Conferințe: Recent submissions

  • PAPCOV, Artiom; GÎDEI, Igor; ANDON, Dumitru; LAVRIC, Vadim (Tehnica UTM, 2020)
    Воздушные холодильные установки обладают рядом неудобств и в последнее время вышли из употребления. Вместо них широкое распространение получают холодильные установки, в которых в качестве рабочих тел применяют легкокипящие ...
  • ANDON, Dumitru; GÎDEI, Igor; PAPCOV, Artiom; LAVRIC, Vadim (Tehnica UTM, 2020)
    Принятые международными комитетами меры по предотвращению разрушения слоя стратосферного озона, а также возникновения парникового эффекта в атмосфере из-за выбросов хладагентов привели, начиная с начала 90-х годов, к ...
  • GOLOVENCO, Victor (Tehnica UTM, 2020)
    Operațiile de răzuire sunt unele din cele mai voluminoase atât în producere, cât și la reparația diferitor mașini. Utilizarea mijloacelor de mecanizare ale operațiilor de răzuire duce la sporirea productivității muncii, ...
  • CHIROȘCA, Nicoleta (Tehnica UTM, 2020)
    Lucrarea prezintă rezultatele studiului potenţialului de substanţe biologice active în vinurile roşii autohtone Rară Neagră din podgoriile viti-vinicole Purcari produse în secția de microvinificare a FTA, Departamentul de ...
  • CEȘKO, Tatiana (Tehnica UTM, 2020)
    Modificarea stilului de viață impune consumatorii să aleagă tot mai des produse noi sigure și atractive din punct de vedere organoleptic, având stabilitate, un termen durabil, fără a conține aditivi sintetici. Fibrele ...
  • LEAȘCENCO, Valeria (Tehnica UTM, 2020)
    În articol este prezentată una din metodele de analiză a datelor – analiza regresivă. Ilustrarea acestei metode de analiză a datelor este realizată în baza unui exemplu, care constă în determinarea costului unei plăci ...
  • DIDIC, Victor (Tehnica UTM, 2020)
    Dicționarul este o lucrare științifică care cuprinde cuvintele unei limbi, de obicei plasate în ordine alfabetică, care sunt explicate sau traduse într-o limbă străină. Un dicționar electronic este un mic computer portabil ...
  • MANTALUȚA, Marius (Tehnica UTM, 2020)
    Comunicarea om calculator nu mai constituie demult un deziderat iluzoriu al inteligenței artificiale. Pentru ca această comunicare să fie una cât mai apropiată de comunicarea interumană, calculatorul (va trebui nu numai ...
  • BARÎMB, Eusebiu (Tehnica UTM, 2020)
    În acest articol va fi prezentată importanța unui asistent virtual personal. Un asistent virtual se bazează pe inteligența artificială, iar pentru ca asistentul să înțeleagă cuvintele rostite, software-ul pune în funcțiune ...
  • BOGUȘESCU, Gheorghe (Tehnica UTM, 2020)
    Timpul este o resursă economică preţioasă, pretenţioasă şi ireversibilă. Este cea mai rară resursă, fiind neînlocuibil și în acelaşi timp nelimitat. Este scump, dar nu poate fi cumpărat, depozitat sau multiplicat, din ...
  • ZASTAVNEȚCHI, Alexandru (Tehnica UTM, 2020)
    În acest articol se spune despre importanța aspectelor de securitate în rețelele de calculatoare. Se descriu diferite metode de atac a rețelelor și a mecanismelor de protecție a acestora. De asemena se spune despre ...
  • Untitled 
    TOFAN, Petru (Tehnica UTM, 2020)
    5G este a cincea generație a tehnologiei rețelelor celulare fără fir, și este o nouă modalitate de transmitere a datelor către terminalele mobile, dar și între ele, al cărei standard de funcționare prevede viteze de până ...
  • VĂDĂNESCU, Natalia (Tehnica UTM, 2020)
    În prezent, în tenologia alimentelor o mare importanță se acordă utilizării produselor îmbogățite cu substanțe biologic active de origine vegetală. Un produs de perspectivă de origine vegetală cu aceste caracteristici ...
  • SPORTOVA, Elina (Tehnica UTM, 2020)
    Nowadays, one of the most important tasks in the food industry is the rational use and processing of waste. There is a steady increase in the production of food products which are necessary to ensure the country's health ...
  • РУСЕВА, Ольга (Tehnica UTM, 2020)
    В данном исследовании мы изучали процесс экстрагирования биоактивных веществ из кожицы красного винограда. Опыт проводился с использованием двух растворителей: дистиллированной воды и раствором этилового спирта концентрацией ...
  • ROTARI, Lilia (Tehnica UTM, 2020)
    Lucrarea prezintă studiul bibliografic privind posibilităţii introducerii grâului germinat în produse de cofetărie făinoase, s-a analizat valoarea nutritivă a grâului germinat. Adăugarea grâului germinat în reţeta produselor ...
  • CHIRIAC, Mihail; BANTOȘ, Doina; BOGUȘESCU, Gheorghe; BEJAN, Elena; DIDIC, Victor (Tehnica UTM, 2020)
    Agricultura este una dintre primele activități economice din istoria dezvoltării societății umane. În formațiunile sociale precapitaliste aceasta a fost ramura dominantă a economiei, iar în multe țări, agricultura rămâne ...
  • PETROV, Mariamna (Tehnica UTM, 2020)
    Dans cet article, nous avons analysé les caractéristiques ampélographiques et technologiques des nouvelles variétés LEGENDA et VIORICA, avec une résistance aux maladies et aux facteurs environnementaux, qui peuvent être ...
  • FURTUNA, Andrei; SCLIFOS, Alexei (Tehnica UTM, 2020)
    În lucrare este prezentat un model integrator de rețea Petri stocastică generalizată (GSPN) cu parametri fuzzy, care prmite de a efectua mai nuanțat modelarea și evaluarea disponibilității nodurilor unei rețele senzoriale ...
  • МОРАРЬ, Лилия; ГОНЧАР, Алина (Tehnica UTM, 2020)
    На сегодняшний день, транс-жиры заняли лидирующее место на рынке пищевых продуктов. Производители все чаще стали использовать транс жиры в составе пищевых продуктов, т.к. это очень дешевое сырье и является более выгодным ...

Search DSpace


Browse

My Account