IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor by Title

Browsing Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor by Title

Sort by: Order: Results:

  • DIACONU, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Economia globală se bizuie în cea mai mare parte pe modelul de afaceri liniar, unde resursele din natură sunt „preluate- prelucrate- consumate-aruncate”. Astfel, până la 1/3 din totalul alimentelor produse la nivel mondial ...
  • DIACONU, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Alinierea Republicii Moldova la Pactul Verde European implică promovarea valorilor dezvoltării economice în armonie cu mediul înconjurător. Angajamentele asumate în cadrul acestui pact pot fi atinse doar prin tranziția și ...
  • DUȚĂ, Ștefana; DOROBANȚU, Laura-Elena; RADU, Dan-Gabriel (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    This paper presents an analysis of the K-means algorithm, a popular unsupervised learning technique used for clustering data based on similar features. For this, the implementation and performance of the K-means algorithm ...
  • TSIUPA, Vladyslav; POTRYVAI, Andrii (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    In this paper, the main requirements were considered that will allow us to create a complete model of a cloud substation in the future. The mathematical models on the basis of which the basic elements of a cloud substation ...
  • ANTON, Costel; LISA, Cătălin; CURTEANU, Silvia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    In this study, neural network models were developed to predict the amount of NO discharged into the furnace chimney of a brick factory. The best performances were obtained with the MLP (6:18:6:1) model. Thus, in the training ...
  • KHOLMURATOV, T.R.; KHOLMURODOVA, N.T.; ATAEV, A.A. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    The main result of the conducted research is the establishment of the fact of variability of the vapor permeability coefficient of material layers in multilayer external walls during the year in accordance with the change ...
  • CHECHEL, Taras (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Over the recent time period, computer modeling in medical practice complements the clinical picture of the study of injuries and pathological diseases, in a scientific and practical sense. At the same time, it is an integral ...
  • MUNTEANU, Silvia; LAZU, Victoria; SANDUŢA, Veaceslav; UNGUREANU, Valeria; CURMEI, Daniel (Tehnica UTM, 2019)
    Lucrarea de faţă prezintă o sinteză a rezultatelor obţinute în procesul programării roboţilor NAO (Frank şi Eva) prezenţi la Departamentul Informatică şi Ingineria Sistemelor. Modelul cunoştinţelor prezintă o reţea neuronală ...
  • CALUGARI, Dmitri; ABABII, Constantin; BORDIAN, Dimitrie; DUBOVOI, Andrei; ROŞCA, Neonil; LUNGU, Iulian (Tehnica UTM, 2019)
    În lucrarea de faţă sunt prezentate rezultatele dezvoltării unui model de procesare concurentă a datelor pentru evaluarea parametrilor spaţiu-timp ai plachetelor PCB. Este prezentată schema funcţională a sistemului şi a ...
  • GOJINETCHI, Sergiu (Tehnica UTM, 2019)
    Un rol deosebit în optimizarea programului de producție îl are analiza datelor cu privire la: capacitatea de producție a întreprinderii, volumul vânzărilor, nomenclatorul sau sortimentul de producție fabricată, cota de ...
  • DUBAC, Victoria (Tehnica UTM, 2020)
    Programul de producție reprezintă un document scris în care se înregistrează nomenclatura produselor, cantitatea, calitatea și termenii de producere și realizare. Programul de producție optimal va fi acel program, care va ...
  • FURTUNĂ, Mihaela (Tehnica UTM, 2019)
    Metota optimizării taierii materialelor este importantă prin faptul că se reduc deșeurile, se minimizează cheltuielile, respectiv rezultatul este optim. Problema optimizării tăierii materialelor apare atunci cînd e necesar ...
  • HOVHANNISYAN, Solomiya; HORDIIENKO, Anhelina; OSADCHA, Alla (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Modern corporate styles and packages of organic products companies have been analyzed by authors of article. Reveals the drawbacks of irrational use of resources. The ways of solving the problems are suggested.
  • CUȘMENCO, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Prezenta lucrare descrie analiza modificărilor caracteristicilor fizico-chimice la depozitare a iaurtului din amestec de lapte de vacă și de capră în raport de 1:1 suplimentat cu piureu de aronia, sau de zmeură, sau de ...
  • IGNATIUC, Arina; BUFTEA, Maria; ISTRATI, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Dans cet article on décrit le projet IntellST (Scanner thermique intelligent), qui représente la gestion de l'accès des personnes au bâtiment grâce à la mesure de la température corporelle et reconnaît ce qui est fait grâce ...
  • VISTERNICEANU, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    The paper describes ways of definition of a line. In a plan the line can be defined as the graph of a function or the graph of an equation. It can be represented as the trajectory of the movement of a point or, more ...
  • PLUGARU, Madlen (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea descrie modalități de definire a unei linii. Într-un plan, linia poate fi definită ca graficul unei funcții sau graficul unei ecuații. Aceasta poate fi reprezentată ca traiectoria mișcării unui punct sau, mai ...
  • MALAŞEVSCAIA, Nadejda (Tehnica UTM, 2019)
    În lucrare se examinează modurile de definire a unei linii. Linia poate fe determinată ca graficul unei funcţii, graficul unei ecuaţii. Ea poate fi reprezentată ca traiectoria deplasării unui punct sau, mai general, în mod ...
  • IVAN, Daniel-Cornel (Tehnica UTM, 2020)
    Logistica este o componentă importantă a proceselor de producție sau de prestare a serviciilor, care se preocupă de planificarea, implementarea și controlul fluxurilor fizice de materiale și produse finite de la punctele ...
  • GROZOV, Laura (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Printre diferitele produse alimentare cu livrare de substanțe nutritive esențiale pentru organism, oul este un aliment de bază şi are un loc special. Aliment complet prin excelență, oul este mai mult ca niciodată recunoscut ...

Search DSpace


Browse

My Account