Secţia Tehnologia Produselor Alimentare

 

Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor → 2019

Volumul 1

SECŢIA TEHNOLOGIA PRODUSELOR ALIMENTARE
FOOD TECHNOLOGIES SECTION

SUBSECȚIA ȘTIINȚA DESPRE ALIMENTE

Valorificarea laptelui de capră în iaurt CUȘMENCO Tatiana

488

Potenţialul de fier în componenţa proteinelor gălbenuşului de ou GHERMAN Dorina; UCRAINCIUC Ana

492

Analiza conținutului de substanţe toxice în legume supuse tratării termice JEMAN Cristina; MUNTEANU Maria-Magdalena

497

Evaluarea organoleptică a semifabricatelor din carne tocată cu componente vegetale GRUMEZA Irina; BORȘ Alexandra; ȚURCAN Ana; MÎRZA Tatiana

500

Fructele de mere în faza timpurie de coacere - materie primă pentru obținerea acidifiantului natural CRUCIRESCU Diana

505

The oxidative stability of vegetable oils enriched with caratenoids POPOVICI Violina

509

The statistical analysis of walnuts lot quality RADU Oxana

511

Extracţia substanţelor fenolice din pieliţa miezului de nuci SANDU Iuliana; BAERLE Natalia; SAVCENCO Alexandra; BAERLE Victor

513

Unusual pH – behavior of safflower extracts SAVCENCO Alexandra; BAERLE Natalia; SANDU Iuliana; BAERLE Victor

514

Geneza bolii întinderii şi oportunitatea combaterii microflorei patogene Bacillus Subtilis şi Bacillus Mesentericus TURCULEŢ Nadejda

515

Абрикосовые ядра – панацея от рака КОВТОНЮК Аллa

516

SUBSECȚIA ȘTIINȚA DESPRE ALIMENTE

Extragerea β-glucanului din drojdiile de vin GUȚU Stella; CALCATINIUC Dumitru

519

Utilizarea materiei prime autohtone pentru obţinerea cărbunelui activat GUȚU Crina

524

Влияние процесса озонирования на содержание нитратов в клубнеплодах ЗОЛОТАРЕВА Алeна; БОИШТЯН Алина

526

Impactul tratamentului termic asupra carotenoidelor din dovleac POPESCU Adelina; CEREVATÎI Irina

530

Evaluation of polyphenolic content of the local moldovan fruits (apples, pears, quinces) CEABAN Dmitry; PUSHOY Vladimir

534

Recent Submissions

  • CEABAN, Dmitry; PUSHOY, Vladimir (Tehnica UTM, 2019)
    In this study we aim to evaluate the potential of local Moldovan fruits, namely quince (Muscat, Port), pear (Conference, Victoria), apple (Golden, Jonathan) as sources of beneficial and bioactive compounds (polyphenols and ...
  • ЗОЛОТАРЕВА, Алена; БОИШТЯН, Алина (Tehnica UTM, 2019)
    Нерациональное применение минеральных и азотных удобрений приводит не только к увеличению урожайности, но и существенно изменяет экологию и качество урожая. В клубнеплодах происходит избыточное накопление нитратов, ...
  • GUŢU, Crina (Tehnica UTM, 2019)
    Cărbunele activat este un sorbent microporos cu o suprafaţă foarte mare de adsorbţie. Este un ingredient purifiant de excepţie datorită porilor mici care au rolul de a mări suprafaţa de adsorbţie a produşilor toxici.Cărbunele ...
  • POPESCU, Adelina; CEREVATÎ, Irina (Tehnica UTM, 2019)
    Dovleacul prezintă o sursă importantă de carotenoide cu activitate provitaminei A, luteină, zeaxantină, licopen, fibre alimentare, substanțe minerale și compuși fenolici având acțiuni benefice asupra organizmului uman. ...
  • GUȚU, Stella; CALCATINIUC, Dumitru (Tehnica UTM, 2019)
    Dat fiind faptul că industria vitivinicolă este foarte dezvoltată în Republica Moldova, iar deșeurile rezultate în procesul de producție a vinurilor de struguri sunt, în mare parte, neutilizate, se propune o variantă ...
  • TURCULEȚ, Nadejda (Tehnica UTM, 2019)
    Obiectivele cercetărilor realizate au constat în analiza influenței condițiilor de panificație asupra proliferării Bacillus subtilis şi Bacillus mesentericusși testarea impactului pulberilor vegetale din fructe de pădure ...
  • КОВТОНЮК, Аллa (Tehnica UTM, 2019)
    Продукты питания - один из факторов, влияющих на здоровье потребителя. Существуют возможности позитивного воздействия на организм посредством замены одних продуктов на другие с целью улучшения органолептических свойств, а ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Natalia; SANDU, Iuliana; BAERLE, Victor (Tehnica UTM, 2019)
    The isolation of yellow and red dyes obtained from the Safflower plant (Carthamus tinctorius L.) in an aqueous solution at different pH values was investigated. Safflower petals were extracted with water to remove the ...
  • CRUCIRESCU, Diana (2019)
    Fructele de mere verzi (necoapte) constituie cca 20 % din rod și nu se valorifică în scop alimentar. Acestea sunt de regulă înlăturate de pe copaci prin operația agricolă de normare a încărcăturii de rod pe pom. În lucrarea ...
  • SANDU, Iuliana; BAERLE, Natalia; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Victor (Tehnica UTM, 2019)
    Prezența cantităților mari de substanțe fenolice în pielița miezului de nuci se reflectă negativ asupra calității alimentelor derivate. Extracția preventivă a polifenolilor reprezintă o cale posibilă pentru rezolvarea ...
  • POPOVICI, Violina (Tehnica UTM, 2019)
    A permanent concern of the modern food industry is to ensure an optimal storage term for food. Sunflower oil has an important place in human nutrition. It is mostly consumed as salads dressing, in cooking or frying. According ...
  • RADU, Oxana (Tehnica UTM, 2019)
    The study includes the statistical analysis of the defects of "Cogalniceanu" variety walnuts that were kept for 6 months in standard storage conditions without additional pre-processing.
  • CUȘMENCO, Tatiana (Tehnica UTM, 2019)
    Laptele de capră reprezintă o sursă excelentă de hrană pentru nutriția umană, care are o caracteristică distinctă, cum ar fi compoziția chimică, mărimea structurii miceliilor de cazeină și a globulelor de grăsime. Aceste ...
  • GRUMEZA, Irina; BORȘ, Alexandra; ȚURCAN, Ana; MÎRZA, Tatiana (Tehnica UTM, 2019)
    Prezenta lucrare include rezultatele studiului de înlocuire a cărnii de ovine şi pasăre cu şrot de nuci, șrot din seminţe de dovleac, șrot din semințe de susan şi fibre alimentare de grâu, pentru obţinerea semifabricatelor ...
  • GHERMAN, Dorina; UCRAINCIUC, Ana (Tehnica UTM, 2019)
    S-au cercetat aspectele teoretice si practice ale rolului fiziologic al fierului conţinut în gălbenuşul de ou. Actualmente este accentuată problema deficienţei de fier în raţia alimentară, numită anemie feriprivă ce ...
  • JEMAN, Cristina; MUNTEANU, Maria-Magdalena (Tehnica UTM, 2019)
    Obiectivul acestui studiu a fost determinarea efectului tratării termice (fierberea la 100 °C) asupra conținutului de toxine în morcov (Daucus Carrota) cu scopul stabilirii modalităţilor de reducere a cantităţilor de toxine ...