Browsing Departamentul Limbi Străine by Title

Sort by: Order: Results:

  • CATERENCIUC, Svetlana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    This book attempts to provide tangible explanations on English language theory as well as exercises for practice. It is addressed to the students who want to improve their level of grammatical accuracy.
  • Caterenciuc, Svetlana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    This guidebook attempts to provide tangible tips that have been identified as beneficial for writing scientific journal articles. It is addressed to the researchers who can raise their ambition level through gained experience.
  • NAZARIA, Natalia; CUCIUC, V. (Tehnica UTM, 2009)
    Articolul prezent abordează valoarea nutritivă a brânzeturilor şi procesul de producere a lor.
  • GURANDA, Alexandru; CUCIUC, V. (Tehnica UTM, 2010)
    Patriotismul, globalizarea şi ...bucătăria. Există oare legătură între aceste noţiuni? În prezentul articol am încercat să descopăr această legătură şi să delimitez locul bucătăriei.
  • ARMAȘ, Svetlana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Acest curs se adresează studenților facultății Inginerie Economică şi Business din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, dar şi celor interesați să-şi aprofundeze cunoștințele în engleză - limbaj specializat din domeniul ...
  • NISTOR, Maria; MOSCALENCO, L. (Tehnica UTM, 2009)
    Prezentul articol abordează problema apariţiei calculatoarelor biologice, avantajele şi utilizarea lor în viaţa contemporană.
  • VATCENCO, Svetlana; GRAJDEAN-BALABAN, I. (Tehnica UTM, 2010)
    Lucrarea ce urmează tratează canapeaua drept un articol de mobilier indispensabil de locuinţa noastră. Canapeaua ca şi scaunul este o piesă de mobilă care-i provoacă pe designeri. De ce? Atunci când vine vorba de un obiect ...
  • MOSCALENCO, Lilia (Tehnica UTM, 2011)
    Apariţia acestui articol a devenit necesară pentru a lichida unele dificultăţi referitor la delimitarea semnificaţiei a trei termeni tehnici: minicalculator, microcalculator şi calculator de buzunar.
  • TOLCACIOV, Dumitru; MOSCALENCO, L. (Tehnica UTM, 2009)
    În acest articol se fac unele încercări întru a ne convinge de necesitatea înlocuirii cărţilor obişnuite cu cele electronice, punctând şi unele avantaje ale acestor noi tehnologii.
  • TUJICOV, Alexei (Tehnica UTM, 2010)
    We like to chew gum because it tastes great and freshens our breath, but a lot of us don’t know how it is made, what benefits and disadvantages it has. Should we use chewing gum or not? These are some pieces of information ...
  • NOVAC, Svetlana (Tehnica UTM, 2010)
    When one thinks about a great snack that both kids and grown ups adore there has to be two main distinct ideas that pop into his head. For those “sweet members” of the society it would have to be the idea of candy, ...
  • Chocolate 
    CIUMAC, Valeria; JECHIU, A. (Tehnica UTM, 2010)
    Nothing beats a good piece of chocolate. It’s rich, smooth, creamy and makes us feel good. It’s still hard to think of chocolate as a healthy food. Part of the allure is the guilty pleasure of eating it. But before we raid ...
  • COŞCIUC, Veronica (Tehnica UTM, 2009)
    Vous hésitez toujours à prendre du fromage à la fin du repas ? Voici cinq bonnes raisons qui vous ferons changer d‟avis…
  • BOSTAN, Dumitru; ABABII, Mariana (Tehnica UTM, 2010)
    This article is about how clear technology comes in our life, how it is used every day by humanity and the plans for the future.
  • VITIUK, Alexandr; ABABII, M. (Tehnica UTM, 2009)
    This article presents information on the compact fluorescent lamp (CFL), also known as an energy saving light, or less commonly as a compact fluorescent tube (CFT).
  • BIVOL, Lidia; ZINGAN, Olga (Tehnica UTM, 2016)
    În examinarea căilor eficiente de predare a limbajului specializat, didacticienii recurg actualmente la strategii netradiționale sigure. Acestea, la rândul lor, trebuie să garanteze și să perfecționeze discursul profesional ...
  • PROZOR-BARBALAT, Liliana; JECHIU, Ala (Tehnica UTM, 2016)
    Acest articol abordează dezvoltarea deprinderilor de scriere, funcțiile și importanța acestora în cadrul studierii și predării limbajului de specialitate.
  • NICULAICIUC, Ana; CUCIUC, V. (Tehnica UTM, 2009)
    Prezentul articol abordează importanţa laptelui, ca aliment indispensabil al alimentaţiei umane.
  • TINTIUC, Corina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Suportul de curs este destinat studenților Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică a UTM, anul I și II, secția zi, cursanților de la frecvență redusă, publicului specializat și tuturor celor ce doresc să ...
  • PROZOR-BARBALAT, L. (Tehnica UTM, 2014)
    Acest articol abordează dezvoltarea deprinderilor de exprimare orală și scrisă, particularităţile, avantajele și funcțiile acestea, cât și utilizarea unor metode ce implică comunicarea.

Search DSpace


Browse

My Account