Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a halvalei din nucă (Juglans regia L.). Procedeul, conform invenţiei, include separarea parţială a uleiului din miezul de nucă până la un conţinut de lipide în miez de 30…35%, mărunţirea miezului parţial degresat la temperatura de 50…60°C cu obţinerea unei mase omogene, amestecarea acesteia cu o masă de caramel cu umiditatea de 3…5%, în raport de (40…50):(50…60)%, respectiv, tratarea termică la temperatura de 80…90°C timp de 20…30 min şi presarea produsului finit.
The invention relates to the food industry, namely to a process for producing halvah from walnut (Juglans regia L.). The process, according to the invention, comprises the partial separation of oil from the walnut kernel up to a lipid content in the kernel of 30…35%, grinding of partially defatted kernel at a temperature of 50…60°C with the obtaining of a homogeneous mass, mixing thereof with a caramel mass of a humidity of 3…5%, in the ratio of (40…50):(50…60)%, respectively, heat treatment at a temperature of 80…90°C for 20…30 min and pressing of the final product.