Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor: Recent submissions

  • SURDU, Adelina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Bolile neurodegenerative sunt caracterizate prin pierderea funcțională progresivă a neuronilor din creier, provocând tulburări cognitive și handicap motoneuron. Deși interacțiunile multifactoriale sunt evidente, alimentația ...
  • ЦЫМБРОВСКАЯ, Александра; ФЛОРЯ, Арина (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Данная статья посвящена субтропической культуре Ziziphus jujuba Mill. Плоды унаби обладают уникальными вкусовыми свойствами и содержат высокие концентрации биологически активных веществ. В статье рассмотрены сорта и ...
  • MOLDOVAN, Anastasia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    O proteină importantă și foarte necesară pentru organismul uman este colagenul. În țesuturile umane au fost descrise mai multe tipuri de colagen și în majoritatea cazurilor structurile lor moleculare au fost elucidate. ...
  • EREMEI, Anastasia; PRISĂCARU, Adriana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Sunt considerate funcționale alimentele care pot fi consumate în cadrul dietei normale și care conțin compuși biologic activi, cu potențial de ameliorare a sănătății sau de reducere a riscului de boală. Tescovina este ...
  • MÎLANIUC, Eugenia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Usturoiul cunoscut și sub numele Allium Sativum, este o legumă prețioasă cu aroma specifică datorită prezenței compușii organo sulfurați responsabil fiind alliina. Deasemenea există și alți compuși biologic activi precum: ...
  • TÎRSÎNĂ, Marina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Lucrarea respectivă reprezintă un studiu axat pe instabilitatea proteică a vinurilor, în particular a celor albe, în cadrul căruia s-au evaluat perspectivele de stabilizare a vinurilor contra precipitărilor proteice cu ...
  • MARJINEAN, Iana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Studiul propus relatează despre compușii biologici activi care se conțin în tomate, proprietățile acestora și beneficiile consumului de tomate. Antioxidanții din tomate include carotenoizi precum β-carotenul, un precursor ...
  • POPA, Nicolae; GRUMEZA-CLEFOS, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Sunt prezentate rezultatele studiilor privind diversificare sortimentului de produse din carne cu utilizarea rațională a cărnii de iepure. Se ia în considerare starea actuală a creșterii iepurilor la scară mondială și ...
  • MADAN, Iuvelina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Fibrele alimentare au un rol important pentru sănătatea umană, acestea sunt necesar să fie prezente în alimentația de zi cu zi într-o anumită pondere. In lucrarea dată au fost studiate cele mai moderne metode de extracție ...
  • MITITELU, Maia; GRUMEZA-CLEFOS, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Sunt prezentate rezultatele sondajului de opinie privind influența nitriților și nitraților din produsele din carne asupra organismului uman. S-a studiat consumul de carne și produse din carne la nivel național, inclusiv ...
  • DODON, Mihaela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Produsele secundare obținute în urma procesării piersicului sunt: pulpa, pielița și sâmburii. Pielița se caracterizează cu un conținut înalt de substanțe nutritive valoroase, micro- și macroelemente, pectină, care pot fi ...
  • POJOGA, Nikoleta (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Zahărul este un produs obținut din sfeclă de zahăr, care este pe larg utilizat în industria alimentară. Atunci când este consumat întrecând norma, poate aduce după el și anumite consecințe organismului, precum: diabet ...
  • TAȘCA, Corina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    În ultimii ani, industria alimentară a cunoscut o dezvoltare fără precedent, dezvoltare corelată cu creșterea rapidă a cantității de deșeuri agricole. În mod evident , problemele de mediu și impactul negativ ale deșeurilor ...
  • PALADII, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Procesarea zerului pentru valorificarea componentelor utile (lactoză, proteine, macro- și microelemente, vitamine, etc.) este realizată prin diverse metode de procesare, cum ar fi: termice, chimice, fizico-chimice, ...
  • ШАЙТАН, Олеся; БОРТA, Анна-Мария (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Солод в результате его дробления и нагревания отличается видом и цветом зерновки, таким образом влияет на сенсорные показатели пивной дробины, следовательно солод и пивная дробина полученная из него, в зависимости от способа ...
  • MAZUR, Mihail; BORTA, Ana-Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Apa de fierbere a năutului prezintă un lichid vâscos rezultă din gătitul năutului. Sursele acestui produs pot fi conservele de năut sau ca rezultat din fierberea boabelor de năut, de obicei nu se consumă și prezintă deșeuri ...
  • BORTA, Ana-Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Climate change, environmental degradation, and biodiversity loss have driven Europe to alter its industrial system away from a fossil-based and linear economy and toward a biodiversitybased circular economy paradigm. Because ...
  • SIMIONESCU, Paula; LISA, Gabriela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    In this paper, is analyzed the thermal stability in non-isothermal and isothermal conditions of various types of commercial margarines and butter and of a type of homemade butter. It was found that although the thermal ...
  • CRUCIRESCU, Diana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Producătorii din străinătate se orientează spre utilizarea acizilor organici de provenienţă naturală la fabricarea unor produse sănătoase, ecologice şi cu o valoare nutritivă înaltă. Acizii organici sunt folosiți în mod ...
  • DASCAL, Anastasia; CEȘKO, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul cercetărilor prezentate a fost studiul efectului de utilizare a suspensiei de pectină în calitate de agent de legare și de acoperire în tehnologia de fabricare a batoanelor din fructe uscate.

Search DSpace


Browse

My Account