Browsing by Title

Sort by: Order: Results:

  • Unknown author (Universitatea Tehnica a Moldovei, 2016)
    Rezultatele cercetărilor efectuate în cadrul tezei de doctor „Valorificarea şrotului de nuci și obţinerea produselor de cofetărie” de lect. sup. Carolina GROSU în 2011-2014 la specialitatea „Tehnologia produselor alimentare ...
  • VERDEŞ, Galina; VERDEŞ, Ion (Tehnica UTM, 2014)
    Lucrarea prezintă o soluţie de valorificare energetică a deşeurilor menajere urbane prin extragerea gazului metan la rampa controlată de depozitare, comprimarea acestuia şi introducerea în reţeaua orăşenească de gaz natural. ...
  • GAVAZA, Anastasia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Lucrarea dată se referă la valorificarea energetica a biomasei vegetale solide, am cercetat care sunt condițiile folosirii biomasei vegetale solide drept combustibil regenerabil, condițiile principale ale folosirii eficiente ...
  • LAPTEACRU, Anastasia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Раздельный сбор мусора — это практика сбора и сортировки мусора с учётом его происхождения и пригодности к переработки или вторичному использованию. Раздельный сбор мусора позволяет отделить перерабатываемые отходы от не ...
  • CRUCIRESCU, Diana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2024)
    Scopul lucrării: valorificarea merelor imature pentru obținerea unei surse de aciditate naturală (acidifiant din mere) și utilizarea acesteia în industria alimentară, în special la conservarea fructelor și legumelor, ...
  • ALEXEI, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul tezei de master a fost de a studia posibilitatea de valorificare a gutuiului în obținerea unor băuturi de tip lichioruri. Pentru atingerea acestui scop au fost trasate următoarele obiective: de a realiza un studiu ...
  • CUȘMENCO, Tatiana (Tehnica UTM, 2019)
    Laptele de capră reprezintă o sursă excelentă de hrană pentru nutriția umană, care are o caracteristică distinctă, cum ar fi compoziția chimică, mărimea structurii miceliilor de cazeină și a globulelor de grăsime. Aceste ...
  • FULGA, Ludmila; MOLODOI, Elena; USATÎI, Agafia; CHIRIȚA, Elena; EFREMOVA, Nadejda; CHISELIȚA, Natalia; BORISOVA, Tamara (Tehnica UTM, 2014)
    Studiul cuprinde o analiză amplă și minuţioasă a publicaţiilor știinţifice de ultimă oră la tema de cercetare şi reflectă valoarea biotehnologică a levurilor genului Saccharomyces ca producenţi specializaţi în biosinteza ...
  • CHIRILIUC, Gheorghe (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Pe marginea tezei de masterat este prezentată analiza bibliografică, privind valorificarea semințelor de struguri, tescovina la fabricarea salamurilor semiafumate, ca principal subprodus rezultat în tehnologia de ...
  • ȘARAFAN, Vladimir (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Tema cercetării este foarte actuală în ziua de azi, deoarece sectorul apicol este în creștere iar distribuția produselor obținute este destul de dificilă, astfel o metodă de valorificare a mierii este expusă în teza de ...
  • VASILIEV, Valentina (Tehnica UTM, 2019)
    Lucrarea reprezintă un studiu aplicativ al portului tradițional basarabean ce elucidează aspectele de implementarea acestuia într-un model vestimentar modern. Studiul conturează: particularitățile structurale ale costumului, ...
  • BRUMA, Mariana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Utilizаrea nămolurilor de epurаre este una dintre cele mai importante provocări în manаgementul apelor uzate. Nămolul conţine elemente nutritive și materie organică, care constituie un beneficiu аgronomic. Pentru a fi ...
  • SUCONIC, Renat (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Scopul tezei de master „Valorificarea oțetului de vin ca materie primă pentru obținerea băuturilor nealcoolice” constă în obţinerea băuturilor nealcoolice bazate pe oțet de vin alb cu diferite fructe/pomușoare și plante ...
  • MARIAN, Maria-Liliana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The architectural heritage of a country is one of the most representative distinctions of human cultural heritage. The Republic of Moldova can be proud in this respect of a series of buildingsarchitectural monuments of ...
  • JITARI, Liliana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    This study aims to analyze the role of natural and cultural heritage, from natural elementst o historical sites, in the sustainable territorial development of the Republic of Moldova. This is possible through the need to ...
  • SCOBIOALĂ, Nadejda; CEBOTARI, Margareta; PANAGUȚA, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    The ethnological heritage of the Republic of Moldova is one of the pillars on which reliance the country's culture and identity and it is traditionally valued more for its aesthetic, recreational and leisure sides by narrow ...
  • BOTNARI, Victoria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul tezei de master a fost de a studia posibilitatea de valorificare a porumbelelor în obținerea unor băuturi spirtoase de tipul lichiorului. Pentru realizarea scopului tezei de master au fost stabilite următoarele ...
  • URSU, Mihaela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Strugurii recoltați la nivel mondial sunt utilizați în vinificație, iar odată cu dezvoltatea acestei industrii crește și volumul de subproduse însoțite, cum ar fi tescovină de struguri, semințe, etc. Aceste produse sunt ...
  • BANARU, Svetlana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Orice localitate are un patrimoniu cultural bogat, care doar fiind valorificat la maxim și promovat prin prisma turismului rural bine organizat, poate duce la o creștere socială, educațională și economică a societății. Satul ...
  • COBLEAN, Olesea (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2009)
    Redefinirile moderne ale funcţiilor bibliotecilor s-au produs ca o reacţie la cerinţele societăţii. În prezent cerinţa socială se identifică cu incluziunea socială. Or, anume cerinţa socială condiţionează o serie de ...

Search DSpace

Browse

My Account