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova en_US
dc.rights Statut: Brevet nevalabil; Data expirării brevetului: 2020.05.29. en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject halva en_US
dc.subject halva din nucă en_US
dc.subject miez de nucă en_US
dc.subject halvah en_US
dc.subject walnut halvah en_US
dc.subject walnut kernel en_US
dc.subject brevete de invenție en_US
dc.subject invenții en_US
dc.subject.classification IPC: A23G 3/00 (2006.01) en_US
dc.subject.classification IPC: A23G 3/36 (2006.01)
dc.subject.classification IPC: A23G 3/48 (2006.01)
dc.subject.classification IPC: A23L 1/36 (2006.01)
dc.title Procedeu de obţinere a halvalei din miez de nucă ( Juglans regia L.) en_US
dc.type Patent en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Statut: Brevet nevalabil; Data expirării brevetului: 2020.05.29. Except where otherwise noted, this item's license is described as Statut: Brevet nevalabil; Data expirării brevetului: 2020.05.29.

Search DSpace


Browse

My Account