DSpace Repository

Analiza influenței aditivilor alimentari asupra hidratării, fierberii și transferului de substanțe din leguminoase în apa de fierbere a acestora

Show simple item record

dc.contributor.advisor GHENDOV-MO:ANU, Aliona
dc.contributor.advisor BULGARU, Viorica
dc.contributor.author MAZUR, Mihail
dc.date.accessioned 2024-10-10T08:33:33Z
dc.date.available 2024-10-10T08:33:33Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation MAZUR, Mihail. Analiza influenței aditivilor alimentari asupra hidratării, fierberii și transferului de substanțe din leguminoase în apa de fierbere a acestora. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students, Universitatea Tehnică a Moldovei, 27-29 martie 2024. Chișinău, 2024, vol. 2, p. 1051. ISBN 978-9975-64-458-7, ISBN 978 9975-64-460-0 (Vol.2). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-64-458-7
dc.identifier.isbn 978 9975-64-460-0
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/27962
dc.description.abstract Apa de fierbere a leguminoaselor prezintă un lichid vâscos rezultat din gătitul leguminoaselor. Acest ingredient conține o sursă importantă de proteine solubile și minerale. Proteinele din apa de fierbere pot servi ca agenți de spumare la fabricarea produselor de cofetărie. Scopul acestui studiu a fost de a investiga influența aditivilor alimentari asupra hidratări, fierberi și transferului de substanțe din leguminoase în apa de fierbere a acestora. Pentru cercetare a fost folosit - năut din soiul Ichel. În calitate de aditivi alimentari s-a folosit sarea de bucătărie, bicarbonatul de sodiu și acidul acetic. A fost determinată capacitatea de hidratare a năutului în soluții de sare de bucătărie, bicarbonat de sodiu și acid citric în diferite concentrați. La fel s-a determinat influența aditivilor alimentari asupra transferului de substanțe din boabele de năut în apa de fierbere, și proprietățile apei de fierbere a năutului obținute. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.relation.ispartofseries Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students: Chişinău, 27-29 martie 2024. Vol. 2;
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject năut en_US
dc.subject sare de bucătărie en_US
dc.subject bicarbonat de sodiu en_US
dc.subject acid citric en_US
dc.subject apă de fierbere en_US
dc.subject transfer de substanțe en_US
dc.title Analiza influenței aditivilor alimentari asupra hidratării, fierberii și transferului de substanțe din leguminoase în apa de fierbere a acestora en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account