IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Optimizarea rației alimentare și a activității fizice pentru controlul masei corporale la femei

Show simple item record

dc.contributor.advisor CAPCANARI, Tatiana
dc.contributor.author CUCU, Irina
dc.date.accessioned 2025-02-24T10:03:53Z
dc.date.available 2025-02-24T10:03:53Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation CUCU, Irina. Optimizarea rației alimentare și a activității fizice pentru controlul masei corporale la femei. Teză de master. Programul de studiu Managementul restaurantelor şi nutriţie. Conducător ştiinţific CAPCANARI Tatiana. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chișinău, 2025. en_US
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/29871
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Abstract, Cuprins, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Desi pare a fi doar o problemă minimă pentru unii dar analizînd per ansamblu observăm că obezitatea și bolile cronice ce vin din alimentația de zi cu zi sunt tot mai frecvent intilnite. Aceasta lucrare este structurata în 3 capitole. Primul capitol a fost intitulat ”Studiul bibliografic” este structurat din mai multe subcapitole ce ține de impactul rației alimentare, a stresului asupra sănătății, efectele efortului fizic dar și metodele moderne de fitness. În cel de al doilea capitol cu denumirea ”Srudiude caz și efortul fizic” am abordat și prezentat Descrierea programului Zumba, beneficiile acestui program, de asemenea am analizat rația alimentară la ambele subiecte. In cel de al treilea capitol intitulat dar si ultimul cu denumirea ”Optimizarea rației alimentare și implimentarea efortului fizic” am prezentat dar și evidentiat toate rezultatele obtinute in urma cercetarilor efectuate. Incepind cu ajustarea treptată a regimului alimentar pîna la rezultatul final obținut. Tot odata am fost demostrat evaluarea progresului fiecărui subiect în comparație cu obiectivele stabilite. en_US
dc.description.abstract Although it seems to be only a minimal problem for some, analyzing it as a whole we notice that obesity and chronic diseases that come from everyday nutrition are increasingly common. This paper is structured in 3 chapters. The first chapter was titled "Bibliographic study" and is structured in several subchapters related to the impact of food intake, stress on health, the effects of physical effort and modern fitness methods. In the second chapter titled "Case studies and physical effort" I addressed and presented the Description of the Zumba program, the benefits of this program, and I also analyzed the food intake in both subjects. In the third and last chapter entitled "Optimization of food ration and implementation of physical effort" I presented and highlighted all the results obtained from the research carried out. Starting with the gradual adjustment of the diet to the final result obtained. I was also shown the evaluation of the progress of each subject in comparison with the established objectives. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject rație alimentară en_US
dc.subject masă corporală en_US
dc.subject activitate fizică en_US
dc.subject food intake en_US
dc.subject body mass control en_US
dc.subject physical activity en_US
dc.title Optimizarea rației alimentare și a activității fizice pentru controlul masei corporale la femei en_US
dc.title.alternative Optimizing food intake and physical activity for body mass control in women en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account